Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy felnőtt szinte agyonveri a gyerekét?

Figyelt kérdés
Mert velem a szüleim tegnap ezt csinálták.
2009. dec. 27. 10:51
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
80%
13:05-ösre értettem
2009. dec. 27. 13:12
 32/43 A kérdező kommentje:
13:05-ös, te hülye vagy. Én nem vernék át senkit, igazat mondok. Az a te dolgod, ha nem hiszed el, de ez így igaz, ahogy én mondom.
2009. dec. 27. 13:14
 33/43 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon sajnálom, ami veled történt. Azért jó lenne tudni az egész nap történetét, esetleg anyukád szemszögéből is.

Nyilvánvalóan helytelenül cselekedett, nagy hiba, ha egy felnőtt ennyire nem tud uralkodni magán! De lehet, hogy egész nap tetted a fát a tűzre, - esetleg akaratlanul is - provokáltad a szavaiddal, tetteiddel, hozzáállásoddal és épp ott, akkor, annál a nyavalyás ketchupos üvegnél nem bírta tovább. Ha így lenne, ezért senki nem ítél el téged, hidd el, hiszen kamasz vagy, pont abban a korban, amikor utálod a szüleidet, sőt még saját magadat is, lázadsz minden és mindenki ellen, nem felel meg semmi úgy, ahogyan éppen van. Borzasztó nehéz időszak ez neked is, de hidd el, hogy a szüleidnek sem könnyebb.

Nem értek egyet azokkal, akik rögtön a gyámügyre küldtek téged, meg látleletért, szerintem nem szabad egy piti családi konfliktust ennyire feltupírozni. Nagyon sok kamasz kap egyszer-egyszer otthon egy makarenkóit (ami nem helyes! de tény), de ettől még rendes családban, nagy szeretetben élnek. Csak a szülők nem tudnak megfelelően kezelni egy-egy adott konfliktust.

Próbálj meg anyukáddal beszélni, mondd el, mennyire rosszul esett, hogy a ketchupos ügy miatt eljárt a keze és egyáltalán mennyire megalázónak érzed, hogy kezet emel rád. De mindezt higgadtan, nem szemtelen, kamaszos modorban! Kérd meg, hogy mondja el, mi húzta fel ennyire, mert akkor igyekszel változtatni a viselkedéseden. Még az is lehet, hogy elsírja magát!

Mindig abban reménykedek, hogy ahol van internet, ahol a gyerek ilyen szépen, kerek mondatokban szavakba tudja önteni a gondját, érzéseit, az nem lehet az a fajta bugris bunkó család, ahol már valóban csak a gyámügy tud segíteni. Szorítok neked, hogy legyen bátorságod és erőd beszélgetni anyukáddal és tisztázzátok a helyzetet.

2009. dec. 27. 13:18
 34/43 anonim ***** válasza:
81%

Csak ezért nem vernek meg semmit, mert elveszi az asztalról a ketchupot. Mi történt még? mert ezén nem hiszem el.

Én 37 hetes terhes vagyok, és a gyerekem (13 éves) a múlt héten úgy megijesztett, hogy 2 akkora pofont kapott, hogy csak na.

Ez így most túlzásnak tűnik, de elsírtam magam ijedtemben és után megmondtam neki, hogy amit csinált nagy hülyeség volt, mert akár be is indulhatott volna a szülés.Először nem érezte a súlyát, utána már ő jött oda sírva, hogy ne haragudjak.

