Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy felnőtt szinte agyonveri a gyerekét?

Figyelt kérdés
Mert velem a szüleim tegnap ezt csinálták.
2009. dec. 27. 10:51
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Az előzőt a második 11:03-asnak szántam.
2009. dec. 27. 11:13
 12/43 anonim ***** válasza:
86%
Az én "szüleim" is ilyenek voltak. Felnőttkoromban megszakítottam velük minden kapcsolatot. Tedd majd te is azt. Mondjuk úgy tudom, hogy ma már a bántalmazott gyerekeknek, tiniknek több lehetőségük van, mint az én időmben. Osztályfőnök, iskolapszichológus nem tud segíteni? Esetleg gyámhatóság? Lényeg, hogy ne szégyelld magad, amiért ez történt veled, nem a te hibád, hanem a primitív "szüleidé". És merj segítséget kérni! Nincs valami rokonod, akinél kihúzhatod addig, amíg betöltöd a 18-at?
2009. dec. 27. 11:14
 13/43 anonim ***** válasza:
85%
Ja, és ha vannak a verésnek látható jelei, menj el minél előbb az orvosi ügyeletre látleletet vetetni. Jól jön majd a gyámhatósági eljárásnál.
2009. dec. 27. 11:16
 14/43 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként az ilyen szülő embernek nem nevezhető, primitív, gyáva féreg.
2009. dec. 27. 11:16
 15/43 anonim ***** válasza:
95%

Az már eleve nem jó, hogy nem egyenlően kezelik a gyerekeket. Amit leírtál az meg egy csip-csup dolog, ilyenért megverni valakit??

A szüleid (anyukád) biztosan ideges valami miatt, és nem tudja kezelni, ezért rajtad tölti ki (talán a tesód még túl kicsi), "te már nagyobb vagy, bírod" alapon. Ez nagyon nem jó, de nem valószínű, hogy meg tudod őt változtatni, lehet, hogy mindenbe bele tud kötni...

:-(

2009. dec. 27. 11:17
 16/43 anonim ***** válasza:
94%
azt gondolom róla, hoyg rosszul kezeli a problémákat, akár a gyerek tezs rossz fát a tűzre, akár saját belső ügye az, nem tud vele mit kezdeni, tiszta ideg lehet. apukád ott van? vele vagy más felnőttel kéne beszélni róla, hoyg anya ha kell szedjen nyugattót, nem erőst ott van pl. a Sedacur, csupa gyógynövényes én is néha bekapok önként egy szemet, amikor tudom, hoyg nem akarok senkit megbántani és érzem, hoyg feszült vagyok. ennyit tudok mondani.-
2009. dec. 27. 11:24
 17/43 anonim ***** válasza:
61%

Az én anyukám is, ilyen, csöppnyi dolgokon felhúzza magát(de általában ilyenkor van vmi komolyabb gondja) és ha én vmit rosszul csinálok mérges lesz és előfordul, hogy megver.De én szeretem őt, mélt rá az anya elnevezés, mert máskor mindig nagyon aranyos, kedves, jófej velem, csak annyi, hogy olyana természete, hogy könnyen felhúzza magát és olyankor sokszor eléggé nagy veszekedések lesznek.Mint már mondtam, néha versérst is kapok.De mostanra már szerencsére nem, de régebben viszont rosszabb volt.És a legrosszabb az hogy oké, hogy veréssel semmit sem lehet elérni, nálam annyit használt, hogy örülök, amikro anya nicns itthon, szabadabbnak érzem magam, mert nem szid emg midnenért, de sokszor a kisöcsémmel is ugyanúgy avgyok, mitn ő velem, felidegel és utána megverem.Mint én a tesómat.Persze nem nagyon,de akkro is.És attól félek, hogy iylen leszel felnőttkoromban is.Mit tehetnék ellene?Bocsi, hogy ezt ide írtam,de szerintem a te problémád is hasonló.

15L

2009. dec. 27. 11:43
 18/43 A kérdező kommentje:
Olyan az én anyám is, mint a tiéd, előző válaszoló.
2009. dec. 27. 11:51
 19/43 anonim ***** válasza:
95%
11.43:legközelebb,ha az öcséd bosszant,ne verd meg.Viszont mond el neki (nem kiabálva),hogy mennyire szomorú vagy,hogy így viselkedik veled.nem könnyű,de meg fogod tanulni.A kezedet tedd zsebre,vagy a hátad mögé.Így nem fogsz "kapásból" ütni.
2009. dec. 27. 11:52
 20/43 anonim ***** válasza:
94%
Az a véleményem, hogy egy kecsöpösüveg önmagában nem elég indíték egy karácsonyt is semmibevevő tettleges dühkitörésre. Az nem derül ki, hogy csak édesanyád ilyen indulatos vagy édesapád is. Érdekes lenne tudni, hogy ők hány évesek. Csak azért, mert nekem ugyan nincs gyerekem, de úgy tippelem, hogy az ő korosztályuk vagyok. Sajnos az eseted tipikusan olyan, hogy egy aránylag fiatal felnőtt elveszíti az önkontrollját és nekimegy a gyerekének. Az meg, hogy a karácsonyfa jelenléte sem ad egy olyan érzületet, hogy "karácsonykor nem veszekszünk" az meg pláne aggasztó. Én, ha a helyedben lennék a következőt tenném: eléállnék a szüleimnek és azt mondanám: "Anyu, nekem olyan rossz az, hogy ugyan a gyereked(gyereketek) vagyok, de ilyen bánásmódban részesítesz(tetek). Nem érzem úgy, hogy okot adtam rá, nem akarsz semmit sem mondani nekem erről?" Ha tovább fölényeskedik, akkor mondd meg neki azt, hogy hiába ő a szülő, hiába tartozol hálával dolgokért (felnevelt, anyagiak stb) nem vagy köteles tűrni azt, hogy otthon feszültség, állandó konfliktus, tettlegesség legyen. Ezzel csak azt éri(k) el, hogy te utálni fogsz hazamenni. Kérdezd meg, hogy elérendő célnak tartják-e azt, hogy "utcagyerek" legyen belőled? (Szószerint, az "elérendő cél"-t ne hagyd ki, érteni fogják)
2009. dec. 27. 11:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!