Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hihetetlen dolog történt...

Hihetetlen dolog történt velem, és nem tudom, mit tegyek, szinte sokkot kaptam!? Mi a véleményetek a helyzetemről?

Figyelt kérdés

30 éves nő vagyok. Kb 10 évvel ezelőtt nőgyógyászati problémák merültek fel nálam, majd sok-sok vizsgálat és orvos után kerek perec kimondták, hogy az életben nem lehet gyerekem. Elég nagy trauma volt ez nekem 20 évesen, de szép lassan elfogadtam, sőt "rájöttem" (vagy bemeséltem magamnak), hogy igazából amúgy sem szeretnék. Éltem tovább az életem, tudatosan olyan férfiakkal próbáltam ismerkedni, akik szintén nem szeretnének családot. Ez kb annyit jelentett, hogy az olyan férfiakkal, akik akarnak gyereket, pár randi után inkább megszakítottam a kapcsolatot, hogy ne okozzak magamnak és neki is fájdalmat a későbbiekben.

5 évvel ezelőtt, 25 évesen megismertem álmaim férfiját. Addigra én már végeztem az egyetemmel és jól fizető, jó munkám lett (mérlegképes könyvelő). Párom szintén jól menő vállalkozó, aki a munkájának/karrierjének él, nem szeretne gyereket. A kapcsolatunk szinte álomszerű volt, s mivel úgysem lesz utódunk, elég nagy lábon éltünk, mondván minek gyűjtögessünk. Azért vettünk egy 2 szobás lakást és autót, de utána rengeteget utazgattunk, nyaraltunk, síeltünk, étterembe jártunk, szóval így megy ez 5 éve. Sokat beszélgettünk róla, hogy mennyire jó ez így, nekünk nem is kéne gyerek, család, hisz szuper az életünk, imádjuk egymást.

Most 12 hetes terhes vagyok. Teljesen lesokkolt. Hétfőn tudtam meg. Az orvosok nem tudnak rá mit mondani, azt mondják "csoda" történt. Persze az emberi test nem kiszámítható 100%-ig, de orvosilag lehetetlen lett volna, hogy teherbe essek. A párom először nem hitte el, majd depresszióba zuhant és kerek perec közölte, ha szeretem, akkor vetessem el, mintha mi sem történt volna, éljük tovább a csodálatos életünket. Én mindig is úgy gondoltam, hogy tényleg nem is szeretnék gyereket, de most egy csapásra minden megváltozott. Imádom a páromat,de nem hinném, hogy el tudnám vetetni a babát. Most jöttem rá, hogy 10 évig csak magamat áltattam, nyugtattam, hogy nem is szeretnék, pedig borzasztóan vágyom rá, és most itt a lehetőség!

Mit tennétek? Hagynátok veszni életetek szeremét, szívetek férfiját, mikor már amúgy sikerült beletörődnötök, hogy nem lehet gyerek, elvetetni és élni tovább, utazgatni mintha semmi sem történt volna? Hiszem hogy ez a sorsszerűség, és meg kell tartanom a babát, de tudom, a párom nem fog velem maradni. Persze intelligens ember, szóval "elvállalja" az apaságot, de nem fogunk soha egy családként élni, ő egyszerűen nem az a fajta, és ezt ugye mindig is tudtam, csak hát eddig ez tárgytalan volt.

Kérlek írjátok meg a véleményeteket! Én még sokkos állapotban vagyok. Mit kellene tennem? Nagyon szeretem őt, de úgy érzem, a kisbabámat még jobban szeretem, mint őt valaha az elmúlt 5 év alatt.

2014. máj. 1. 16:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
* NE erölködj. hát össze-vissza gépelek, bocsi :D
2014. máj. 24. 19:57
 52/62 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta kérdező, együtt vagytok még?
2014. aug. 5. 01:13
 53/62 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok, kedves kérdező? Azt hiszem, majd' az egész gyakori nagyon szorít nektek. :)
2014. aug. 27. 14:45
 54/62 A kérdező kommentje:

Annyira rendesek vagytok, hogy így gondoltok rám! Akkor leírom, mi van velünk. A párom még mindig velem van, és azt mondja nagyon szeret, bár továbbra is aggódik, hogy nem apának való, majd kiderül.

Én viszont borzasztóan vagyok! A kérdés kiírásakor azt írtam, 12 hetes terhes vagyok, nos, ezt azóta már kétségbe vonták az orvosok, ugyanis a nőgyógyászati problémámból adódóan (ami miatt elvileg teherbe sem eshettem volna), nagyon ingadozó volt a ciklusom, 20-40 nap között, és menstruációm sem volt "rendes", ezért kb nem tudták kiszámolni, hogy pontosan mikor estem teherbe, így 2 hete mindenórásnak nyilvánítottak, a baba ugyanis már most 4 kiló fölött van és tökéletesen fejlett, makk egészséges, a szülést viszont nem merik beindítani, mert papíron meg még hátra lenne egy hónap.

Mindennek fejében, mivel alapvetően egy alig 50 kilós nő vagyok, és a terhesség alatt semmit nem híztam, csak a hasam nőtt, a testem többi része még talán fogyott is.... Szóval, kiújult a korábban már kezelt porckorongsérvem, amivel nem tudnak mit kezdeni, míg terhes vagyok (nem lehet súlyfürdőzni, stb) ezért gondolhatjátok, mennyire kivagyok már :(

A döntésemet természetesen egy másodpercre sem bántam meg de nagyon, nagyon, nagyon szeretném már, ha kijönne a kisfiunk :) A párom amúgy nagyon rendes, támogató, tényleg szeretettel, és tisztelettel bánik velem, de hogy a gyerekhez hogyan viszonyul, az majd csak akkor fog kiderülni, ha már itt lesz ő is. Ez az utolsó akadály, amit le kell győznünk, na meg persze a szülés, amitől egyszerűen rettegek.

2014. aug. 30. 16:00
 55/62 anonim ***** válasza:
100%

Ó, kedves kérdező, fel a fejjel! :) Minden rendben lesz!

Szerintem a párod is nagyon fogja szeretni a babát. Ha a kezében tarthatja majd és ráismer a saját jegyeire, imádni fogja :) Ebben biztos vagyok!

Neked pedig kitartást! Már nincs sok hátra, szedd össze minden erődet!

2014. aug. 30. 17:08
 56/62 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, nagyon sok erőt kívánok és kitartást! Szerintem szépen rendeződnek a dolgok, a fiú felnő az apává válással, a szerelmetek megerősödik és újabb pillérekre alapozóik a családdá válással, a betegséged kezelésre kerül a szülés után. Szépen lassan, sorban, ahogy kell, mindennek eljön a maga ideje. Kívánom, h minden örömteljesen alakuljon, legyen szép a mese szeretetben, boldogságban, egészségben!
2014. szept. 3. 21:46
 57/62 anonim ***** válasza:
Kaphatunk esetleg majd a későbbiekben valami állapotleírást? :D
2014. szept. 4. 18:57
 58/62 mi a fene ***** válasza:
Én most találtam ezt témát, de nagyon drukkolok, hogy minden jól sikerülön. Mi újság ?
2014. nov. 4. 16:39
 59/62 anonim ***** válasza:
na hogy alakultak a dolgok? :)
2015. jan. 7. 17:38
 60/62 anonim ***** válasza:
Szia! Mi történt azóta veletek?
2015. jan. 12. 10:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!