Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az elmúlt napok tapasztalatábó...

Az elmúlt napok tapasztalatából is látom, elég sok embernek?

Figyelt kérdés
rossz volt a gyerekkora. A szerencsésebbek írnának tippeket, az ő szüleik mit csináltak jól, amire felnőve szívesen emlékeznek?
2009. dec. 21. 14:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi fiatal szülők gyermekei vagyunk (21 éves volt édesanyám amikor születtem, 26 amikor hugom) így volt szerencsém nagy családban felnőni (értem ezalatt a nagyszülőket, dédszülőket) és csodálatos volt. Persze a nevelés is, bármi történt, mindig meghallgattak, ugyanúgy a tesómat is. Anyukámnak is van egy testvére, neki is hasonló korú gyerekei vannak, így unokatestvérekként is nagyon jól éreztük magunkat, van hogy mai napig nyaralunk együtt :)
2009. dec. 21. 19:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

nekem még nagyon pici koromban elváltak a szüleim, de csodálatos nagyim és papim volt, szinte náluk nőttem a fel a nagy vidéki házukban, hatalmas kert, cseresznyefa, nyáron bringa, homokozás, Dunaparton futkározás, ebihalfogás :) télen szánkózás, hatalmas karácsonyfa, csodálatos ajándékok, csupa szeretet, finom sütik (papi cukrász volt :) hóember építés.

ők voltak a legjobb nagyszülők a világon, én voltam az egyetlen unoka, a kis szemük fénye. rengeteget dolgoztak, mégis azt éreztem, hogy csak velem foglalkoznak, sosem küldtek el úgy, hogy most nincs időm, hagyjál, stb.

mindenhova mehettem velük, fantasztikus gyerekkorom volt.

anyukám sajnos sokat dolgozott, de hétvégenként mindig mentünk kirándulni vele és a nagyon intelligens jófej pótapukámmal, akitől szintén sokat tanultam, és inkább nagyon jó barátom mintsem zord mostohám volt :)

szóval én csak szeretetet, meg néha egy jól megérdemelt anyai pofont kaptam, amiért hálás is vagyok, mert mindig tiszteltem és szerettem anyukámat, és tudom, hogy neki mindig én voltam a legfontosabb és az is leszek.

igyekszem meghálálni. egy élet is kevés lesz... :( :)

2009. dec. 21. 21:34
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor, ha jól értem, nem lehet átesni a ló túloldalára, már ami a gyerekkel való foglalkozást illeti.

Sajna, a kert hiánycikk, de legtöbbünknél így van.

Nagyszülő szintén, lehet, hogy ez is.

Szóval, nem dőlök be az ellenhangnak, ilyesféleképpen nem lehet őket elkényeztetni, ha jól értem.

Azért a türelmetlenségről sürgősen le kell szoknom...

Ja, és mit csináltak veletek, khm. ha nem fogadtatok szót? -ha nem tartalak fel Benneteket?

2009. dec. 22. 08:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

amikor nem fogadtam szót???

huu.. nem is emlékszem. legalábbis kirívó esetre nem... vagy a jó élmények annyira feledni tudták a büntetést.

anyukám egyébként óvónő eredetileg, és tudta hogyan kell arra megtanítani a gyereket, hogy ne is forduljon meg a fejébe, h rosszalkodjon.

amire én emlékszem, hogy amikor valami rosszat csináltam, akkor anyukám mindig mondta, hogy őt most ezzel elszomorítottam, és fájdalmat okoztam neki. beláttam, hogy ez nem szép dolog, és kialakult bennem egy olyan, hogy mivel szeretem anyut, ezért nem bántom őt.

mindig volt neki tekintélye, a jó értelemben. igyekeztem úgy viselkedni, hogy büszke lehessen rám.

sztem a titok abban van, hogy amikor ügyes, és jól csinál valamit a drága gyermek, akkor nagyon meg kell dícsérni, esetleg valami aprósággal (persze nem tárggyal, hanem valami különleges élménnyel jutalmazni pl. tovább maradunk a játszón), valamint ha rossz, akkor le kell szidni, és elmagyarázni neki, hogy ezt miért nem szabad. egy idő után kialakul benne az, hogy érdemes jól viselkedni, mert annak mindig meglesz a jutalma...

a másik, amit én is alkalmazni fogok a gyerekemnél az az alku! tehát ha valami miatt rinyál, akkor nem csak elintézem annyival, hogy nem és kész, hanem elmondom neki, hogy most ez a dolgod, ha kész vagy vele, akkor utána csinálhatod amit szeretnél.

2009. dec. 22. 11:05
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen, értem.

Nem rosszak, az enyéim sem, (kicsik), arra gondolok, hogy pl. már elég a hangoskodásból, szaladozásból, általában fülük botját sem mozgatják.

Én is elmagyarázok mindent, mit miért nem. nem is egyszer.

Értem én, mozgásra szükség van, de hát azért este 7-kor mégsem ugrálunk a szomszéd fején.

Lemenni olyankor már nem olyan jó ötlet így télen.

Szóval igazából apróságok ezek.

2009. dec. 22. 13:26
 16/18 A kérdező kommentje:

Szóval, nem nagyon van előttem olyan példa, értsd. testközelben, amit szívesen követnék.

A világért meg nem ütném őket(különböző okokból) ugyanakkor azt látom, sokaknál szinte ez meríti ki a nevelést.

Nemrég az egyik áruházban hisztizett a kislányom (a nagyobb) nem kicsit. (nem azért, hogy vegyünk meg valamit, fáradt volt, életkori sajátosság)

Mellettem megszólalt egy másik anyuka, szintén hasonló korú gyermekkel, hogy a nyakánál fogva vezetné ki a kölyköt..elismerem, ez nagyon durva volt, de..

ilyen eseteknél elbizonytalanodom, félek, valami nagyot hibázok...

2009. dec. 22. 13:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Á nem lehet nagyot hibázni ha szereted őket. Én mondjuk simán rásuhintanék a fenekére ha hisztizik (és nem ebben merül ki nálam a nevelés, de néha van h ez a legcélravezetőbb) , de ha te más módszert választasz az is jó, ha hatásos. Az meg h ki mit mond ne foglalkozz vele, a tiéd, a te felelősséged.

Amikor én kicsi voltam mindig az apám volt szigorú, ha kis hülyeséget csináltam leszidott, de már elég volt látnom az arcát :), ha néha epületes baromságot akkor elfenekelt :) , de már akkor tudtam h megérdemeltem, nem volt sokszor de máig emlékszem rá, pl azóta nem hazudok :))))

2009. dec. 23. 23:16
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, hogy elfogadod az álláspontomat. Tényleg aranyos vagy, általában furcsán néznek rám, ha ilyesmi szóba kerül. Vagy talán el sem hiszik, ha szóba kerül, hogy én nem.

Nem tudják, hogy erre nagyon nyomós okom van.

Sajnos ennek is meg van a hátránya, ti. mikor már nagyon felmegy a pumpa, érzem a szemeim vérben forognak.

Na, szép lehetek, szegény kölykök! :)

2009. dec. 24. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!