Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor lenne ideális számunkra...

Mikor lenne ideális számunkra a gyerek (egyetem + gyerek)?

Figyelt kérdés

Két évvel ezelott azzal a céllal koltoztem ki kulfoldre, hogy megtanulom a nyelvet és kint elkezdem az egyetemet. Hát most itt vagyok, kozben megtaláltam életem szerelmét és 4 hónap múlva fogunk megházasodni (elso naptól kezdve ismerem, hogy kijottem, 1.5 éve egyutt is élunk). Párom 34 éves, én 22. Kovetkezo év szeptemberében kezdeném az egyetemet. Lényeg, hogy nem szeretném az egyetem befejezését kozetoleg a babavállalást, hanem egybol dolgozni szeretnék. De nem is szeretném nagyon eltolni a dolgot, így úgy gondoltam, a legjobb, ha az egyetemi évek alatt vállalnám. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e oldani úgy, hogy ne kelljen halasztanom évet vagy egyáltalán az 5 év alatt mikor lenne ideálisabb a tanulmányok szempontjából (vége-fele vagy az elso-második tanév után).

Az hozzátartozik, hogy túl sok dolgoról mondtam le életem során, hogy idáig eljuthassak. Ez az egyetem, illetve szak az álmom és mindenképp nappalin szeretném elvégezni.

2014. márc. 28. 01:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

"Van segítségunk, párom unokatestvére is itt él"

És majd ő vigyáz a kölyökre egész nap, mert te nem érsz rá? Minden egyes nap? Meg majd ő szoptatja helyetted, vagy mi?

"nálunk a nok nem dolgoznak, hanem otthon vannak a gyerekkel (meg úgy egész életukbek)"

Nálunk??? Hol??? A 16. században? Vagy az álomvilágodban??? "Nálunk" Európában a nők dolgoznak, szülnek, kapnak gyedet, majd visszamennek dolgozni egész életükre, ahogy annak lennie kell.

"ok is biztosan besegítenének, aztán van bolcsode"

Bölcsőde fél éves kortól van. Addig is minden nap más vigyázzon a porontyodra, mert neked nincs kedved? Szoptatni, tisztába rakni ki fogja?

"tobb embert is tudok akik mint au pair kijonne, plusz még vannak ismerosok, persze egyik sem 100%, lévén nem tudni mit hoz a sors, de megoldanánk"

Áruld már el mi a büdös rákból fizettek még au-pairt is egy fizetésből! Van valami halvány lila fingocskád róla, mennyibe kerül mindez? Ja várj, megsúgom: a bölcsi is pénzbe kerül erre :) (2-500 euró!)

"Ráadásul párom délutánra jár dolgozni (azaz este 6-ra) így váltani is tudnánk egymást."

Ő is szoptatja majd a gyereket? :D

"Pont ez az, hogy 23 évesen kezdeném, legjobb esetben elvégzem 27 évesen"

23+3 (ti. bachelor = 3 év) szerintem 26, de sebaj.

"és ha már ott vagyok, hogy meg van álmaim szakmája, akkor szeretnék elkezeni dolgozni."

De az feltételezem nem fordult meg a fejedben, hogy a munkáltatóknál marha nagy minuszpontok a következők:

- ha valaki 26 évesen áll először munkába (és az egyetem alatt sem hajlandó gyakornoki vagy félidős állást végezni)

- ha valakinek 26 évesen kisgyermeke van

- ha valaki az egyetem alatt, segélyre szült.

"Pár év munka után meg már 30 folott lennék, párom 42. Saját tapasztalat (nem szeretnék senkit megbántani) hogy ez már kicsit késo. "

Saját tapasztalat? 23 évesen hogy tapasztaltad azt, hogy 30 évesen késő szülni? Bár nem igazán értem, hogy jön ki a 30. 26 évesen végzel az egyetemmel, dolgozol két évet, 28-9 évesen már potyogtathatsz is.

"Az én szuleim is ennyi idosek voltak mikor én szulettem, nem részletezném, de jobbnak látom, ha huszonévesen vállalok gyermeket."

Alig várom, ahogy 20 év múlva a leányod majd részletezi a gyakorikérdések 2034-es kiadásán, hogy milyen szar gyermekkora volt, mert az anyja az egyetem mellett kényelemből és karrierizmusból szülte, mindig egy másik idegen vigyázott rá, meg napi 1-2 órát az apja...

2014. márc. 29. 00:59
 12/19 A kérdező kommentje:

Nah akkor utolsó, ha már te is ennyire részletesen boncolgattad az írásom:

1. mint írtam párommal szint váltanánk egymást, így nem egész napról lenne szó, csak napi 2-3 óráról.

2. lehet ez neked furcsa, de páromék még tudják, hogy mit jelentenek a család és osszetartás szavak.

