Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek elmondja a párotok...

Nektek elmondja a párotok mennyit költ a gyerekére? Kivételezik velük, vagy egyformán kezeli a ti gyereketekkel?

Figyelt kérdés

Soha nem mondja el, ha vesz neki valamit, vagy kifizet. Most például kiderült, hogy õ állja a külföldi iskolai kirándulást a fiának. Míg a gyerek anyja egy hazai 20ezer forintosat. Ellenben az én gyerekem (aki közel egyidõs) útjának tervezésekor kiverte a balhét, hogy a gyerek apja is adjon bele. Végül adott is.

Másik esetben mondtam, hogy szükségem lenne péntre, hogy a fiamnak cipõt tudjak venni. Nagy duzzogva adott 20 ezret, azt mondta még jó másik, a fiának vett egy 40ezer forintosat, mkor neki teljesen jó állapotban van a másik

Vagy ilyen még a meki. Ha együtt megyünk a gyerekek azt kérnek amit akarnak. Ha csak hárman, vagy õk ketten a fiammal akkor megszabja mennyiért kérhet. De máshol is ezt csinálja, csak ez âllandó dolog, ezért jutott eszembe.

Lehet rinyálásnak tünik, és lehet mondani, hogy nem az övé, de közben úgy kezeli, õ mondja, hogy gondoskodik ròla, nem tudom miért kell ez a megkülönböztetés. Sokszor nagyon idegesít. Én amikor itt a fia ugyanúgy kezelem. Ha veszek, neki is veszek

2014. máj. 20. 13:29
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
58%

Az én helyzetem kicsit más, mint a tiéd, Kérdező, de azért leírom, hogy nálunk hogy van.

A férjemnek van egy hatéves lánya, akit mi nevelünk, és van egy közös lányunk is, ő három éves.

A férjem természetesen mindkét gyerekkel egyformán bánik, hisz mindkettő a gyereke.

Ugyanakkor én sem teszek különbséget közöttük, hiába nem én vagyok a vérszerinti anyja a nagyobbiknak. Ha kapnak valamit tőlem, akkor mindig nagyjából egyforma értékben, ha az enyémet viszem mondjuk cirkuszba, akkor természetesen a másikat is. Sőt, talán inkább egy egészen kicsit a párom lányával kivételezek, persze nem tudatosan, de észrevettem, hogy neki többet engedek meg, mint az enyémnek. Ez azért van, mert nagyon sajnálom őt, nagyon nehéz lehet neki, hogy egyéves korában elhagyta az anyja és azóta se látta.

Szóval a kérdésedre válaszolva, szerintem nincs igaza a párodnak, egy családon belül nem lehet olyan megkülönböztetés, hogy én gyerekem, te gyereked.

2014. máj. 21. 09:02
 42/42 anonim ***** válasza:
58%

Teljesen igazad van előző, csak a leírt helyzet mégis egy kicsit más, mert nem együtt él az apával a két fiú. A nevelt gyereké a mindennapos együttlét és odafigyelés, ami szintén érték, csak pénzben nem fejezhető ki. A másik srác meg akárhogy is vesszük, vendég egy összeszokott környezetben, és egy kicsit többet kap anyagilag.

Kár ezen az egyenlősdin agyalni, ugyanis mozaikcsalád nélkül is van,- és ahogy nőnek a gyerekek egyre több olyan lesz,- hogy az egyiknek húzósabb az ellátása anyagilag idén, de jövőre a másiké lesz az.

Nem az a lényeg, hogy forintra mit adsz, hanem hogy a lelkedből mi jut a gyerekednek. Ha onnan más- más érzések származnak, és elfelejted szülő mivoltodat, hogy neveld, és segítsd, akkor adhatsz fillérre ugyanannyit , mégse lesz jó egyik gyerekednek se.

Nálam pl. valahol a törődés, nevelés része, ha egy apa megmondja, mennyit szán egy bizonyos meghívásra. Korrekt és férfias dolog. Meg gyerekfüggő is: van aki magától is tudja a határt, vagy szinte úgy kell rátukmálni, hogy rendelhet nagyobbat, vagy kétfélét, mert nagykamaszként a fél fogára se lesz elég,amit rendelt, mégis szerény. A másiknál meg határ a csillagos ég, és azzal akkor vagyok jó szülő, ha mérsékletre nevelem.

2014. máj. 21. 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!