Alkoholista a barátnőm?
23 évesek vagyunk mindketten, 3 éve járunk. Párom mindig elég sokat ivott (főleg bort + gint + vodkát + pálinkát..), de sokáig egyáltalán nem zavart, mert hát fiatalok voltunk (/vagyunk), buliztunk sokat, bírom a részeg lányokat, aranyosak.. Aztán valahogy egyre több olyan alkalom lett, amikor elképzelni se tudtam volna, hogy igyak, ő pedig szükségét érezte. Pl. sok volt a stressz a munkájában, akkor este otthon elfogy úgy 4-5 pohár vodka. Vagy csak egy egyszerű, téli este, otthon vagyunk, hát forralt borozzunk (ő ötlete). Megittam egy pohárkával, nekem elég, csak az íze miatt, másnap reggelre viszont megrökönyödve látom, hogy a maradék 2 liter is elfogyott.. Egyre több olyan alkalom van, hogy semmi kedvem inni (egy ideje mondjuk havi 2x iszom közepesen spiccesre magam), ő viszont egyedül is szívesen. (Csak általa elfogy mondjuk heti 4 üveg vörösbor, 1 üveg vodka, 1 üveg pálinka). Aggódom érte, nagyon. De ha felhozom (természetesen nagyon finoman, szépen), mindig nagyon mérges lesz.
Alkoholista? Abba tudná hagyni? Mit tudok csinálni???
15:11---Szerinted mindenkinek úgy kell látni a világot,ahogy te látod? Feleslegesen ironizálsz itt.
Kérdezőnek: Szerintem akkor derülne ki leginkább, hogy alkoholista-e, ha valamiért nem jutna piához pár napig. Lehet,hogy tök normálisan venné, de az is lehet, hogy nagyon ideges és zaklatott lenne. Ha a második eset állna fenn,akkor egyértelmű.
Én is ismerek embereket,akik megisznak esténként több sört, de egyik sem részeges vagy függő. Ha van oké, ha nincsen úgy is jó. Őket nemigen tudom egy kategóriába tenni az igazi alkoholfüggőkkel.
Őszinte leszek veled,azt hiszem ennyi idősen én is alkoholista voltam.Fiatalok voltunk a férjemmel,gyerek nem volt,stresszes volt a munkám.Először csak havonta 1x,2x lazítottunk a barátnőmmel,és helyes,vidám,spicces lányok voltunk.Nevetgéltünk,táncoltunk.Jól oldottuk a stresszt.Aztán ezek az alkalmak szaporodtak,majd szivesen ittam magamban is,bármit.Előfordult,hogy már REGGEL elkezdtem.Akkoriban problémák voltak a házassággal,nehéz időket éltem./így visszagondolva Ő is sokat ivott/Válás lett a vége.Jött egy új kapcsolat,aztán az új párom nézett rám furán amikor egyszer véletlen hazajött,én meg spiccesen szédelegtem délelőtt.Mivel Ő egyátalán nem ivott,határozottan lépett fel,és MEGTILTOTTA,hogy ezt csináljam.Nagyon szégyelni kezdtem magam,és soha többé nem nyúltam italhoz.Nem is volt rossz,kb 1 hétig kívántam.Ennek 10 éve,két gyerekes anya vagyok,és nem birom a piát.Egy röviditaltól is szédelgek.Soha nem tudom meghálálni ezt a férjemnek,mert AKKOR,én észre sem vettem,hogy nem jó amit csinálok.
Szóval lépj fel határozottan,ha enged Neked akkor később iszonyú hálás lesz.Ha meg teljesen elzárkózik a segítségedtől akkor sajna nehéz idők várnak rátok.
Sztem nem sarkítottál amikor leírtad a kommentedet.Ennek az italmennyiségnek a negyede is több lenne a kelleténél....
Szamold ossze pontosan, hogy mennyit iszik meg egy heten, es egy honap alatt! Magyarazd el neki, hogy milyen jo lenne ez a penz valami hasznos dologra, utazasra, autora, barmire, de nem az italra! Ha meg dohanyoztok is, rengeteg penzetek elmegy a felesleges dolgokra.
Ennyi italtol persze hogy alkesz, beszelj vele, ha nem veszi eszre magat, akkor szerintem hagyd ott!
Lehet hogy ideig-oraig szuneteltetne az italozast, de szerintem ujbol elkezdene inni. Te pedig az energiadat masra hasznald fel, nemhogy egy alkoholistat szoktatsz le a piarol, aki nem is akar leszokni rola.
Havi mennyi koltetek el piara?
Probald meg, hogy egyaltalan ne vegyetek alkoholt, nezd meg, hogy mennyi ideig birja ki alkohol nelkul a baratnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!