Mi a megoldas? Szerintetek jogosan sertodtem meg?
Nem benne van a hiba... :-[
Ha tudnám, hogy a fiam hónapok óta munkanélküli, akkor igyekeznék anyagilag segíteni neki ezekben a nehéz hónapokban, nem pedig még követelőzni, hogy 5000 Ft-os ajándék kevés!...
Te hónapok óta egyedüli keresőként szó nélkül fizeted a törlesztéseket, rezsit, mindent, ennél többet senki nem várhat el tőled!
Mindezért megbecsülést kellene kapnod, nem azt, hogy menj és keress még több pénzt???...
Családi béke, meg szülők, meg minden, de azért mindennek van határa!!!
Milyen jogon szabják meg, hogy ti milyen értékben vegyetek ajándékot???...
SZERINTEM egy 5000 Ft-os könyv nagyon szép ajándék!
Különben ha egy dezodort vennétek, ahhoz sincs semmi közük, az ajándéknak nem az értéke a fontos, hanem a gesztus, hogy gondolok a másikra és egy aprósággal meglepem...
Én a bátyáméktól évekig dezodort meg ilyesmit kaptam ajándékba (mindenkinek ilyen ajándékot vettek karácsonyra)... Ennek ellenére én mindig valami értékest adtam nekik, mert nekünk többre futotta, és egyáltalán nem sértődtem meg, mert tudtam, hogy nekik nincs több pénzük... Nem az ÉRTÉK számít!!!
Aki meg az ajándékok értékét nézi, az szánalmas ember!
"Csak" a felesége?!... 8-o
Aki momentán eltartja a munkanélküli férjét!!!
Természetesen az igaz, hogy szeretni kell a szüleinket is, de ha a szülők nem értik meg a fiukat, hogy hónapok óta munkanélküli és nincs pénze drága karácsonyi ajándékokra, akkor illő lenne újragondolni, kire is számíthatunk valójában?!
Aki kitart mellettünk a bajban is és lehet rá támaszkodni, vagy arra, aki csak követelőzik?...
Vajon miért nem a fiukat csesztetik a kedves szülők, hogy menjen dolgozni és keressen pénzt (hogy lehessen drága ajándékokat venni), miért a menyüket sértegetik, aki amúgy is 2 állásban dolgozik napi 16 órát???...
Bocs, de ez nekem nagyon furcsa!
Én nem értem azokat a válaszokat, hogy "ők a családja, Te CSAK a felesége vagy..."
Amikor összeházasodtak, ŐK ketten lettek egy új család. A feleséghez ugyanúgy kell ragaszkodni, mint anyucihoz. Aztán ha majd már gyerekek is születnek, akkor meg azt vallom, a sorrend is megfordul, fontosabb lesz a SAJÁT család, mint a felmenők.
Ez az élet rendje.
Én mondjuk vagyok annyira heves természet, hogy nem hallgattam volna szó nélkül a megjegyzésüket. Ja, és természetesen ezek után MAXIMUM egy doboz bonbont adnék karácsonyi ajándékba, vagy ahogy írta valaki, egy kifényezett piros almát. A könyvet meg a többi ajándékot pedig visszavinném a boltba.
(Egyébként nálunk is hasonló a helyzet, a férjem soha nem mer szembeszállni anyóssal, de senki más se a családból. Ők már 30 éve a lábtörlő alatt közlekednek.)
Mondjuk arra figyelj, hogy milyen alapon várod el a férjedtől, hogy nem menjen szenteste a szüleihez, ha a Te szüleidhez viszont átmentek? Ez így nem igazságos.
Legyen a szenteste a kettőtöké, aztán egyik nap a Te családod, másik nap az övé.
Mi is így csináljuk, pedig az én családom 3 utcányira lakik, a férjemé pedig 200 km-re.
Kérdező, gyanítom, hogy a férjed azért ezt a lépést választja most, hogy megelőzze a további vitákat, te nem ismered olyan jól a szüleit, mint ő, ha olyanok lennének, mint te, akkor jól látnád a helyzetet, de nem olyanok, és ezt ő is tudja, hagyd, hogy a maga módján állítsa le őket.
Arra nem válaszoltál, hogy a húga is elvárja a drágább ajándékot? Egyébként is, mi közük van az árához? Amúgy a könyv kényes dolog, mert ha nem olyant veszel, ami érdekli, akkor lehet az méregdrága is, akkor se fogja értékelni, de gondolom, a párod csak ismeri az ízlését ilyen téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!