Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenképp én leszek a rossz?...

Mindenképp én leszek a rossz? A párom exe külföldre költözik, de a gyermekeiket nem akarja vinni, mi viszont nem tudjuk őket befogadni. A párom tőlem várja a megoldást. Mit csináljunk?

Figyelt kérdés

9 éves kisfiú és 12 éves kislány. Mi a párommal fél éve költöztünk össze, a szüleim házában, illetve édesapám halála után jogilag az enyém, de édesanyámnak van rajta haszonélvezete. 2,5 szobás az egész, az egyikben anyukám lakik, a másikban a gyemrekeim (3,5,7 éves fiúk) és a félszobában (csak az ágy fér el benne, tehát inkább hálófülkének nevezném) mi a párommal.

Anyagilag sem tudom, hogyan tudnánk megoldani. A párom netto fizuja 75000Ft. Eddig 15-15000Ft volt a gyerektartás, 10000Ft bérlet, 18000Ft pedig a hitel, amit az exével közösen vettek fel, de a válásnál a gyerekekre való tekintettel a párom átvállalt. Tudom, hogy akkor a gyerektartás nem lenne, de abból még mindig nem tudnának megélni egy albérletben, én pedig a házhoz vagyok ",kötve", mert a házzal együtt örököltem egy hitelt is+ nekem is van diákhitel, meg egy személyi hitel is, így havi 83000Ft megy csak hitelre. Ezt, meg egy albérleti díjat már képtelen lennék kifizetni.

Annak már utánajártam, hogy nem lennénk jogosultak semmi segélyre, mert az egy főre jutó bevétel "túl magas".

A párom szülei nem lennémek alkalmasak a gyerekek ellátására, alkoholisták, az anyai nagyapjuk szintén.

Fogalmam sincs, mit tanácsoljak neki.

2014. máj. 13. 08:19
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
91%

egy szobába 5 gyerek? és miből tarják el őket.

a kedves ex lelép a többiek meg oldják meg? milyen nő az ilyen. nem írom le, mert nem engednék.

2014. máj. 13. 09:34
 22/57 anonim ***** válasza:
28%
Miből tartják el őket? Nos, a ket gyerekre a csaladi adokedvezmeny 20e, tehat annyival tobb lesz a bére. A csaladipotlek 26600. Ki lehet szorítani, csak akarni kell.
2014. máj. 13. 09:41
 23/57 A kérdező kommentje:

Az én fizetésem 167000Ft (adó és járulékkedvezménnyel), + a csp. 48000Ft és a párom ad még 10000Ft-ot a közösbe. A volt férjem fizet 3*10000Ft gyerektartást. Ez 255000.

Minden hónap végén forintra elköltjük az egészet.

Igen, már arra is gondoltam, hogy jobb lenne, ha albérletbe mennének, de ahogy számoltam, az sem jó. A fizetése úgy 95000Ft lesz, amiből fixen lejön a bérlet és a hitel (gondolom a bank örömében 50%-ot letiltat az elmaradások miatt), tehát marad nekik jó esetben 40000Ft + csp. az albérletre és minden másra.

2014. máj. 13. 09:43
 24/57 anonim ***** válasza:
71%
48e csaladi ket gyerekre?
2014. máj. 13. 09:46
 25/57 anonim ***** válasza:
71%
Ja, bocs, harom. Azt hittem 3,5 es 7 évesek.
2014. máj. 13. 09:46
 26/57 anonim ***** válasza:
87%

Itthagyom az előző kapcsolatból született két gyerekemet és az új férjemmel és közös gyerekünkkel külföldre megyek? Gyönyörű munka...

Egyértelmű, hogy az anyának gyerektartást KELL fizetnie, méghozzá ugyanannyit amennyit ő kapott, és ha eddig a párod átvállalta a közös hitelt, akkor most törlessze ő tovább. Az, hogy ő ott kint háztartásbeli lesz, az kutyát nem érdekli. Oldja meg, vagy akkor ezek szerint lenne ideje a saját gyerekeire is, nemde?

A lényeg az, hogy a két gyereknek ugyanúgy van joga az apjukkal élni normális családi körülmények között, mint a te gyerekeidnek. Be kell szedni minden pénzt az anyjuktól, át kell alakítani a családi költségvetést, ha kell el kell adni a házat, ha kell ablérletbe kell költözni, ha kell át kell ütemezni a hitelt, ha kell plusz munkát kell vállalni, ha kell a nagyszülőktől kell segítséget kérni.. stb. Meg kell tennetek mindent azért, hogy az a két gyerek a családban maradjon, még akkor is ha lejjebb kell adni miatta az életminőséget, vagy csorba esik a hiúságotokon!

2014. máj. 13. 10:24
 27/57 anonim ***** válasza:
100%

Most vállalja át az ex a párod helyett a maradék hitel tartozást. Eddig fizette a férfi most akkor fizesse a nő.

Olyan meg, hogy nem fizet gyerektartást nincs. Akkor kérni kell az állami megelölegezést aztán behajtják az anyán.

2014. máj. 13. 10:29
 28/57 anonim ***** válasza:
76%

1. ami fontos ebben az esetben a bíróságon kell kérni hogy a gyerekelhelyezést változtassák meg az apa javára - ehhez ragaszkodni kell az exfeleséggel szemben! h a gyerekek helyzetét jogilag rendezni kell!

2. ha ez megvan akkor a 2 gyerek után járó csp-t is az apa kapja(ezt kérvényezni kell) + kérheti utánuk a családi adókedvezményt is

3. a bíróságon kérni kell ebben az esetben az anyától gyt-t a gyereke után amit neki fizetnie kell - hiába htb-s az anyuka! minimum összeg akkor is van ...

4. ha jogilag ez le van rendezve és nálatok van mind az 5 gyerek akkor simán lehet kérni segélyt mert az egyfőre eső nagyon lemegy...

5. ha nem vagytok házasok akkor az apa egyedülállóként is tudja igényelni a csp-t (csak ne legyetek egy címen bejelentve) nem sokkal több de mégis valami

6. ha a gyerekek után kéri az adókedvezményt akkor több lesz a fizú + a csp összege + a gyt exanyutól

ez talán már elég h albérletbe menjetek az öt gyerekkel

7. ha elég alacsony a egyfőre eső akkor kérni kell rendszeres gyermekvédelmit - így ingyenes lesz az ebéd és évi 2x adnak bözsit is :-)

2014. máj. 13. 10:33
 29/57 anonim ***** válasza:
86%

"4. ha jogilag ez le van rendezve és nálatok van mind az 5 gyerek akkor simán lehet kérni segélyt mert az egyfőre eső nagyon lemegy...

5. ha nem vagytok házasok akkor az apa egyedülállóként is tudja igényelni a csp-t (csak ne legyetek egy címen bejelentve) nem sokkal több de mégis valami "

Ez a kettő erősen úti egymást. Ha hivatalosan is együtt nevelnek 4 gyereket, akkor nem lehet egyikük sem egyedülállókent igénybe családipotlékot.

2014. máj. 13. 10:37
 30/57 anonim ***** válasza:
94%
A gyerekek anyja miért nem akarja őket elvinni??? Nem is értem, ha a másik gyereki meg vele mennek.
2014. máj. 13. 10:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!