Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyáltalán nem érzem magam...

Egyáltalán nem érzem magam felnőttnek. Ti voltatok így?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, nemsokára 20. De az a baj, hogy nem is igazán szeretnék felnőtt lenni... pedig tudom, hogy egyszer fel kell nőni, de annyira rossz érzés!
2009. dec. 27. 23:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
27 éves lány vagyok. Van egy férjem, meg gyerekem. A minap egy hivatalos helyen úgy szólítottak meg, hogy asszonyom, és még a víz is elöntött. Akkor döbbentem rá, basszus én már asszony vagyok, nem lány, hölgy, meg mittoménmi...Pedig hiszek a mikulásban, a nyusziban, a gyerekem velem imád játszani a legjobban, mégis lassan rá kell ébrednem, hogy középkorú lettem.:(
2009. dec. 27. 23:36
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
21 éves lány vagyok, anyukámmal élek, de ha elvégzem az egyetemet, nem tudom, hogy tudok majd egyedül talpra állni, mert valahogy nem tudom így elképzelni magam.
2009. dec. 27. 23:45
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
én 24 vagyok, de még elég távol vagyok attól h felnőttnek érezzem magam. még tanulok, a szüleim tartanak el, nemdolgozom, a kocsimat is ők tartják fent, tőlük is kaptam.....még seholsem vagyok a felnőttséghez képest.
2009. dec. 27. 23:47
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én 29 éves srác vagyok és néha úgy érzem mintha 18 lennék..:)Attól,hogy felnő az ember legbelül maradhat "gyerek" az ember,de ha a szituáció úgy kivánja akkor igenis már felnőtt módjára kell viselkedni pl. munkahelyen...
2009. dec. 27. 23:50
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Rossz érzés hogy fel kell nőni, mert félelmetes. De muszáj. Nem jó az, hogy van aki úgy gondolja, megteheti hogy nem nő fel, mert a szülei partnerek ebben. Nekem is rosszul esett felnőni, néha olyan volt, mintha egy magas hegyvidéken kellene szürke ködben tök egyedül felmennem a csúcsra, de túl kell ezen esni.

Amit most érzel, az a felnőtté válás kínja. Nem vagy ezzel egyedül. Én nem választhattam, muszáj volt felnőni, mert anyukám súlyos beteg volt évekig, majd 19 éves koromban meghalt. Apu egy év múlva újranősült, és ehhez is felnőtt módon kellett viszonyulnom az ő érdekében. De nem vált káromra, mert egy év múlva férjhez mentem és semmi probléma nem volt az önálló háztartással, mert kamaszkoromban a szüleimét is félig én vezettem.

Sokat sírtam ám menetközben. Jó az, ha neked nem muszájból kell felnőni. Így van lehetőséged a szüleid tanácsait, kontrollját szükséged szerint igénybe venni. Én örülök, hogy ezeken filozofálsz, ez azt mutatja, hogy csak idő kérdése hogy felnőjél, nem fogsz infantilis felnőtt maradni, mint mostanában oly sokan.

2009. dec. 27. 23:55
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
23:36 Dehogy vagy középkorú, ne beszélj butaságokat:) Tök jó, ha még ilyen gyermeklelked van, maradj is ilyen és ne foglalkozz az elvárásokkal. Nincs az megszabva, hogy van már egy gyermeked, férjed és akkor légy begyöpösödött 20-as évei végén járó, komoly asszony. Az asszony kifejezéstől még a hideg is kiráz. Én 25 éves vagyok, korán szültem a lányomat (18 évesen) és mindig kb 17-18-nak néznek, mert egyrészt úgy nézek ki, másrészt úgy is viselkedem. Nem akarják elhinni, hogy van gyerekem, azt főleg nem, hogy 7 éves. Mikor a tökfej megérkezett, még én is szinte gyerek voltam és ez a mai napig nem változott. Sosem tudnám elképzelni magam egy unalmas, konzervatív csajként, aki a nagyanyja által ledobott cuccokban jár és legfőbb szombat esti programja, hogy mosogat otthon, miközben hallgatja Korda Gyurit. Jézusom, mikor most voltam nemrég először szülőin, minden szülő furán nézett rám és azt hitték, a kiscsaj nővére vagyok. Én olyan tipikus mindenen röhögő, béna csajos filmek közben fagyit zabáló lány vagyok, aki sosem fog felnőni és ez így van jól:)
2009. dec. 28. 00:02
 17/23 anonim ***** válasza:
97%
holnap van a 20. születés napom... és hasónloan érzek.. :D
2009. dec. 28. 00:23
 18/23 anonim válasza:
100%
Ezzel én is ugyanígy vagyok, nem is akarok felnőni... egyetemista vagyok, kollégista. jól érzem magam ott is, de azért mindig nagyon várom a hétvégét, hogy végre hazajöhessek:)
2009. dec. 28. 00:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Annyira megértelek, hogy el se tudod képzelni...

Annyit pontosítanék, hogy szerintem a "nem akarok felnőni" címszóval az ember nem kimondottan gyerek akar maradni (habár ez is elképzelhető), hanem kb. tizenéves. De lehet csak annyiról van szó, hogy nyitott akar maradni és nem befásulni a munka-számla-elintéznivalók irányába - a besavanyodás elkerülését akárhány évesen meg lehet valósítani végülis.

27 éves csajszi! Tudod mikor vagy Te középkorú!!!!!!! Brrr a hideg kirázott, amikor ezt olvastam!

Én 29 vagyok, legutóbb 20-21-re tippeltek. Mondjuk sokra megyek vele, mert az életkort jelölő szám az ott marad, még ha nincs is a homlokomra ütve. Sok dolog kimaradt a tizenéves koromból, illetve másképp alakult, ahogy a mostani tizenéveseknek. Ezért senki nem hibáztatható, de ezt fel kell ismerni, hogy olyan után kapaszkodunk, ahová visszamenni lehet, hogy nem lehet... Vagy mégis? :)

2009. dec. 28. 00:31
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónap múlva leszek húsz, és olyan hihetetlen, hogy nemsokára már nem leszek "tizenéves"... De szerintem én valamennyire mindig gyerek fogok maradni, s ez így helyes mindenkinél. Inkább azt tartom gáznak, ha valaki nem tud gyerek lenni, fapofa meg komolykodik állandóan, és nem tud kikapcsolódni.
2009. dec. 28. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!