Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell olyan drasztikusan...

Miért kell olyan drasztikusan felfogni?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy menyasszonyommal a szüleimmel élünk.

Dolgozok, de elkezdtem mellette a főiskolát.

Nincs is ezzel gond, bejárogatok összevonásokra, de ilyenkor mikor elkezdődik a vizsgaidőszak gyakrabban nézek a pohár fenekére.

Elég sokat kell tanulnom, mivel jogról van szó, így eléggé zsong a fejem a sok marhaságtól, okosságtól.

Persze nem rögtön fordulok az alkoholhoz, hogy kikapcsoljon, előtte próbálok edzéssel, futással, filmnézéssel lazítani, de egyszerűen nem olyan, mint amikor megiszok valamit, mert akkor valahogy azonnal eltűnnek ezek a dolgok.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden nap, de heti 1* előfordul, akkor kb a kezdeti lazaság és a hullarészegség közepére lőném be az állapotom.

A gond pedig az, hogy a szülők meg a menyasszonyom ezen parádézik(alkoholista leszel, már az vagy, nem vagy normális, minek iszol)

Most valóban ekkora gond lenne vagy ők veszik fel?

Mert szerintem nincs ebben semmi, barátok, ismerősök csak nevetnek a dolgon, mert ők a koliban volt, h egész héten ittak, pedig nem egy 5-tel végzett és elismerte ő is, hogy kell az.

Másik, hogy másnap sokkal jobban megy a tanulás tiszta fejjel(nem szoktam másnapos lenni), főleg, hogy jól kialszom magam, mert ilyenkor az se megy valami jól, főleg, hogy össze-vissza tanulok és emiatt van hogy reggel fekszem le, este kelek stb.

2014. máj. 22. 15:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az apám minden este részegen jött haza, amikor 11-14 voltam. Részegségében csorbult az önérzetem, mert minden nap közölte velem, hogy egy dagadt disznó vagyok, elvette előlem a kaját, bűzlött a piától. (170/57)

Józanon ilyet nem csinált, csak alig volt józan, annyira rászokott.

Szeretnéd, hogy a majdani gyereked is így járjon? Hogy egy részeges apa mellett nőjön fel, mert az nem talál mást megoldást a "problémáira"? Mert ahogy a válaszaidat olvasom, te nem fogod fel, hogy ez mekkora probléma, amit csinálsz.

2014. máj. 22. 17:55
 22/26 anonim ***** válasza:
Szia! Én egy harmadéves egyetemista nő vagyok és kolis is. Mondanom sem kell, hogy tudom milyen a bulis, kolis élet. Volt, hogy első két évben én is sokat ittam, részegedésig is, egyszerűen belevetettem magam a piálásba és bulizásba, nem tagadom. Sokat jártunk el szórakozni, viszont most már kezdek azt hiszem megkomolyodni :) Már mostanában csak sört iszom, ritkán iszom töményet és tartom a mértéket, mert én iszonyat tudok szenvedni másnap, igy szinte már undorodom attól az érzéstől. Lassan szakdolgozatot fogok irni, jövőre államvizsgázom. Te majd ilyenkor is benyakalsz már felest? Úgy nem fog menni, tiszta, józan ész szükséges hozzá :) Próbáld meg valamivel helyettesiteni a piát. Nekem a vizsgaidőszakban sokat segit a zene, a futás, ginseng, koffein, csoki(nem,nem milka csoki, hanem pl. 70%-os étcsoki), lazitás a természetben, akár a szobám kitakaritása....Nem azt mondom, hogy sose igyál, de szerintem sincs rendjén, hogy ha "zsong a fejed" akkor az alkoholhoz nyúlsz. Mi pont a vizsgaidőszak végén szoktunk egy picit elmenni sörözni, borozni, ünnepelni, nem pedig alatta :D Fura...
2014. máj. 22. 17:56
 23/26 anonim ***** válasza:
Melyik főiskolán tanítanak jogot? Tudtommal jogi kar csak egyetemet van.
2014. máj. 22. 18:01
 24/26 anonim ***** válasza:
54%
Nem az a baj, hogy iszol, hanem amiért. Én is és a férjem is szoktunk inni néha, sőt fiatalabb koromban heti egyszer legalább berúgtam, de még most is előfordul, ha kimegyek a kolleganőkkel legurul 3 sör. De nem azért csinálom, hogy ellazuljak, hanem buliból, jól esik. Ha nem iszom hónapokig, akkor nem hiányzik. Szerintem is túlzás az, hogy már alkoholista lennél, de figyelj oda. Ne szokj ahoz hozzá, hogy minden feszültséget piával vezetsz le, mert egyetem után lesz stressz a melóban(sokkal több, mint egyetemen), aztán a házasságban, gyerekekkel, stb. Ha mindig piával fogod levezetni a feszültséget, mert ezt szoktad meg, annak nem lesz jó vége. Próbáld meg, hogy mondjuk 1 hónapig nem iszol. Ha könnyen meg tudod állni, akkor nincs baj, de ha hiányzik, akkor jobb elgondolkozni rajta, hogy többet ne igyál egyáltalán.
2014. máj. 22. 18:41
 25/26 anonim ***** válasza:

Nem az a baj, hogy néha iszol, hanem hogy azért iszol, mert mással nem tudod elviselni a stresszt.

Lesznek még sokkal nagyobb stresszek is az életedben, akkor is inni fogsz? Költözéskor? Lakásvásárláskor? Esküvő előtt? Gyerekvállalás? Síró gyerek? Stb?

Elmenekülsz az alkoholba, ahogy írod: akkor elfelejtesz mindent.

Csináld csak, én tutira nem maradnék olyannal, aki csak pia hatására tud lazulni. És még a bnőd szülei is megszólnak...elég nagy szégyen!!!

2014. máj. 22. 19:40
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hányadéves vagy, de szintén jogra járok, ráadásul most államvizsgázok... Az én idegeimet teljesen szétcincálta, mostanra pánikrohamok is rámjönnek a túlterheltség miatt. Ha sima vizsgákat nem bírod, a vége felé csak sokkal rosszabb lesz, szakdoga, védés, áv-k... SZerintem valamilyen relax technikát kéne próbálnod ivás helyett, ami ráadásul szerintem a memóriádra sincs túl jó hatással, attól függetlenül h tiszta a fejed közvetlenül utána.

Ja, és javaslok valamilyen magnézium+b6 vitamint, ilyen idegi túlterheltségnél nagyon hasznos.

2014. máj. 22. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!