Idovel valtozni fog vagy ennel csak rosszabb lesz?
Masfel eve vagyunk egyutt, jan.ota egyutt is elunk.
A parom a haztartasban semmit sem segit (mosas, fozes, takaritas). Tobbszor megigetre de 1-2 nap utan minden kezdodott elolrol.
Mindketten napi 8 orat dolgozzunk es szeretjuk a rendet.
( neki otthon egy kanalat sem kelltt elmosnia).
Varjak meg es valtozzni fog? Vagy aki az elejen ilyen az ilyen is marad.?
Ha mindketten ugyanannyit dolgoztok, akkor nem elvárható, hogy otthon mindent te csinálj.
Ha ő ezt nem fogja fel, akkor ott már komoly gondok vannak.
Ne várj a változásra, hanem tegyél érte, beszélj vele, tedd szóvá, hogy ez így nem működik. Ne csinálj meg dolgokat, hogy lássa, hogy nem magától lesz minden szép tiszta, hanem azért tenni is kell.
Ha nem változik, akkor ebből mindig veszekedések lesznek.
"Szova teszi ha sok a szenyesruha, ha nem ures a mosogato..."
Hát tegye!
"- Kicsim, tele van a szennyestartó!
- Örülök, hogy észrevetted! Csak a te ruháid vannak benne. Ha kimosod, máris nem lesz tele.
- De én még sose mostam!
- Én se az anyatejjel szívtam magamba a tudást. És te is sokkal nehezebb dolgokat megtanultál már. Nehogy már ez ne menjen! Gyere, megmutatom, hogy mit és hova!"
Bocs! Hozzámentél a pasashoz anélkül, hogy kiismerted volna.
Miért itt reklamálsz???
Szia! Mosogatok,takarítok,fõzök.Most éppen
egy jó házikenyeret sütök.Nem volt gondunk
ezzel a párommal. 52/F
Ez nálunk is így volt, mert a férjem olyan családban nevelkedett, ahol szigorúan megvannak a férfi női munkák és szerepek. Anyukája otthon volt egész életében, apukája húzta az igát.
A különbség köztük és köztünk annyi, hogy náluk hatalmas terület van, amit anyósom gondoz, ő termeli meg a zöldséget gyümölcsöt, és tart állatokat, valamint vezeti a háztartást. Ez az ő feladata.
Mi meg lakásban lakunk, így sajnálatos módon férjem "tehetetlen" mert csinálná ő, csak nincs mit :)
No ezen úgy változtattam, hogy nem azt mondom, hogy ezt mától te csinálod, hanem ha nekiállok takarítani, akkor megkérem arra amire gondolom.
Pl. pórszívózz fel kérlek amíg ezt megcsinálom.
ha végzett, akkor
ha megkérlek kipakolod a mosogatógépet?
ha végzett
pakolj be légyszi a mosogatógépbe
stb, stb. Szóval észre se veszi, ellenkezni nem szokott.
20: A negyedik, hogy együtt maradnak de külön lakásban laknak.
20. vagyok. Igen, ez is lehet, de azért valljuk be így elég nehéz egy életet leélni, hogy van is párunk meg nincs is. Már ha ebből a kapcsolatból amúgy is lesz ilyen.
Eleve össze sem jönnék egy ilyen igénytelen emberrel.
Csodára meg pláne nem várnék.
Hamarosan a s*ggét is te fogod kitörölni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!