3. oké, ezt elírtam, nem "nálunk" hanem náluk. Igazad van, de nem európai nokrol beszélek. Olyanokrol, akik soha életukben nem dolgoznak.

4. lenne a gyereknek apja is, aki tisztába tudná rakni, vagy felétek a férfiak csak a megcsinálásnál vannak jelen?

5. a szoptatást megint meg lehet oldani

6. au-pair VAGY bolcsode

7. au-pair alatt kijohetne egy lány, tudnánk neki szállást adni, ételt, cserébe vigyázz addig a babára míg mi nem tudunk. Persze ez nem a hagyományos nagyon legális au-pair, de a legtobb alapból nem úgy van kint. Hidd el, lenne rá igény, barátnom is inkább ment volna olyan helyre, ahol nem luxus korulmények vannak, de normális család, mint egy egyedulálló perverz apuka (tobb ismerosom is járt így).

8. mint írtam, a szoptatás megoldható

9. egyetemre mondtam, 5 éves, igaz nem 27, hanem 28 leszek.

10. akkor ennyi erovel az lenne a baj, hogy még nincs gyerek és biztos nemsokára szul a no.

11. saját tapasztalat alatt azt értem, meg mint írtam is, hogy a szuleim voltak ennyi idosek. Így tudom, hogy milyen úgy felnoni, hogy szinte semmirol nem tudok a szuleimmel beszélgetni és kozos programot sem szervezni, mert már idosek és betegesek, fáradtak. Barátnomet 18 évesen szulte az édesanyja, sokkal barátibb a viszonyuk. Nem csak ez az egy példa van, szinte mindenhol ezt látom.

12. írtam hogy jon ki. 28 évesen végzek, onnantól meg dolgozok 2 évet és 30.

13. igen, biztos emlékezni fog rá, hogyan telt az elso két éve...

2014. márc. 29. 12:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Kérdező ha te mindegy annyira tudsz akkor hajrá vágj bele, csak aztán nem gyere ide sírni miatta.
2014. márc. 29. 14:52
 14/19 anonim ***** válasza:
45%

Azt áruld már el, hogy MIÉRT szeretnél gyereket, ha közben nem AKARSZ rá időt szakítani?

Sorolod a módszereket, hogy hogyan, ki és miként, mennyit fog majd HELYETTED törődni a te gyerekkeddel, de neked mikor lesz rá időd? Te MIÉRT szeretnél gyereket igazán?

"lehet ez neked furcsa, de páromék még tudják, hogy mit jelentenek a család és osszetartás szavak."

M is tudjuk. Megsúgom: nem azt, hogy az unokatesója neveli fel helyetted a gyereked, mert te nem érsz rá.

"Olyanokrol, akik soha életukben nem dolgoznak."

Légy büszke rá...

"a szoptatást megint meg lehet oldani"

Áruld már el HOGYAN! Szoptattál már életedben valaha? Van halvány lila fingod is róla? Ha te 8-4-ig egyetemen vagy, akkor mégis mi a rákos lótúrót eszik majd a kisbabád? És hogy nem fog elapadni a tejed 2 hét után, ha nem tudod a normál 3-4 órás időközönként megszoptatni? Elárulom: SEHOGY! Vagy majd suliban 2 óránként a szünetekben fejegeted a tejedet? A gyerek meg kapja cumiból az apjától, mert te persze nem érsz rá...

(Teszem hozzá, gyönyörű és normális dolog, ha az apja is ennyit törődik a gyermekkel, de az már kevésbé, ha az anyja ennyire nem...)

"au-pair alatt kijohetne egy lány, tudnánk neki szállást adni, ételt, cserébe vigyázz addig a babára míg mi nem tudunk."

Nem vágod a szisztéma működését. Az au-paireknek fizetni is szokás. Nem jószívből vigyáznak a gyerekre.

"akkor ennyi erovel az lenne a baj, hogy még nincs gyerek és biztos nemsokára szul a no."

Ez egy másik dolog, de sok nő nem akar még 27-8 évesen szülni, főleg nem, ha az első szakmai tapasztalatai begyűjtésén iparkodik. Viszont ennél sokkal nagyobb hátrány, ha gyereked van ÉS nulla munkatapasztalatod.

QÍgy tudom, hogy milyen úgy felnoni, hogy szinte semmirol nem tudok a szuleimmel beszélgetni és kozos programot sem szervezni, mert már idosek és betegesek, fáradtak."

???

Áruld már el, hogy mivel fáradtabb az ember, ha 28-30 évesen szül, mintha 23-27? Semennyivel basszus. Ha 10-15 éves különbségekről beszélnél, megérteném, de itt 2-4 évekről van szó. Ez egy banálisan hülye kifogás volt.

"igen, biztos emlékezni fog rá, hogyan telt az elso két éve..."

Ezt nem is kellene kommentálnom, annyira felháborító.

Te teljesen hülye vagy vagy mi?!

