Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvált férfivel élő nők?...

Elvált férfivel élő nők? Tanács kellene.

Figyelt kérdés

Olyan velem hasonló cipőben járót keresek, akinek a párja elvált és van egy gyerek. Nektek pedig még közös nincs. Hogy élitek meg az ex feleség gyerekuszítását ellenetek?

Tudnék valakivel esetleg privátban beszélgetni?

2014. máj. 16. 13:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%
Az ex feleség jellemzően nem az új nő ellen uszítja a gyerekét, mert a gyerekek elve nehezebben közelednek egy még ismeretlen személyhez. Inkább az apjuk ellen szokták uszítani, hogy az apjukat utálja meg a gyerek, és ha ezt elérték, akkor gyakorlatilag el is intéztek mindent, mert akkorra már a férj és az új nő között is lesznek viták szinte automatikusan. Mert az új nő úgy érezheti, hogy a férfi csak a gyerekével foglalkozik és nem vele...
2014. máj. 16. 13:09
 2/13 A kérdező kommentje:

Nálunk is az apja ellen uszítja a gyereket, holott jobb lenne befogná a száját, mert ő csalta meg anno a párom.

Nekem leginkább az fáj, hogy látom, hogy a páromnak ez mennyire rosszul esik, hogy a gyerek vele foglalkozik a legkevésbé, és hogy azt mondja a gyerek, hogy "apában nem lehet megbízni", stb...

2014. máj. 16. 13:13
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

Ezek szerint megérted a párodat, akkor ez már fél siker, legalább ti nem vesztek össze. A párod meg kénytelen lesz türelmesnek lenni és tűrni, mert bizony az elvált anyák iszonyú jól színészkednek a saját gyerekeik előtt is. Persze mire felnőnek szép lassan leesik az álca, és a gyerek átlátja az anyja fondorlatait, de az nagyon sok idő. Az is megeshet hogy csak a gyerek 20-25 éves korában jön rá, hogy talán nem is olyan rossz az apja, és az anyja is igencsak ludas a történtekben... De általában a legtöbb gyerek magától ráébred az igazságra, csak nem szabad erőltetni.

(Anyám is ilyen "szentséges" anyuka volt, állandóan apám volt a szemét, meg ő volt minden nyomorúságának oka... El is hittem kiskoromban, de azért hamar rájöttem, hogy anyám nem is olyan szent... Apámnál meg szuperül éreztem magam, még az új feleségét is csíptem, de persze ezeket sosem árultam el anyámnak. Ráhagytam a mondókáit...)

2014. máj. 16. 13:33
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálunk az ex szerencsére nem uszítja a gyereket se az apja ellen, se ellenem. Ő más módon szívózik, a páromat ugráltatja minden hülyeséggel, persze a gyerekre hivatkozva. Például olyanokkal, hogy vigye már el a párom kocsival bevásárolni, és ha nemet mond rá, akkor a párom rögtön "szar apa", mert hát a gyerekének kell kaja meg minden és mi az hogy ő nem hurcolássza autóval a gyereke anyjának a seg.ggét. Pedig a nő lépett le náluk is, pasija is van, szóval én tényleg nem értem, miért csinálják ezt egyes nők. :(
2014. máj. 16. 13:38
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
Az a legfontosabb, hogy nálatok mit tapasztal. Mondhat akármit az anya, ahogy nő, egyre inkább a saját tapasztalataira fog hagyatkozni. Ha ti mindig rendesek vagytok vele, vannak közös programok, érzi a törődést, akkor akarva akaratlanul is húzni fog felé. El kell nyerni a bizalmát, az anyját nem szidni, hanem csak a vele való kapcsolatot építeni.
2014. máj. 16. 13:39
 6/13 A kérdező kommentje:

Már abba is belegondoltam, hogy én mit tennék ellenkező esetben, hogy ha nekem lett volna férjem és lenne egy gyerekünk. Akárhányszor végiggondolom én sosem uszítanám a gyereket az apja ellen, hanem örülnék, hogy egyáltalán foglalkozik vele, és megad neki mindent míg együtt vannak. Ezt tényleg csak egy iszonyúan primitív, ostoba és tanulatlan ember tesz ilyet...

De jelenleg még bármit mond a gyereknek az anyja, az szent, és még mindent elhisz neki. Sajnos :(

2014. máj. 16. 13:42
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Nehéz helyzetbe keveredtél, de nem lehetetlen jól kijönni belőle. A férjem is elvålt, abból a házasságból vannak gyerekek, megy a gyerekzsarolás, az ex próbålja az apjuk ellen hangolni a gyerekeket stb, szóval a szokásos lemez. Amíg ėn nem voltam a képbe addig hellyel-közzel sikerült is neki, ráadásul a férjem korábbi barátnői még örültek is ennek, hogy nincsenek jelen a gyerekek az életükben annyira. A gyerekek utálták az aktuális barátnőt (pedig nem nagyon találkoztak) a barátnők meg a gyerekeket. Amikor én belecsöppentem ebbe a szituba azt láttam hogy az ex nem engedi a gyerekeket kellő gyakorisággal, a gyerekek szenvednek az apjuk hiånya miatt, råm nem kíváncsiak a gyerekek stb. Hosszú lenne mindent leírni.

Viszont ėn szeretem a letisztåzott helyzeteket, és az (akkor mėg csak) páromat annyira, hogy a segítségėre voltam mindenben. A gyerekekkel megismerkedtem, megszerettek, látták semi nem igaz abból amit az anyjuk mond, egyre-egyre többet igényelték a tårsaságunkat, és egyre kevėsbé hitték el az anyjuk meséit rólunk.

Legyél türelmes, okos, higgadt! Az idő nektek dolgozik, mert a gyerek ahogy idősödik egyre jobban átlát majd a hazugságon. Csak szeressétek ės próbåljatok meg minél több időt vele tölteni.

2014. máj. 16. 13:49
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2014. máj. 16. 13:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor most kicsit más szemszögből: én pont úgy nőltem fel, hogy anyám a válás után folyton uszított, hogy apám így, apám úgy. Minden barátkő k volt, akiknek még köszönnöm sem szabadott, merthogy apám mellé állok ezzel. Ezek a nők rengeteg energiát ölnek az áskálódásba, nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Szóval eljött az az idő, amikör kerek perec megmondtam anyámnak, hogy rajta is múltak a dolgok, és hogy fel kéne nőni. De ez sajnos idő, én is 17 voltam..
2014. máj. 16. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Hmmm érdekes ... Az én párom gyerekei 18 évesek ikrek és egyáltalán nem keresik az apjukat... Csak a pénz pénz pénz... Menni akarnak egyetemre... Ha pénz kell akkor küld valamelyik egy sms-t "Szia apa. Hogy vagy? Anyának utálj már pénz kell tankönyvre.." amugy ennyi, és a páromnak ez fáj... :( gyerektartáson kivül egy ft-t nem kapnak! Eleinte azt gondoltam miattam nem keresik az apjukat, de sajna rá kellett jönnöm hogy pont olyanok lettek mint az anyjuk és csak a pénz a fontos nekik...
2014. máj. 16. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!