Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alkoholista a barátnőm?

Alkoholista a barátnőm?

Figyelt kérdés

23 évesek vagyunk mindketten, 3 éve járunk. Párom mindig elég sokat ivott (főleg bort + gint + vodkát + pálinkát..), de sokáig egyáltalán nem zavart, mert hát fiatalok voltunk (/vagyunk), buliztunk sokat, bírom a részeg lányokat, aranyosak.. Aztán valahogy egyre több olyan alkalom lett, amikor elképzelni se tudtam volna, hogy igyak, ő pedig szükségét érezte. Pl. sok volt a stressz a munkájában, akkor este otthon elfogy úgy 4-5 pohár vodka. Vagy csak egy egyszerű, téli este, otthon vagyunk, hát forralt borozzunk (ő ötlete). Megittam egy pohárkával, nekem elég, csak az íze miatt, másnap reggelre viszont megrökönyödve látom, hogy a maradék 2 liter is elfogyott.. Egyre több olyan alkalom van, hogy semmi kedvem inni (egy ideje mondjuk havi 2x iszom közepesen spiccesre magam), ő viszont egyedül is szívesen. (Csak általa elfogy mondjuk heti 4 üveg vörösbor, 1 üveg vodka, 1 üveg pálinka). Aggódom érte, nagyon. De ha felhozom (természetesen nagyon finoman, szépen), mindig nagyon mérges lesz.

Alkoholista? Abba tudná hagyni? Mit tudok csinálni???

2009. dec. 29. 14:11
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte válaszokat, próbálok meríteni belőlük ötleteket, motivációt, de már beszélni is jó érzés róla.

Tényleg köszi.

15:52 - A pénz nem annyira mérvadó. Na nem mintha dőzsölnénk, csak mindketten főállásban dolgozunk és a páromnak sajnos tökéletesen elég bármilyen rossz minőségű vörösbor (vagy kommersz pálinka), és bizony ezeknek az alja olyan 200 HuF. Az nem olyan sok. (Másik kérdésre: nem dohányzunk.)

2009. dec. 29. 15:59
 22/30 anonim ***** válasza:
66%

Ez a lány elveszett! Ha nem akarod a hányadékát takaritani, az ismerősök előtt falazni neki, vagy akár szégyenkezni miatta, hagyd őt a fenébe. Egy 23 éves lány, ha nem jön rá magától, hogy alkoholista, te biztos nem tudod rávezetni. Egyre jobban le fog csuszni, hiszen - mint irod - gyakorlatilag az árvák könnyét is megissza.

27/F

2009. dec. 29. 16:00
 23/30 anonim válasza:
100%

Mondjuk, hogy alkoholista, bár az a baj ezzel a megfogalmazással, hogy az ember többnyire nagyon negatívként látja ezt a dolgot. Addig amíg iszik, de ez nem megy rá párkapcsolatotokra, a munkájára, addig nem tudsz olyat mondani, hogy miért hagyja abba és miért mondanád neki? Nem mondom, hogy nem lehetne máshogy levezetni a feszültséget, máshogy jól érezni magunkat, de pusztán azért mert úgy gondolják, hogy sokat iszik nem hiszem, hogy rosszabb ember lenne ettől.

Sokan csak azért isznak, mert semmi jobb dolguk nincsen. Találj ki olyan programokat, amik nem függenek össze a piával.

2009. dec. 29. 16:08
 24/30 anonim válasza:
73%
Szerintem próbáld tőle megkérdezni hogy az-e vagy néha csak állítsd le hogy ne igyon annyit. Én is sokat szoktam inni (majdnem iszok minden nap)de hogyha nincs akkor engem nemzavar a hiánya.Megvagyok nélküle is szóval szerintem ő is olyan mint én hogy nem alkoholista csak szeret inni:D peace
2009. dec. 29. 18:05
 25/30 anonim ***** válasza:
15.11--- én nem neked írtam, hogy ironizálsz,hanem az utánad beíró 15.11-esnek :) Semmi bajom a válaszoddal,sőt.
2009. dec. 29. 18:21
 26/30 anonim ***** válasza:

Tuti alkesz. Én is szeretem a bulit, meg inni is, na de EGYEDÜL inni?? Ráadásul hetente ipari mennyiségű piát iszik...

Ha nem fogadja el tőled a segítséget, akkor hagyd ott.

2009. dec. 29. 22:10
 27/30 anonim ***** válasza:
A 18.21-es vál.nak(az első 15.11-es vagyok)BOCSI,akkor félreértettem!Ne haragudj!
2009. dec. 29. 22:30
 28/30 anonim ***** válasza:
2009. dec. 30. 19:29
 29/30 anonim ***** válasza:
12%

NEM. Szerintem 23 évesen ez egyaltalan nem gaz... majd ha 50 évesen remegve az lesz az elsö dolga, h lehuzzon egy paleszt, na akkor tenyleg alkesz. Inkabb probalj meg Te is lazitani és igyal vele, de kérd meg pl. hogy annyit igyon ö is, mint te (pl. 2 üveg bor helyett csak egyet) Egyebkent ilyen alapon a müegyetemistak 90 %-a alkoholista lenne, ez meg nem néz ki valószinunek!

Lehet kimaradt az eletedbol a "hanyos, fetrengos" korszak ezert allsz igy (enyhen sznob modon) ehhez. Egyebkent italozas szempontjabol a napszak is fontos. Ha majd reggel is iszik, akkor tenyleg gaz van, de addig no para. Az én pasim is iszik!

25/L BMEs lány

2010. jan. 8. 15:51
 30/30 anonim ***** válasza:
Régi kérdés, de hátha kapok választ! Együtt vagytok még? Mi lett a barátnőddel azóta?
2022. jan. 30. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!