Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ettől lenne rossz férj és...

Ettől lenne rossz férj és apa? Látványosan fiút akart és szereti tudni, hogy mire költöm a pénzt?

Figyelt kérdés

Férjem nagyon szeretett volna kisfiút, mikor kiderült, hogy az első gyerek kislány csalódott volt. Ettől függetlenül izgult terhesség alatt, imádja születésétől a lányunkat. Nekem is rosszul esett akkor, de elfogadtam, hogy azt mondja nem tehet az érzés ellen. Mikor a doki szabad utat adott szülés után, rögtön mondta, hogy ha úgy érzem jöhet a második gyerek. Picit féltem, de vállaltuk, kisfiú lett. Ezek a dolgok akkor mikor történtek engem is megbántottak kicsit, de azóta látom hogy szeretetben semmi különbséget nem tesz a gyerekek között. Sőt a kislánnyal talán még meghittebb a kapcsolat, ha lehetséges, de tényleg álom apa, jobbat nem kívánhatnék neki.

Másik

Ő keres, én itthon vagyok. Még fél naposak az oviban a gyerekek, később nem tudom hogy lesz, teljes állást nem szeretnék. Soha nem éreztem, hogy kihasználná a helyzetet. Arra költök amire akarok, gyerekekre, magamra, nem sajnálja soha a pénzt. Én választok nagyobb tételeknél is (ház, autó, nyaralás). Annyi, hogy szereti tudni mennyit költök. Pl. mennyi a gyerekek sportjai, enyém, vettem e több ruhát valamelyikünknek. Nem blokkozunk, vagy mondok árat, csak megmutatom, elmondom, kb. tudja saccolni. Szerintem ezt meg lehet beszélni. De közben sokszor látom, hogy ő vett valamit, nem mondja külön. Eddig nem zavart. Most is lehet csak azért, mert egy barátnőmmelbeszélgettünk ezekről. Tényleg nem érzem elnyomottnak magam, de néha van ami nem tetszik. Közben máskor úhy gondolom csak kíváncsiságból kérdezi mit csináltam, mire költöttem stb.

Szerintetek hol van a határ? Honnan elnyomó az egyik fél?

Még annyit, hogy 10 éve vagyunk együtt, soha semmit nem tiltott, vagy kért hogy ne tegyem (barátnös hétvége, buli) mindent megad amit szeretnék, csak ezek a beszámoltatások vannak úgymond

2014. ápr. 23. 12:58
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
63%

Pedig igazán elmehetnél dolgozni.

Akkor nem lenne időd hülyeségeken agyalni.

2014. ápr. 23. 15:00
 52/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért baj, ha rákérdez? Gondolom nálatok ő kezeli a kiadásokat, nem árt tudnia,hogy még mennyi marad hó végére. Nálunk én még nem dolgozok,tanulok, de megkért,hogy én kezeljem a pénzt,mert ő hajlamos elszórni. Így én is megkérdezem tőle, mit vett, mennyi keret maradt stb. Ebben nincsen semmi, megbeszélés kérdése. Elnyomást meg tényleg nem látok a helyzetben. Amire szükségetek van, megveheted nem? Akkor meg ne hagyd,hogy egy buta barátnő keverje a sz*rt 10 év után
2014. ápr. 23. 15:12
 53/56 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem elnyomás van, hanem egy rosszindulatú "barátnő" sz.rkeverése. Valószínűleg fáj a foga a férjedre és megpróbál összeugrasztani titeket. Szívesen élne ebben az elnyomásban, hidd el.

Neked van két gyereked és egy szerető férjed aki jó férj és apa a tenyerén hordoz benneteket. Fel kéne nőnöd, nem lehetsz ilyen hiszékeny naiva ilyen helyzetben. Védd meg a családod és magad. A barátnődet meg likvidáld az életedből mert a végén még annyit beszélgettek, hogy a válóperes tárgyalásodon találod magad.

2014. ápr. 23. 15:18
 54/56 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőkkel vigyázni kell. Nekem néha szükségem van arra, hogy kibeszéljem a problémáimat a barátnőimnek. Nem nagy dolgok, de mivel csak problémák, és a jó dolgokról nem beszélek, állandóan azt kérdezik, hogy miért vagyok együtt a párommal. Nekem is volt, hogy a fülembe ültették a bogarat, hogy többet érdemlek. Aztán mélyen magamban néztem... Nekem is vannak hibáim, én se vagyok tökéletes. Csak persze ezt a barátnőimnek nem reklámozom. A páromnak is ugyanannyi apró hülyeséget kell eltűrnie tőlem, mint nekem tőle. De megtanultunk együtt élni, szeretjük egymást, még akkor is, ha néha szálka kerül belénk. Később vagy megbeszéljük, vagy elfelejtjük. De a végtelenségig nyelni, tűrni nem lehet, mert idővel kirobban. Meg kell beszélni és elfelejteni, vagy szimplán el kell felejteni... A barátnők miatt nem érdemes összeveszni, mert ők nem látják át a kapcsolatotokat, csak arra a szeletkéjére koncentrálnak, amiről beszélsz nekik. És kiragadva lehet, hogy úgy tűnik, a férjed elnyom téged. De, ha te úgy érzed, hogy ez hülyeség, engedd el a füled mellett. Ha érdekel, mire költ a férjed, kérdezd meg tőle úgy, ahogy ő tőled: nem követelőzve, csak pusztán azért, mert tudni szeretnéd.
2014. ápr. 23. 15:25
 55/56 anonim ***** válasza:
35%
Ez a felállás tulajdonképpen egy kompromisszum és ilyen fokú kiszolgáltatottsággal jár, hogy a férjed tart el. Ezért érzi úgy, hogy számon kérhet, mire költesz, hiszen kvázi az ő tart el.zva érezném magam. Kövesd csak végig: itt egyértelműen a férjed diktál. Ezt a másik gyereket sem te akartad igazán, hanem a férjed, ha őszintén magadba nézel: az ő játékszabályai alapján élsz, bár szabadon, de bizonyos korlátok között. Én azért a helyedben reálisabban rendezném az életemet. Ha esetleg válni fogtok, vagy akár meghal, akkor ott állsz majd életképtelenül, önállótlanul, szakmai-gyakorlati élet tapasztalata nélkül.
2014. ápr. 23. 15:59
 56/56 anonim ***** válasza:
Két gyermekem van és szeretnénk még egyet. De minden képpen vissza menni dolgozni. Mert bármi törzénhet és én most nem is a válásról beszélek. Tôbblet kiafás, pàrod elveszti munkahelyét de bármi. Akkor jó fog jönni a te fizud is. Szerintem nincs elnyomás az életedben mondjuk mi is mindent megbeszélünk ki mit vett mennyit költött mert csak így lehet tervezni és làtja az ember kijön e a pénzéből amit ketesett.
2014. ápr. 24. 13:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!