Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj, ha féltékeny vagyok a...

Baj, ha féltékeny vagyok a "normális" családokra?

Figyelt kérdés

Mindig féltékeny vagyok azokra a gyerekekre, akiknek van normális családjuk és nem szenvednek hiányt semmiben. Engem 2 évesen elhagyott az apám, azóta anyám nevel egyedül. Még a nagymamám van, akire számíthatok, de anya és ő állandóan veszekednek, meg ordítoznak egymással már kiskorom óta. Anyu nem talál munkát, javarészt a nagyi pénzéből élünk. Állandó viták mennek amiatt, hogy apám nem segít, anya nem talál rendes munkát, pedig diplomás, tanult nő. Annyira szar látni, hogy vannak olyanok, akiknek az apja, meg anyja szeretik egymást, közös családi programokat találnak ki, nem ilyen csonka családban kell élniük, ahol állandóak a veszekedések. Irigylem például a kislányokat az utcán, akik az apukájukkal mennek és annyira mérges vagyok, hogy mikor én ennyi idős voltam, az apám nem volt képes elvinni engem ide-oda, nem játszott velem, nem tanított meg az életre. Utálom az ünnepeket, utálom, hogy nekünk semmi sem sikerül, utálok élni is már. Jön a karácsony és megint azon veszekednek itthon, hogy apám nem küld pénzt, így nem tudnak nekem ajándékot venni, mert nincs miből. Ez annyira szar..Látni, hogy mások hogy várják és készülnek a karácsonyra, mi meg valószínűleg akkor is "ölni" fogjuk egymást. Legszívesebben lelépnék itthonról valami haveromhoz, de persze akkor tuti a rendőrökkel hozatnának haza. Már annyira utálom ezt az egészet, hogy minden olyan nehéz és olyan boldogtalan vagyok szerető család, meg apa nélkül. Önzőség, hogy féltékeny vagyok azokra, akiknél minden olyan jól alakul?

16L

2009. dec. 23. 15:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én is féltékeny vagyok rájuk, akiknek normális családuk van, szüleim elváltak, de apám rám sem hederít, karácsonykor sem. Nagyszüleim Ukrajnában laknak, én Pesten, így ritkán is találkozom velük.
2009. dec. 23. 15:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Teljesen megértelek. Szerintem ez egyfajta lelki-féltékenység. Hogy nekik miért, és Neked miért nem. Csak sok sok erőt tudok Neked kívánni, és gondolj arra, hogy már nem sok választ el attól, hogy felnőtt nő legyél, később egy BOLDOG ÉS SZERETŐ édesanya legyél a gyerkőceidnek a legjobb férj oldalán. Ne add fel, és küzdj,hogy a Te gyerekeid boldog családban nőhessenek fel! (:

Rengeteg kitartást és erőt kívánok Neked,kívánom,hogy minden álmod teljesüljön!

Boldog Karácsonyt! :))

2009. dec. 23. 15:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

inkabb fogd fel, hogy mennyi mindet tesznek erted! hat nem latod, hogy az a vita targya, hogy neked mibol lesz ajandek?Nekem se kuldott penzt apam soha, a nagyszuleim is meghaltak mielott megszulettem volna, nekem is volt olyan,hogy nem volt ajandek a fa alatt.Nem voltam feltekeny soha, mert lattam, hogy anyam mindent megtett ami lehetseges, hogy nekem jo eletem legyen.

inkabb bekitsd ki oket, es gyozd meg, hogy jo eleted van neked apa nelkul is. Akkor talan boldogabbak lesznek ok is, es elmulik egy idore az allando feszultseg.

Lepnel valami haverhoz? adj halat, hogy neked legalabb van nagyszulod is akivel egyutt lehetsz a SZERETET UNNEPEN!

(De amugy nem baj, ha neha feltekeny az ember. De annyira nincs okod ra... )

es amugy is: lesz meg rosszabb!

