Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenképp én leszek a rossz?...

Mindenképp én leszek a rossz? A párom exe külföldre költözik, de a gyermekeiket nem akarja vinni, mi viszont nem tudjuk őket befogadni. A párom tőlem várja a megoldást. Mit csináljunk?

Figyelt kérdés

9 éves kisfiú és 12 éves kislány. Mi a párommal fél éve költöztünk össze, a szüleim házában, illetve édesapám halála után jogilag az enyém, de édesanyámnak van rajta haszonélvezete. 2,5 szobás az egész, az egyikben anyukám lakik, a másikban a gyemrekeim (3,5,7 éves fiúk) és a félszobában (csak az ágy fér el benne, tehát inkább hálófülkének nevezném) mi a párommal.

Anyagilag sem tudom, hogyan tudnánk megoldani. A párom netto fizuja 75000Ft. Eddig 15-15000Ft volt a gyerektartás, 10000Ft bérlet, 18000Ft pedig a hitel, amit az exével közösen vettek fel, de a válásnál a gyerekekre való tekintettel a párom átvállalt. Tudom, hogy akkor a gyerektartás nem lenne, de abból még mindig nem tudnának megélni egy albérletben, én pedig a házhoz vagyok ",kötve", mert a házzal együtt örököltem egy hitelt is+ nekem is van diákhitel, meg egy személyi hitel is, így havi 83000Ft megy csak hitelre. Ezt, meg egy albérleti díjat már képtelen lennék kifizetni.

Annak már utánajártam, hogy nem lennénk jogosultak semmi segélyre, mert az egy főre jutó bevétel "túl magas".

A párom szülei nem lennémek alkalmasak a gyerekek ellátására, alkoholisták, az anyai nagyapjuk szintén.

Fogalmam sincs, mit tanácsoljak neki.

2014. máj. 13. 08:19
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
92%

Csak nekem fura, hogy az ex anyuka elköltözik az új férjjel meg a közös gyerekekkel a "régieket" meg itthon hagyná? Őket miért nem tudják vinni? Vagy így már nem lenne meg a családi idill? Inkább ezt kellene átgondolni és nem szegény kérdező ekézni, hogy a szemét miért nem vállal be még 2 gyereket a nem létező padlásra. A kisfiú talán még beférne a 3 másik mellé, de a kislányt hova szállásolnák el? A nagymamához, aki neki egy vadidegen, nem is rokona? Lehet több lenne a fizetés, családi pótlék, de az albérlet nem jönne ki belőle. (plusz ennyi gyerekkel megnézem ki ad ki nekik bármilyen ingatlant, 1 gyereknél se szívesen teszik vagy horrorösszegekért)

Szerintem inkább az exet kellene megkérdezni, hogy ugyan miért akarja itthon hagyni a "régi" gyerekeket, mikor a külföldre költözés ilyen idős korban hatalmas előny lenne a kortársaikkal szemben a későbbiekben ha visszajönnének, ha nem, akkor is.

2014. máj. 13. 10:54
 32/57 anonim ***** válasza:
54%
Az is lehet, hogy a gyerekek apja nem engedi a gyerekeket......
2014. máj. 13. 10:54
 33/57 anonim ***** válasza:
38%
párod nálatok van bejelentve? plusz amíg nem vagytok házasok vagy hivatalosan is élettársak nem kell az ő bevételét is beszámítani segélynél
2014. máj. 13. 11:00
 34/57 Őszödi Ferenc ***** válasza:
61%

Itt már annyi helyről potyognak a zabigyerekek, hogy nem bírom követni. Éljen a felelősségteljes családtervezés.

Nem érdekel a rinya, aki gyereket csinál, tartsa el.

2014. máj. 13. 11:29
 35/57 anonim ***** válasza:
100%
Ferenc, Ferenc, te csak hazudj éjjel-nappal, de bölcselkedj (főleg ne, ha nagy a baj és nem segítenek ezek az általános intelmek).
2014. máj. 13. 11:45
 36/57 anonim ***** válasza:
100%
de NE bölcselkedj
2014. máj. 13. 11:45
 37/57 Őszödi Ferenc ***** válasza:
89%

Elnézést, megint elk*rtam a kategóriát.

Megyek politizálni.

2014. máj. 13. 11:51
 38/57 anonim ***** válasza:
67%

Ha a gyerekek anyja elmegy, akkor nincs más választásotok, hozzátok fognak költözni. Meg kell oldani azt, hogy elférjenek valahogy. Például cseréljetek szobát. A középső szobában lakjon anyukád, a legnagyobb szobába pedig beköltözik az öt gyerek. Vegyetek két emeletes ágyat, és már csak egy kiságy kell a legkisebb gyereknek.

Ti pedig maradtok a hálófülkében.

A gyerekek anyukája pedig fizeti a tartásdíjat.

2014. máj. 13. 11:59
 39/57 anonim ***** válasza:
100%
egyről sem esett szó, még pedig a kérdező anyja mit gondol, mert ő dönt a házban mindenről!
2014. máj. 13. 12:01
 40/57 anonim ***** válasza:
55%
Azt nem értem, ezt a helyzetet miért nem a párod exe oldja meg?
2014. máj. 13. 12:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!