Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenképp én leszek a rossz?...

Mindenképp én leszek a rossz? A párom exe külföldre költözik, de a gyermekeiket nem akarja vinni, mi viszont nem tudjuk őket befogadni. A párom tőlem várja a megoldást. Mit csináljunk?

Figyelt kérdés

9 éves kisfiú és 12 éves kislány. Mi a párommal fél éve költöztünk össze, a szüleim házában, illetve édesapám halála után jogilag az enyém, de édesanyámnak van rajta haszonélvezete. 2,5 szobás az egész, az egyikben anyukám lakik, a másikban a gyemrekeim (3,5,7 éves fiúk) és a félszobában (csak az ágy fér el benne, tehát inkább hálófülkének nevezném) mi a párommal.

Anyagilag sem tudom, hogyan tudnánk megoldani. A párom netto fizuja 75000Ft. Eddig 15-15000Ft volt a gyerektartás, 10000Ft bérlet, 18000Ft pedig a hitel, amit az exével közösen vettek fel, de a válásnál a gyerekekre való tekintettel a párom átvállalt. Tudom, hogy akkor a gyerektartás nem lenne, de abból még mindig nem tudnának megélni egy albérletben, én pedig a házhoz vagyok ",kötve", mert a házzal együtt örököltem egy hitelt is+ nekem is van diákhitel, meg egy személyi hitel is, így havi 83000Ft megy csak hitelre. Ezt, meg egy albérleti díjat már képtelen lennék kifizetni.

Annak már utánajártam, hogy nem lennénk jogosultak semmi segélyre, mert az egy főre jutó bevétel "túl magas".

A párom szülei nem lennémek alkalmasak a gyerekek ellátására, alkoholisták, az anyai nagyapjuk szintén.

Fogalmam sincs, mit tanácsoljak neki.

2014. máj. 13. 08:19
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
95%

"Párodnak kötelessége a gyermekeiről gondoskodni, rólad viszont nem!"

Te egy igazi lángelme vagy. Csak a számok alapján rá jöhettél volna, hogy még magát sem tudná ellátni, nem hogy másokról gondoskodni...

Egyébként az, hogy háztartásbeli senkit nem érdekel. Minimális összeget akkor is kell fizetni. Javaslom a 30e+hitel összegét kiharcolni exnél. Mivel eddig ő is ennyit kapott és a hitelt sem kellett fizetnie. Bár azt megjegyzem baromi nagy felelőtlenség volt átvállalni.

2014. máj. 13. 08:52
 12/57 anonim ***** válasza:
89%
Okosat nem tudok írni, de borzasztóan sajnálom a két gyereket, hogy nem kellenek senkinek. :( Amúgy az anyjuk miért nem akarja vinni őket? Hány gyereke van az új párjától?
2014. máj. 13. 08:57
 13/57 anonim ***** válasza:
95%
A párod exe majd fizet gyerektartást.
2014. máj. 13. 09:01
 14/57 anonim ***** válasza:
62%

11-es okoskának!!! A szülő KÖTELES kiskorú gyermeke eltartására, saját tartása kárára is!!!

De minek idézek neked törvényeket????

2014. máj. 13. 09:16
 15/57 anonim ***** válasza:
69%

Nos, a megoldás az lesz, hogy apuka otthagy téged es neveli egyedül a gyerekeit.

Amúgy meg a 75e fizetéshez hozzájön a csaladi adókedvezmény, amit igy, hogy o neveli a gyerekeket igénybe ehet, illetve a ket gyerekre járó csaladipotlek is.

Szerinte mi lenne amúgy a megoldás? Adja őket intézetbe?

2014. máj. 13. 09:21
 16/57 anonim ***** válasza:
36%

"11-es okoskának!!! A szülő KÖTELES kiskorú gyermeke eltartására, saját tartása kárára is!!!

De minek idézek neked törvényeket????"

Tényleg minek? Ki mondta, hogy nem köteles? Olvasd el még párszor.

2014. máj. 13. 09:23
 17/57 anonim ***** válasza:
96%

Úgy imádom, hogy mindenki a szegény kérdezőt támadják.

Miért nem kapjátok elő a párját, aki nem igyekszik másodállást bevállalni, hogy jobban kijöjjenek anyagilag?

Miért nem támadjátok azt a nőt, aki a gyerekeit hátra hagyva kezd új életet?

A kérdezőnek is vannak gyerekei, rájuk is gondolnia kell.

2014. máj. 13. 09:26
 18/57 anonim ***** válasza:
47%
Hiaba támadók az anyát, attól a gyerekek helyzete nem kesz megoldva, utolso. Mivel a kerdezo no es anya, elméletileg tisztában van azzal, hogy normalis szulo nem gyagya el a gyerekeit. Itt az anya lelép, nem az a megoldás, hogy az apa is. Mellesleg ha az en parom mondaná, hogy nincs hely az en gyerekeimnek, onnantol mar csak az exem lenne.
2014. máj. 13. 09:29
 19/57 anonim ***** válasza:
74%

és hova tegyék a gyerekeket?

2,5 szobás az egész, az egyikben anyukám lakik, a másikban a gyemrekeim (3,5,7 éves fiúk) és a félszobában (csak az ágy fér el benne, tehát inkább hálófülkének nevezném) mi a párommal.

a konyhába? plafonra??

2014. máj. 13. 09:30
 20/57 anonim ***** válasza:
19%
A gyerekekhez. Baxus, te inkabb adnad árva házba a parod gyerekeit?
2014. máj. 13. 09:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!