Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenképp én leszek a rossz?...

Mindenképp én leszek a rossz? A párom exe külföldre költözik, de a gyermekeiket nem akarja vinni, mi viszont nem tudjuk őket befogadni. A párom tőlem várja a megoldást. Mit csináljunk?

Figyelt kérdés

9 éves kisfiú és 12 éves kislány. Mi a párommal fél éve költöztünk össze, a szüleim házában, illetve édesapám halála után jogilag az enyém, de édesanyámnak van rajta haszonélvezete. 2,5 szobás az egész, az egyikben anyukám lakik, a másikban a gyemrekeim (3,5,7 éves fiúk) és a félszobában (csak az ágy fér el benne, tehát inkább hálófülkének nevezném) mi a párommal.

Anyagilag sem tudom, hogyan tudnánk megoldani. A párom netto fizuja 75000Ft. Eddig 15-15000Ft volt a gyerektartás, 10000Ft bérlet, 18000Ft pedig a hitel, amit az exével közösen vettek fel, de a válásnál a gyerekekre való tekintettel a párom átvállalt. Tudom, hogy akkor a gyerektartás nem lenne, de abból még mindig nem tudnának megélni egy albérletben, én pedig a házhoz vagyok ",kötve", mert a házzal együtt örököltem egy hitelt is+ nekem is van diákhitel, meg egy személyi hitel is, így havi 83000Ft megy csak hitelre. Ezt, meg egy albérleti díjat már képtelen lennék kifizetni.

Annak már utánajártam, hogy nem lennénk jogosultak semmi segélyre, mert az egy főre jutó bevétel "túl magas".

A párom szülei nem lennémek alkalmasak a gyerekek ellátására, alkoholisták, az anyai nagyapjuk szintén.

Fogalmam sincs, mit tanácsoljak neki.

2014. máj. 13. 08:19
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
67%
Akkor nem menjen az anya és kész, ha megengedhetik, hogy ő csak gyet-en legyen akkor nem kenyére kell a külföldi kereset. Gyerek nem egy szobanövény amit ide oda lehet rakosgatni.
2014. máj. 13. 13:50
 52/57 anonim ***** válasza:
57%

"4. ha jogilag ez le van rendezve és nálatok van mind az 5 gyerek akkor simán lehet kérni segélyt mert az egyfőre eső nagyon lemegy...

5. ha nem vagytok házasok akkor az apa egyedülállóként is tudja igényelni a csp-t (csak ne legyetek egy címen bejelentve) nem sokkal több de mégis valami "

Ez a kettő erősen úti egymást. Ha hivatalosan is együtt nevelnek 4 gyereket, akkor nem lehet egyikük sem egyedülállókent igénybe családipotlékot.

mivel nem írta h házasok e vagy sem

ezért ami van lehetőség felsoroltam

összesen öt gyerek van

a nőnek 3 gyerek és a pasinak 2

2014. máj. 13. 14:34
 53/57 anonim ***** válasza:
79%
leírtam a számot, valoban. De ettől fuggoen úti egymás a ket javaslatod. Ugyanis vagy együtt elnek hivatalosan, vagy nem. Ergo vagy 5 gyereket nevelnek ketten, vagy egyedülállónak. A kettő egyutt nem megy.
2014. máj. 13. 14:46
 54/57 anonim ***** válasza:
44%

Nm védem az anyát, mert nem étek egyet azzal amit tesz..

De

Van új férj gyerkekek..apu úgy dönt mennek..anyu itthon marad 4(?) gyerekkel munka nélkül férj nelkül, míg a férj külföldön dolgozik vagy utazikőn is, a k közös 2 gyereket mindenképpen vinni kell, hiszen a két szülő utazik..4 gyereket nem csodálom, hogy nem tudnának vinni , de legalább 2 nek van itt apja ( aki ugye csak megcsinálni tudta, eltartani nem, semmi elelősségtudat, szerencsetlen új párjára hárítana, a kérdezőre)

Én szerintem itt a ludas az anya új férje... Ő állította kegyetlen választás elé az anyát..

Aztán lehet rosszul gondolom, és az összes kérdésben szereplő elnőtt totálisan érzelmi halott, és csak tárgyként kezeli a gyerekeket...bármi lehet, hiszen nem ismerem őket..

A gyerekek számát már nem tudtam követni..

Hol van 3, hol 4

Viszont a tény, hogy egy htb anyuka 4-5 gyerekeket csak komoly segítséggel tud nevelni, kell egy társ, vagy nagyon komy anyagi segítség, ami úgy tűnik az első férjtől nem lenne meg, a másodiktól se..

Ennyi..

Itt egy a nagy gond...minek vállaltak be ennyi gyereket?

Főlegúgy, hogy senki nem karja vállani a fellősséget.. Szép kis család :(

2014. máj. 14. 07:31
 55/57 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem itt mindenki ludas, akkor kell gyereket vállalni, ha azt fel is tudják nevelni. Még olvasni is szörnyű, hogy 2 ártatlan gyereket passzolnának össze vissza. A párod is és az exneje is nagyon szégyellje magát.
2014. máj. 14. 12:00
 56/57 anonim ***** válasza:
Fejlemény?
2014. máj. 17. 10:12
 57/57 anonim ***** válasza:
Mi ujsag veletek ketdezo???
2015. máj. 1. 23:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!