Nektek elmondja a párotok mennyit költ a gyerekére? Kivételezik velük, vagy egyformán kezeli a ti gyereketekkel?
Soha nem mondja el, ha vesz neki valamit, vagy kifizet. Most például kiderült, hogy õ állja a külföldi iskolai kirándulást a fiának. Míg a gyerek anyja egy hazai 20ezer forintosat. Ellenben az én gyerekem (aki közel egyidõs) útjának tervezésekor kiverte a balhét, hogy a gyerek apja is adjon bele. Végül adott is.
Másik esetben mondtam, hogy szükségem lenne péntre, hogy a fiamnak cipõt tudjak venni. Nagy duzzogva adott 20 ezret, azt mondta még jó másik, a fiának vett egy 40ezer forintosat, mkor neki teljesen jó állapotban van a másik
Vagy ilyen még a meki. Ha együtt megyünk a gyerekek azt kérnek amit akarnak. Ha csak hárman, vagy õk ketten a fiammal akkor megszabja mennyiért kérhet. De máshol is ezt csinálja, csak ez âllandó dolog, ezért jutott eszembe.
Lehet rinyálásnak tünik, és lehet mondani, hogy nem az övé, de közben úgy kezeli, õ mondja, hogy gondoskodik ròla, nem tudom miért kell ez a megkülönböztetés. Sokszor nagyon idegesít. Én amikor itt a fia ugyanúgy kezelem. Ha veszek, neki is veszek
12: Akkor beszéljétek meg az anyagi elosztást!
Az ő gyerekei is veletek laknak, meg a Tieid is?
"Feltételezem, ha süteményt süt nem mondja azt a másik gyereknek, hogy te egyet vehetsz, a sajátjának meg, hogy hármat. Ez nekem is rosszul esne. "
Gondolom az új pasi se mondja az utcán amikor a két gyerekkel mennek valahová, hogy az enyém kap fagyit, a másik meg nem.
Ezt nem innen kell megközelíteni.
Pl nézzük a kérdező példáját.
Ő vesz a közös pénzből 20 ezerért cipőt a saját gyerekének.
A párja meg vesz 40 ezerért. A kérdező szerint ez a megkülönböztetés, de nem igen értem miért.
Írta, hogy a saját gyerekének apja fizet tartásdíjat, és ad még néha azon felül is. Pl ad egy huszast. Ezzel a huszassal kiegészítve kérdező is vehetett volna 40 ezres cipőt. A saját gyerekének saját apjának kellett volna a közös húszat kiegészítenie, nem a kérdező párjának.
Semmi más nem történik, mint
A kérdező gyerekének a kérdező szerint az alábbi pénzforrások járnak.
- az ő bevétele+ párja bevétele
- az édesapjától kapott tartásdíj
- a családi
- az édesapjától kapott egyéb összegek.
Az új apu gyerekének mi jár?
- az ő bevétele+ párja bevétele
- az édesapjától kapott tartásdíj
Viszont itt nem látom az aputól kapott egyéb összegeket.
Nem akkor lenne igazságosan a két gyerek helyzete, ha az új apu még pluszba költene a tiédre kérdező, mert akkor előnyben lenne.
Nem a te gyereked van hátrányban, hanem a nevelt gyerekedet akarod hátrányba szorítani, amikor az apjától azt kéred, ne költsön rá pluszba.
-Nagy duzzogva adott 20 ezret
-Ha csak hárman, vagy õk ketten a fiammal akkor megszabja mennyiért kérhet
Az a baj, hogy a kérdező párja ezt közös kassza mellett teszi meg. Mi az, hogy ad? Ha közös a kassza, miért nem veszel el, amennyire szükséged van?
Tehát: a párod fia nem a te fiad, és a te fiadnak nem a párod az apja. Magyarul: az piszkálja a csőrödet, hogy a párod a SAJÁT fiának megvesz mindent, amit tud, meg az is piszkálja a csőrödet, hogy a TE fiadat nem halmozza el méregdrága ajándékokkal, mondván, van neki saját apja is, és az is gondoskodhatna a gyermekéről - pont úgy, ahogyan ő is teszi a magáéval.
Röviden: te meglehetősen érdekes nő vagy, (az "érdekes" jelzőnél tudtam volna hirtelen erősebbet is írni, de hátha rájössz, mitől bibis az, amit leírtál)
29-es mindent megírt! Teljesen igaza van!
Én tovább nem is olvasom a topic-ot, mert ki nem állhatom az értetlen embereket, asszonyokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!