Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell olyan drasztikusan...

Miért kell olyan drasztikusan felfogni?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy menyasszonyommal a szüleimmel élünk.

Dolgozok, de elkezdtem mellette a főiskolát.

Nincs is ezzel gond, bejárogatok összevonásokra, de ilyenkor mikor elkezdődik a vizsgaidőszak gyakrabban nézek a pohár fenekére.

Elég sokat kell tanulnom, mivel jogról van szó, így eléggé zsong a fejem a sok marhaságtól, okosságtól.

Persze nem rögtön fordulok az alkoholhoz, hogy kikapcsoljon, előtte próbálok edzéssel, futással, filmnézéssel lazítani, de egyszerűen nem olyan, mint amikor megiszok valamit, mert akkor valahogy azonnal eltűnnek ezek a dolgok.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden nap, de heti 1* előfordul, akkor kb a kezdeti lazaság és a hullarészegség közepére lőném be az állapotom.

A gond pedig az, hogy a szülők meg a menyasszonyom ezen parádézik(alkoholista leszel, már az vagy, nem vagy normális, minek iszol)

Most valóban ekkora gond lenne vagy ők veszik fel?

Mert szerintem nincs ebben semmi, barátok, ismerősök csak nevetnek a dolgon, mert ők a koliban volt, h egész héten ittak, pedig nem egy 5-tel végzett és elismerte ő is, hogy kell az.

Másik, hogy másnap sokkal jobban megy a tanulás tiszta fejjel(nem szoktam másnapos lenni), főleg, hogy jól kialszom magam, mert ilyenkor az se megy valami jól, főleg, hogy össze-vissza tanulok és emiatt van hogy reggel fekszem le, este kelek stb.

2014. máj. 22. 15:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
93%
Csak azért aggódnak, mert megvan rá a hajlamod. Nem normális, hogy csak így tudsz igazán lazítani.
2014. máj. 22. 15:54
 2/26 anonim ***** válasza:
27%
a szülők és a barátnők (menyasszonyok) már csak ilyenek... féltenek és ezzel nincs is baj... de tény.. ennyitől még nem dől össze a világ és nem leszel alkoholista sem... igazuk van a haveroknak, többnyire a fősulis-egyetemes évek nagy százaléka az ivászatról szól és nem a tanulásról :))
2014. máj. 22. 15:54
 3/26 anonim ***** válasza:
94%
mondjuk én akkor kivétel vagyok, mert főiskolám sem ittam ... és nálad nem csak az a probléma, hogy iszol, hanem meggyőzted már magad, hogy igen, neked ez kell ahhoz, hogy jobban teljesíts ... na, innentől leszel alkoholista mire észbe kapnál
2014. máj. 22. 15:59
 4/26 anonim ***** válasza:
90%

"mert ők a koliban volt, h egész héten ittak,"

Szerintem a miért a nem mindegy.

Ők azért ittak, mert az egészet letojták, jó volt a társaság, és buli volt minden nap.

Te meg azért iszol, mert nagy a feszkó.

Ez a két dolog merőben ellentétes egymással. Te nem a buli miatt iszol, hanem használod az alkoholt, ami valljuk be sok jóra nem vezet.

Mindig lesznek nehezebb, feszültebb élethelyzetek mind a munka, mind a magánélet terén. Ha megszokod, hogy ezeket a helyzeteket alkohollal orvosolod, akkor tényleg alkoholistává válhatsz pár éven belül.

2014. máj. 22. 15:59
 5/26 A kérdező kommentje:

Lehet van hajlam, de ez addig tart majd csak míg el nem jön az utolsó vizsga.

Tavaly például végig azt mondogattam, hogy "na majd nézzetek meg hogy fogok kinézni az utolsó vizsga után, milyen kottán leszek"

Aztán nem volt semmi:D

2014. máj. 22. 16:01
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az (is) a bajuk, hogy úgy gondold, az alkohol a megoldás a problémádra. Ha később is ezt az elvet fogod vallani és így is cselekszel, akkor az egyenes út az alkoholizmushoz.
2014. máj. 22. 16:05
 7/26 A kérdező kommentje:

Olyankor marad az edzés meg a többi.

Itt nem a stresszről van szó, hanem hogy már majd szétmegy a fejem a sok tanulástól.

Úgy képzeljétek el, mint amikor össze-vissza akadsz fejben bele mindenbe, mert "hogy is van ez most akkor várjál ide tarozik bla bla bla"

2014. máj. 22. 16:07
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igazuk van.

Találnod kéne valami normális dolgot, aminél ki tudsz kapcsolódni. Az alkoholista hajlam pedig megvan benned, és hidd el, ha odáig süllyedsz x idő múlva, akkor a későbbi gyereketeknek is szenvedés lesz ilyen apa mellett felnőni (tapasztalat)

És egyébként ha már most elkezded, hogy az alkohol a megoldás a problémáidra, akkor később még jobban rá fogsz szokni, ahonnan már nem biztos, hogy lesz visszaút.

Szerintem most abba kéne ezt hagynod, mert senkinek nem lesz ettől jobb, csak átmenetileg, de NEM éri meg, hidd el.

2014. máj. 22. 16:09
 9/26 Őszödi Ferenc ***** válasza:
71%
Az alkohol nem ad választ a kérdésedre. Viszont elfelejted a kérdést.
2014. máj. 22. 16:09
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezzel nagy baj, de az, hogy te valamire konkrétan használod a piát kicsit aggasztó. Arra gondolok, hogy azt írod alkohol nélkül nem menne, nem tudnád kipihenni magad, stb. Azért ezzel vigyázz, mert tényleg emiatt lesznek alkoholisták az emberek. Mindamellett heti egy alkalom tényleg nem sok, annyira nem kell rajta kiakadni.
2014. máj. 22. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!