Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alkoholista a barátnőm?

Alkoholista a barátnőm?

Figyelt kérdés

23 évesek vagyunk mindketten, 3 éve járunk. Párom mindig elég sokat ivott (főleg bort + gint + vodkát + pálinkát..), de sokáig egyáltalán nem zavart, mert hát fiatalok voltunk (/vagyunk), buliztunk sokat, bírom a részeg lányokat, aranyosak.. Aztán valahogy egyre több olyan alkalom lett, amikor elképzelni se tudtam volna, hogy igyak, ő pedig szükségét érezte. Pl. sok volt a stressz a munkájában, akkor este otthon elfogy úgy 4-5 pohár vodka. Vagy csak egy egyszerű, téli este, otthon vagyunk, hát forralt borozzunk (ő ötlete). Megittam egy pohárkával, nekem elég, csak az íze miatt, másnap reggelre viszont megrökönyödve látom, hogy a maradék 2 liter is elfogyott.. Egyre több olyan alkalom van, hogy semmi kedvem inni (egy ideje mondjuk havi 2x iszom közepesen spiccesre magam), ő viszont egyedül is szívesen. (Csak általa elfogy mondjuk heti 4 üveg vörösbor, 1 üveg vodka, 1 üveg pálinka). Aggódom érte, nagyon. De ha felhozom (természetesen nagyon finoman, szépen), mindig nagyon mérges lesz.

Alkoholista? Abba tudná hagyni? Mit tudok csinálni???

2009. dec. 29. 14:11
1 2 3
 1/30 anonim válasza:
92%

"Alkoholista? Abba tudná hagyni? Mit tudok csinálni???"

Igen. Igen. Otthagyod.

Esetleg beszélsz vele (90%, hogy nem fogja megérteni; 99%, hogy nem fogja megfogadni a tanácsot).

Az alkoholisták nem ismerik soha be, hogy ők alkoholisták.

2009. dec. 29. 14:19
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Ő alkoholista. Ez egyértelmű.Hogy ha a jövőre, jövőjére vagy kíváncsi, nézd meg a családját fölfelé, van-e esetleg más is: apuka, anyuka, nagyszülő. Ha igen, akkor sajnos nem sok reményed lehet. Csak akkor fog leszokni, ha be tudod ismertetni vele, hogy gáz van. Hát sok sikert, szurkolok neked. Amúgy ajánlom neked ezt a filmet: "Ha a férfi igazán szeret"...Valaki azt írta, hogy hagyd ott, na ez a film mutatja be, hogy az otthagyás mellett mi a másik lehetőség.
2009. dec. 29. 14:25
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, alkoholista. Nem bántásból mondom, de te is hozzájárultál ahhoz, ahol most tart, mert már 3 éve is azt kellett volna javasolnod, hogy ne igyon sokat. Azt is beismerheti, hogy alkoholista, de ha neki ez így jó, akkor semmit sem tehetsz ellene. Beszélj vele sokat. Vagy ha már nnagyon nem bírod, akkor add ki az útját, hátha az felnyitja a szemét.
2009. dec. 29. 14:26
 4/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket és a filmajánlást. Felmenői közt nincs / nem volt igazi alkoholista, bár vidéki család lévén azért borozgatnak, családi találkozókon rend szerint előkerül egy-egy üveg házi pálinka pl.
2009. dec. 29. 14:27
 5/30 anonim válasza:
88%
Igen alkoholista, de ezért nem szabad elhagynod! Segítségre szorul, és ha te is elfordulsz tőle, akkor csak még jobban eldurvul a helyzet, és teljesen tönkre megy! Gondolom, ha már 3 éve együtt vagy vele, akkor szereted annyira, hogy nem hagyod hogy az egész életét tönkre tegye az alkohol. Állj ki mellette, és kérj segítséget
2009. dec. 29. 14:40
 6/30 A kérdező kommentje:
Kitől?
2009. dec. 29. 14:44
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

pszichiáter, addiktológus, mentálhigénések.

Első, hogy a háziorvosához elvidd, ő ad beutalókat.

2009. dec. 29. 14:52
 8/30 A kérdező kommentje:

Soha nem menne bele.. Iszonyúan kiakad, bármilyen kedvesen próbálom felhozni ezt a témát.

Amúgy visszaolvasva, kicsit sarkít a leírásom, mert csak egy területre koncentráltam. Nem egy roncsként kell elképzelni, hanem fontos munkája van, sportol, jókedvű... csak ez a vacak lötty ne lenne!

2009. dec. 29. 14:57
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Sztem meg nem.Ilyen nálunk is van.A férjemnek nincs kedve inni,én viszont jó ízűen megiszom akár 3-4 doboz sört is(igaz,én egyáltalán NEM iszom töményet),hetente többször is.Igaz,ha buliba megyünk,és nagyon elhajlok biztos,h napokig,vagy hetekig nem iszom semmit.Szval nekem semmi gondom,ha nincs itthon semmi,és nem tudok inni.Nála ez gondot jelentene?Mármint,ha nem tudna inni?
2009. dec. 29. 15:11
 10/30 anonim ***** válasza:
42%

Szerinted aranyos amikor egy csaj részeg????

Szerintem meg kiábrándító és hányingerkeltő!!!

És egy alkoholista a b.nőd! gratula:) 22/L

2009. dec. 29. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!