Mit csináljak ha a mamám állandóan kivételezik az unokatestvéremmel?
A mamám folyton csak az unokatesómmal foglalkozik.Az unokatesóm(Hanna) állandóan csak nyavalyog amikor lejönnek a mamámhoz.Hogy neki fáj ez meg az,meg,hogy én bántom.Múltkor a mamám kérte,hogy engedjek vizet a kannába.És akkor ha Ő emeli fel,akkor mamám meg:,,Sári,(az lennék én) miért a Hanna fogja azt a vödröt?!Vedd el tőle azonnal!"Szóval a mamám is így áll hozzá.És amúgy bocs,azt kifelejtettem,hogy én 16 vagyok Ő pedig 15.Amikor meg szépen megvezeti a nagymamám,hogy neki fáj a feje,szédül,akkor Ő igazából bemegy a szobába és elkezd SMS-ezni a barátnőivel,hogy én milyen böszme szemét vagyok.Hát pedig nem!És múltkor is,ott aludtam és az unokahúgom is ott volt,eset tíz után még a telefonját nyomkodta.Ezzel amúgy semmi bajom,de az már igen,hogy panaszolja reggel,hogy én miattam nem tud aludni.És a csaj amúgy nagyon el van kényesztettve!Mi volt 2 hete is!
Mondja a mamám:,,Sárikám,rakj egy kis liszet még a tálba!"Erre a béna unokahúgom beleönt egy 2 kilót!És akkor erre a kedves mama valahogy is reagál:,,Hát te normális vagy?!".Erre persze Hanna meg engem röhög.De én ezt már meguntam! De mit tegyek?
Sztem vagy rájön magától..vagy pedig beszéld meg vki mással.Szüleiddel,vagy övéivel?
Vagy valami normális rokonnal?
Az lehetne használna..de nem biztos.
A legegyszerűbb az, hogy ignoráld (hagyd figyelmen kívül, nézd üvegnek) a nagyikát. Se születésnap, se látogatás, se névnap, se karácsony. Előbb-utóbb észbe fog kapni.
Ha nem képes belátni, hogy a viselkedésével mennyi fájdalmat okoz neked, akkor hagyd meg neki az unokatesót, de te ne menj a közelébe se. A szüleidnek, ha kérdezik, hogy mi a helyzet, érdemes elmondani egynesen és őszintén, hogy mit érzel: neked fáj az, ahogyan a mama kivételezik az unokatesóval, ezért nem mégy a tájára sem. Ki akar olyan emberhez menni, aki csak fájdalmat okoz neki?
A nagyika valószínűleg olyan ember, aki szeret sz@rt kavarni és szereti pitiztetni, egymás ellen uszítani az embereket. Most is elérte, hogy te utálod az unokatesódat, és versenyzel vele a nagyi "szeretetéért" (ami nincsen, vagy csak alig létezik, csak jelzem!), ahelyett, hogy jó viszonyban volnál az unokaestóval is meg vele is.
Szegénykém, átérzem a helyzeted.Csak nekem a tesóimmal kivételezik a drága nagyi..De mondjuk mindenki utálja a faluban, mindenkit leszól és megsértődik ha ő kap kritikát.
De visszatérve rád: Nem sok mindent lehet ellene tenni.Én is azt tanácsolom kerüld el a társaságát ha az unokahúgod is ott van.A szüleidnek meg érdemes elmondani, ha ők beszélnek vele, felnőtt a felnőttel, lehet megérti sértődés nélkül.
Én veszekedtem vele egy jó nagyot, igaz jól el lettem verve de azóta nem olyan szörnyű a helyzet.
kösz!:) A másik unokatesómmal aki ott volt, jól kidumáltam Hannát.És akkor amikor bejött a szobába már nem is róla dumáltunk.És akkor ki kiabál a mamámnak,hogy:
-Mama,a Kincső(unokatestvérem) meg a Sári szekálnak!
De mamám meg be is veszi.... :((
Amúgy utolsó,nálunk mindenkinek ilyen régi és ritka neve van.
Nekem 5 unokatesóm van :
Kincső,Bertalan,Teodóra,Friderika,Géza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!