Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önzőek lennénk a férjemmel,...

Önzőek lennénk a férjemmel, ha csak egy gyereket vállaltunk?

Figyelt kérdés
Mostanában sorra kapom a kérdést az ismerősöktől, rokonoktól: Mikor lesz a kistestvér? Ugye lesz nemsokára második baba is? Ilyenkor nagyon felmegy bennem a pumpa, pedig alapból nagyon nyugodt vagyok. Kinek mi köze van ahhoz, hogy szülök-e újból vagy sem. Úgy tukmálják rám a 2. vagy a 3. babát, mintha nekik kellene megszülni, eltartani, virrasztani vele. Ne értsetek félre, szép terhességem volt, ugyan nehéz szülésem, és szülés utáni depresszió 2 hétig - szerencsére ezen átlendültem, nem kellett gyógyszer. 2 éves a kisfiam, még szoptatok, végre átalussza az éjszakát, igaz egy szobában vagyunk. Szeretem ezt a mostani időszakot, a gyerekem értelmes, kedves, szépen beszél, anyás, de ugyanakkor könnyen barátkozik. Nem akarom még egyszer átélni a 3 óránkénti keléseket, éjszakázásokat, fogzási mizériát. Szerencsére a férjemmel egy véleményen vagyunk. Mindketten szeretnénk magunkra is időt, nem csak a babázás körüli feladatokból álljon ki a világunk. Ez önzőség, ha én szeretnék magamra is időt, energiát? A gyerekemnek mindent megadok, viszem ide-oda, hogy kinyíljon előtte a világ. Nem szeretnék olyan anyuka lenni, aki kis korkülönbséggel szül, és utána panaszkodik, hogy nem bírja. Mert nekem nem menne a két pici gyerekkel. Minden tiszteletem annak, aki bevállal kis korkülönbséggel gyereket.
2014. ápr. 30. 14:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy önző. Gyerek nélkül sem lennél az.

Mondd meg nekik, hogy ha ennyire tervezgetni akarják más életét, játszanak SIMS-t.

2014. ápr. 30. 14:54
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A gyermek vállalás kérdése egy pár legbensőbb magánügye. Ahhoz sem rokonnak, sem senki másnak semmi köze. Ne hagyd, hogy nyomást gyakoroljanak rátok.
2014. ápr. 30. 14:55
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért lennél önző? Akkor se lennél az, ha egy gyerek se kellett volna.

Az ismerőseiddel ne foglalkozz, esetleg ha viszonylag értelmesebb fajták és jó az ismeretség, elmondhatod nekik is, amit itt is leírtál.

2014. ápr. 30. 14:58
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Már belefáradtam a magyarázkodásba, azt szoktam válaszolni, hogy majd jön a kistesó, amikor jön. Természetesen nem hagyom befolyásolni magamat.
2014. ápr. 30. 15:00
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

Persze, hogy nincs hozzá másoknak köze, csak mégis sokan szeretnek róla beszélni, mielőtt még az első baba jönne, hogy mi lesz majd, mit terveznek, ilyesmi, nyilván hogy később rákérdez majd mindenki, akinek erről beszélt a pár, hogy mi is a helyzet náluk.

De az is lehet, hogy csak hirtelen nem tudnak miről beszélni, és hogy ne legyen kínos csend, megkérdezik ezt is. Vagy csak mert ez ilyen szokás, megkérdezni a szülőket, hogy terveznek-e még gyereket. Csak épp nem így kérdezik, hanem azokkal a szavakkal, amit a kérdező is leírt. De ettől még nem biztos, hogy egyetértenek azzal, hogy legyen kettő.

2014. ápr. 30. 15:01
 6/16 anonim ***** válasza:
57%

De sógornőmtől, aki egyfolytában 3 gyerekről beszélt, még mielőtt egy is született volna neki, szívesen megkérdezném, hogy "és mikor jön a harmadik?" Kettővel is alig bír, pedig jó gyerekek, csak hát, türelmetlen egy nő.

Azért is szúrnék neki oda egyet szívesen, mert még neki állt feljebb, mikor a férje családja mondta neki, hogy nem kéne három gyerekben gondolkozni, és itt mindenféle okot felsorolva, időhiány, anyagiak, egyéb.

Csak azért nem mondom, mert szegény bátyámat nem akarom megbántani vele, hiszen nehezen élnek két gyerekkel is, holott a testvérem még több pénzt keres, mint mikor tervezte a böszme sógornőm a három gyereket. Pedig megérdemelné a kérdést!

2014. ápr. 30. 15:06
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Teljes egészében úgy gondolom, ahogy Te. Szerintem nem önzőség, én is egyke voltam, de sosem éreztem hiányát, mert voltak barátaim, unokatestvérek stb. A lányommal is járunk mindenfelé, neki is vannak barátai, nem magányos gyerek.

Más "kívánságára" meg azért, mert az "kell" nem szabad gyereket vállalni!

2014. ápr. 30. 15:11
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi van?? Miért lennél önző??

Nem is értem.

2014. ápr. 30. 15:11
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor még csak jártok, azt kérdezgetik, mikor lesz eljegyzés, utána mikor lesz esküvő, utána mikor lesz gyerek, utána mikor lesz kistesó...stb.

Őszintén szólva hogy gyereket szeretnétek, 2 emberre tartozik, rád és a férjedre. Aki ezt nem érti meg, annak el lehet magyarázni, hogy a saját életével foglalkozzon.

2014. ápr. 30. 15:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Én még azt imádom, amikor valaki azt mondja,hogy KELL egy tesó! KELL? Gyereket vállalni még csak véletlenül sem szabadna muszájból. Sem egyet, sem többet.

A mi fiunk is két éves, és megmondom őszintén nem tervezgetjük annyira,hogy lesz második. Imádjuk a gyereket, akartuk, terveztük, de most úgy érezzük, hogy elég. Nekem sürgősségim lett, sokáig féltem,hogy egészséges lesz-e, remegve figyeltem minden mozdulatát stb. Szerintem az első egy év kivett belőlem vagy 10-et! A férjem sem erőlteti még. Meg lehet,hogy mi egy gyerekesek vagyunk, ki tudja. Az biztos, ha vállalunk is egyszer másodikat, nem azért,mert kell!

2014. ápr. 30. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!