18/L

(nem megbantani akarlak)

2009. dec. 23. 15:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

kedves fiatal lány.

könnyes lett a szemem, hogy milyen fiatalka vagy, és micsoda fájdalom van a kis lelkedben. nagyon elkeserít téged az élethelyzet, amiben élsz,pedig nem így akartad, nem te választottad, és egyelőre kilépni sem tudsz belőle. észrevetted te érzékeny kis felnőtt, hogy milyen érett, értelmes gondolkodásod van? észrevetted, hogy milyen NEM akarsz lenni? nos. a sorsod megengedte, hogy olyan élethelyzetet láss, amiből jó nem sül ki. se így, se úgy. szal ezt a kis időt, amit ilyen szörnyű körülmények között vagy még kénytelen élni, használd fel arra, hogy eszedbe és lelkedbe vésd, mire fogsz majd odafigyelni, amikor párt választasz, és családod lesz.

próbáld majd meg, hogy ha a nagyi és édesanyád újból összekapnak, tedd egymásra a kezüket, mintha megfognák egymás kezét. ne szólj semmit, ne mondj semmit. egy szó nélkül tedd. főleg 24-én.

szeretettel üdvözöllek

egy érzékeny kamasz lány édesanyja

2009. dec. 23. 15:55
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi, Neked is Boldog Karácsonyt. De arra nem tudok alapozni, hogy majd nekem jobb lesz, mert lesznek gyerekeim, meg jó férjem, mert irtózom attól, hogy családot alapítsak bármikor is. Ha az én gyerekkorom szar volt, akkor valahogy nem lenne kedvem gyereket vállalni, meg hasonlók. Szerintem én ilyen magányos lány leszek, akit nagyon kevés választ el attól, hogy a drogokhoz vagy a piához nyúljon. Hát persze, hogy nem old meg semmit, de már akkor érzem magam a legjobban, ha elmegyek valahova, ahol nem kell másoknak megfelelnem és leszarhatom a külvilágot.
2009. dec. 23. 15:56
 6/13 A kérdező kommentje:
mármint 15:45-re vonatkozott a komment, de azért remélem, másoknak jobb karácsonyuk lesz, mint nekem.
2009. dec. 23. 15:57
 7/13 anonim ***** válasza:
73%

15:51 es vagyok

Ah, az elejen tenyleg probaltalak sajnalni, de konyorgom!mire ez a nagy vilagfajdalom?!

lehet engem lepontozni, meg erzeketlennek tartani...de unom a rinyalast! ertekeld mar amid van

2009. dec. 23. 16:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 20 éves lány vagyok. Nekem az anyukám sem és az apukám sem él már. A nagyimmal lakom. Hidd el, én is féltékeny vagyok a normális családokra, pont úgy ahogy te is: "Nekik miért van rendes családjuk és nekem miért nincs??" Sokszor eszembe szokott jutni mikor a barátnőim panaszkodnak, hogy milyen anyjuk/apjuk meg hogy "mennyire szar a sorsuk" De már rájöttem, hogy ezeken inkább nem agyalok mert csak mégjobban fájna...

Látom te azt írod, hogy nem akarsz majd családot. Mondjuk én pont az ellenkezőjét gondolom: Lehet betegesen hangzik, de most is ahogy a mamámmal sütkéreztünk rengetegszer az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne ha néhány éven belül már lenne férjem/gyerekem(gyerekeim), akikkel úgy tölthetném a karácsonyt mit egy igazi teljes család.

Remélem így fog alakulni és nem csak egy álom marad és kívánom, hogy neked is jóra forduljon az életed. :)

2009. dec. 23. 16:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudom,hogy mit érzel,én is így voltam sokáig.De hidd el,lesz ez még jobb is! :) Sokáig én sem akartam családot,mert mindenhol azt láttam,hogy elválnak a szülők.

De már másképp érzek,hisz van férjem és gyerekeim! Ők ha nem is gazdagságban,de tuti,hogy szeretetben nőnek fel.

2009. dec. 23. 16:16
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát, azért köszi a válaszokat. De engem nem kell sajnálni, annál nincs szánalmasabb, mikor sajnálják az embert. Egyszerűen csak választ akartam kapni a kérdésemre. Rajtuk már nem lehet nagyon segíteni, mindketten nagyon temperamentumosak, mindig a másikat okolják a gondjaikért, de hát ez van. Engem már nem érdekel nagyon semmi, bevonulok szobámba és a falat bámulva azon agyalok, hogy mi legyen a következő lépés a jövőmben.
2009. dec. 23. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!