Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önzőek lennénk a férjemmel,...

Önzőek lennénk a férjemmel, ha csak egy gyereket vállaltunk?

Figyelt kérdés
Mostanában sorra kapom a kérdést az ismerősöktől, rokonoktól: Mikor lesz a kistestvér? Ugye lesz nemsokára második baba is? Ilyenkor nagyon felmegy bennem a pumpa, pedig alapból nagyon nyugodt vagyok. Kinek mi köze van ahhoz, hogy szülök-e újból vagy sem. Úgy tukmálják rám a 2. vagy a 3. babát, mintha nekik kellene megszülni, eltartani, virrasztani vele. Ne értsetek félre, szép terhességem volt, ugyan nehéz szülésem, és szülés utáni depresszió 2 hétig - szerencsére ezen átlendültem, nem kellett gyógyszer. 2 éves a kisfiam, még szoptatok, végre átalussza az éjszakát, igaz egy szobában vagyunk. Szeretem ezt a mostani időszakot, a gyerekem értelmes, kedves, szépen beszél, anyás, de ugyanakkor könnyen barátkozik. Nem akarom még egyszer átélni a 3 óránkénti keléseket, éjszakázásokat, fogzási mizériát. Szerencsére a férjemmel egy véleményen vagyunk. Mindketten szeretnénk magunkra is időt, nem csak a babázás körüli feladatokból álljon ki a világunk. Ez önzőség, ha én szeretnék magamra is időt, energiát? A gyerekemnek mindent megadok, viszem ide-oda, hogy kinyíljon előtte a világ. Nem szeretnék olyan anyuka lenni, aki kis korkülönbséggel szül, és utána panaszkodik, hogy nem bírja. Mert nekem nem menne a két pici gyerekkel. Minden tiszteletem annak, aki bevállal kis korkülönbséggel gyereket.
2014. ápr. 30. 14:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekünk lehet h alapból 1 gyerek lesz , jó mondjuk még nem 100 % attól függ milyen anyagi helyzetben leszünk
2014. ápr. 30. 15:52
 12/16 anonim ***** válasza:

Mindenkinek a magánügye, hogy hány gyereket szeretne és milyen korkülönbséggel. Nekem szerencsém van, mert két fiút szerettem volna, és lett is. De egy csomóan azt mondták, már mikor kiderült, hogy fiú: Nem baj, a harmadik majd lány lesz. Még jó, hogy nem baj, nekem így a legjobb, és nem szeretnék harmadikat, pont azért, amiért te sem másodikat.

Szerettem volna testvért, de ha már nagyobb lesz, egy kicsit élni is szeretnék. Utazni a gyerekekkel meg egy kicsit nélkülük is kettesben. Annyira sűrű volt az életünk az utóbbi pár évben (nem csak a gyerkőcök miatt), hogy szeretnék majd egy kis nyugit. Ez a mi döntésünk, úgysem hagynám, hogy más beleszóljon. Igaz, ha bevállalnánk a harmadikat, akkor meg azért szólnának meg sokan, hogy felelőtlenség a mai világban....

2014. ápr. 30. 16:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Nemsokára szülök, első és egyetlen gyereket.

Már most is jönnek ilyen kérdések, de nem érzem úgy, hogy magyarázkodnom kellene. "Mert csak egyet szeretnénk" Pont.

Egy határozott válasszal mindenki megelégedett eddig, nem faggatott senki tovább. Miért mentegetőzöl, mész egyáltalán bele magyarázkodásba?

2014. ápr. 30. 17:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Az a válasz, hogy majd jön, ha jönni akar, nem túl szerencsés, mert ebbe meg azt képzelhetik bele, hogy próbálkoztok ti, csak valamiért nem jön össze.
2014. ápr. 30. 17:20
 15/16 Nádszálkisasszony ***** válasza:
100%
Nem vagy önző! Akkor lennél önző, ha bevállalnál még egy gyerkőcöt, de vele nem foglalkozátok ennyit, mert közben kitaljátok, hogy neketek több időre van szükségeteket. Inkább a felelősségteljes és a tudatos szavak jellemeznek! :)
2014. ápr. 30. 22:14
 16/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kezecske! :D Köszönöm!
2014. máj. 4. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!