2009. dec. 27. 13:22
 35/43 A kérdező kommentje:
Előző, azt én sem gondolom, hogy emiatt az egy dolog miatt vert meg, egy ketchupos doboz miatt, csak akkor történt ez. Azon kívül szerintem valami más oka is volt rá, de azt már nem tudom, hogy mi. Meg amúgy sem túl jó az anyámmal a kapcsolatunk.
2009. dec. 27. 13:25
 36/43 anonim ***** válasza:
83%
Máskor is történt már ilyen? Mondjuk, hogy megpofozott anyud, vagy minden kis dolgon felhúzza magát? (bocsi, ha egyszer mát leírtad erre a választ valaki más kérdésénél,csak nem olvastam el a többi választ)
2009. dec. 27. 13:34
 37/43 anonim ***** válasza:
79%

11:43as vagyok(a hasonló helyzetű:D)

szerinted tedd magad túl ezen, nemtudom, hogy te hogy vagy vele, de nekem marha rosszule sne, hogy ha ennyi válaszoló szidná az anyámat, mert igaz, ennyiből rosszat gondolhatnak róla, de tudod igazán, hogy milyen az anyukád, vagy talán még te sem, de én biztos avgyok benne, hogy szeret téged és csak hirtelen felindulásból bántott.Nem egy jó dolog, elismerem, de szerintem próbáld meg túltenni magad rajta, hidd el, tudom miről beszélek, nekem is volt ilyen karácsonyom, de nem kell beletörődni abba, hogy nem túl jó a kapcsolatod a szüleiddel és átnézni rajtuk, 18 évesen meg elhúzni a francba.Megértem, vannak, akiknek nemigazán van más választásuk, de hogy ha tényleg oylan a helyzeted, mitn nekem, akkor megjaulhat a kapcsolatod a szüleiddel.Segíts, amikor tudsz, ha leszid akármiylen okból, még ha nem is vagy hibás, akkor se beszélj vissza, velem is volt iylen, semmi közöm nem volt a dologhoz, de anyám oylan mérges volt, hiába tudta, hogy nem az én hibám, mégis leszidott, és amikro látta, hogy oké, nempofázok vissza rájött, hogy neki is másképp kellene kezelnie a helyzetet.Tanulj jól, tarts rendet meg ilyenek.Hidd el, meglesz a jutalma.

és mellesleg köszönöm az egyik válaszoló tippét az öcsémmel kapcsolatban, midnent megpróbálok:)

2009. dec. 27. 13:35
 38/43 A kérdező kommentje:
Máskor általában veréssel fenyeget csak, de nem ver. Tegnap vert. Persze azért máskor is előfordult, hogy megvert, de én a tegnapit nagyon igazságtalannak találom. Mindig engem hibáztat mindenért, olyanokért is, amit nem én csináltam. Lehet, hogy nem hiszitek el, hogy ezért megvert, mert én sem nagyon értem, hogy miért kellett ezért verekednie. Ezért gondolom, hogy más oka is volt rá, csak azt én nem tudom, hogy mi.
2009. dec. 27. 13:38
 39/43 anonim ***** válasza:
88%

Az "anyád" vszinüleg frusztrált vmi miatt aminek nem Te vagy az oka de az ilyen "szülő" a gyerekén vezeti le a feszkót.

Lehetnél Te egy kisangyal is akkor is így lenne.

Nekem is van egy 19 éves gyerekem de soha a büdös életbe nem ütöttem meg.Ha rosszat csinált büntit kapott és elmagyaráztam értelmesen h érezze a tette súlyát.

Annyit tudsz tenni h nagyon jó kisfiú leszel már csak magad miatt is. :-)

2009. dec. 27. 13:50
 40/43 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem vmi miatt tiszta ideg lehet.

Akkor sem indokolja semmi sem a verekedést!

Olyan viszonyban vagytok, hogy meg tudod kérdezni nyugodt pillanatában, mi váltotta ki?

mert akkor szerencsés vagy, helyreállhat a kapcsolat.

Ha nem, -nos, lehet, ez kicsit sarkos ítélet - nem sok esélyt látok, akkor tényleg a lelépés a megoldás. (18-kor!)

Amúgy a helyes és értelmes megfogalmazás -kérdező részéről- ne tévesszen meg senkit.

Nem csak az alkesz családokra jellemző a családi belháború.

Szintén sarkos, de esetleg Sőt!

2009. dec. 27. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!