A gyerekek, kisbabák nem tudatosan emlékeznek erre az időszakra, de erősen befolyásolja a fejlődésüket. Én maximálisan amellett vagyok, hogy egy gyereknek mindkét szülőjére szüksége van, de a ti esetetekben TE, az ANYJA szinte nem is lennél mellette, és ezt röhögve konstatálod, hogy úgysem emlékszik majd rá. Ha halvány lila fingod lenne róla, hogy mennyi érzelmi és fejlődési gondot, szorongást okozhat egy gyereknek az, ha az első hónapokban, években nem megfelelően szoros és "intim" a kapcsolat az édesanyjával, nem beszélnél ekkora baromságokat.

2014. márc. 29. 21:31
 15/19 A kérdező kommentje:
Ennyi erovel, ha dolgoznék, akkor is csak ugyan annyi idot tudnék otthon tolteni. Viszont nem vagyok hajlandó tovább vitatkozni, mert a kérdésem nem erre irányult, nem azt kérdeztem, hogy vállaljak-e gyereket az egyetem alatt, hanem azt, hogy az 5 év során mikor lenne a legszerencsésebb. Így az írásod NEM válasz a kérdésemre.
2014. márc. 29. 22:26
 16/19 anonim ***** válasza:
45%

"Ennyi erovel, ha dolgoznék, akkor is csak ugyan annyi idot tudnék otthon tolteni. "

Látszik, hogy tényleg fogalmad sincs az életről.

Ha dolgoznál, először szülési szabadságon lennél, majd gyeden. Mindegy, melyik országban és hogy hívják, de általában a min. fél éves egészségügyileg ajánlott szoptatás miatt ennyit minden felvilágosult országban otthonmaradhat az anya.

Nálad a probléma az, hogy te ennyit sem akarsz.

Nem kell 3 éveket a seggeden ülni, de az, hogy fél évet sem lennél otthon a gyerekeddel, szoptatni se szoptatnád, és a fennmaradó időben is mindenki más foglalkozna vele, csak te nem...az durva.

2014. márc. 29. 22:37
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a suli vége felé vállald be. Az egyetem alatt gyûjts inkább gyakorlatot, hogy legyen hova menned majd dolgozni a gyes/gyed után.

Addig élvezzétek az életet a pároddal, alapozzátok meg a jövôtöket.

Én 30 évesen szültem és teljesen jól vagyok jól bírom:-)

2014. márc. 30. 13:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Amúgy tényleg, minek gyerek, ha másokkal akarjátok felneveltetni? Divatból? Dísznek? Vagy mert esküvő után kötelező a gyerek is? Vagy hogy hetente kiposztolhasd az ultrahang képet a fészbukon? Vagy miért? Mert ahogy írod, abból az jön le, hogy nem is szeretnéd, totál mások a vágyaid, de kell, mert muszáj. Na ne már. Egyetem alatt akarod kihordani, hátha a 4 órás tanórák alatt oxigénhiányos lesz a sok görnyedéstől... a vizsgaidőszakok meg a terhesség önmagukban is baromi sok stresszel és munkával járnak, hát még egyszerre. Halasztani meg minek? Úgyis csak megszülöd a gyereket, aztán rábízod valakire, és mész karriert építeni. A gyerek meg lelki roncs lesz, mert sose látta a szüleit. Szép. Te tanulni akarsz és dolgozni, semmi szükséged babára.
2014. márc. 31. 01:44
 19/19 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező!

Az utolsó válaszolóval kell,hogy egyet értsek. Te tényleg karriert szeretnél magadnak amivel semmi baj így nem hiszem,hogy jó ötlet a kisbaba az egyetem alatt. Vannak persze akik megtudják oldani de általában levelezőn. Ráadásul tényleg kell a szakmai gyakorlat,hogy egyáltalán diplomát kaphass és ez nyilván kivitelezhetetlen egy gyerek mellett. Ha pedig úgy jársz mint én(veszélyeztetett terhesség) csak és kizárólag levelezőn tudod megoldani és ahogy írtad te a nappalit szeretnéd mindenképp. Ez sem biztos,hogy megoldható. Engem 21 évesen pont azért rúgtak ki mert a párom eljegyzett valentin napkor és közölte a főnököm,hogy biztos szülni akarok pár hónapon belül. Nos ez nem így lett,mert rá 5 évre kezdtünk csak el próbálkozni. Tapasztalat nélkül hiába van diplomád semmit se érsz vele. Szerintem 30 évesen sincs semmi ha akkor szülsz. Legalább tanultál, szereztél munkát (remélem azt amire vágysz) és tudod,hogy 3 év után lesz hova visszamenned, ráadásul biztos pénz. Egy férfi pedig 45 évesen sincs lekésve semmiről. Az én férjem most lesz 39 és most lesz az első babánk.

2014. márc. 31. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!