Idovel valtozni fog vagy ennel csak rosszabb lesz?
Masfel eve vagyunk egyutt, jan.ota egyutt is elunk.
A parom a haztartasban semmit sem segit (mosas, fozes, takaritas). Tobbszor megigetre de 1-2 nap utan minden kezdodott elolrol.
Mindketten napi 8 orat dolgozzunk es szeretjuk a rendet.
( neki otthon egy kanalat sem kelltt elmosnia).
Varjak meg es valtozzni fog? Vagy aki az elejen ilyen az ilyen is marad.?
Egyszerűen ne csináld meg.
Ha szereti a rendet, majd megcsinálja.
Ha beválik, akkor egyik hónapban/héten megcsinálod, másik héten/hónapban nem. Ennyi.:)
És? Félsz tőle? Nem mersz visszaszólni? Milyen kapcsolat ez?
Akarsz te egyáltalán változtatni?
Vagy csak kamu a kérdés és csak vitát generálni jöttél?
Itt az első kihívás, amikor meg kell tanulnotok egy csapatként dolgozni. Nekem is voltak hasnoló gondjaim, bár nem mondhatom, hogy semmit nem csinált, de nyilván férfi, és nem a házimunka a kedvenc elfoglaltsága, férfiként nem veszi észre a port, nem zavarja a rendetlenség. A pároddal meg kell értetned azt, hogy miben is áll a házimunka, mikor kell megcsinálni és miért. Ha átlátja, hogy mennyit csinálsz, akkor hidd el, másként áll a dolgokhoz. Én azt javaslom, osszátok fel a feladatokat, nálunk a párom viszi ki a szemetet, ő porszívózik, ő törli a port, és másban is besegít néha. Mososgatni nem hajlandó, főzni jobb ha nem is próbál, de ezzel nincs gondom, mivel segít másban.
Az elején légy türlemesebb, és mond el neki többször hogy mit kell tennie.
Ugyanoda, ahova Te teszed ugyanilyen esetekben.
Ne érdekeljen Téged az ő problémája!
Nézd, nem értem, milyen választ vársz, milyen segítséget?
Ennek kettő darab megoldása van.
Az egyik amit sokan írtunk, hogy egyszerűen nem csinálod meg a vele kapcsolatos dolgokat, ezáltal rávezetve, hogy ő megtegye.
A másik, hogy elfogadod ezt, hogy ő nem olyan besegítős.
De bocs, lehet még egy harmadik megoldása is, hogy szétmentek és keresel egy olyat, aki segít.
Nagyjából ennyi.
Az elsőt kilőtted, így marad a másik kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!