Hároméves lányom a keresztnevemen szólít, hogyan tudnám leszoktatni róla?
A férjemnek van egy nyolcéves lánya az előző házasságából.
Sokat van nálunk a kiscsaj, és ugye ő a keresztnevemen szólít. A lányom pedig, mivel a testvérétől mindig ezt hallja, amióta beszélni tud, azóta XY-nak hív, nem pedig anyának.
Hiába mondjuk neki, hogy anya így, anya úgy, nem áll rá a szája, én pedig nagyon szomorú vagyok miatta.
Mivel "vehetném rá", hogy anyának szólítson?
Bezzeg az apjukat mindketten apának hívják. :)
Ez most így érdekes neki, biztosan éppen az utánzós korszakban van. Majd kinövi. A barátnőmet évekig a becézett keresztnevén szólította a fia, nagyopn cuki volt. Aztán egyszercsak az Icukából anyucika lett. Ahogy pl. oviba kerül és ott azt hallja, hogy a többiek anyuznak, akkor majd tlük meg eltanulja az anyut.
Megértelek egyébként, mert biztosan fontos neked, hogy anyunak szóéítspn, hiszen azt olyan jó hallani, de vigasztaljon a tudat, hogy valószínűleg nem éelte végéig fog így hívni. (én pl. szinte sose hívtam anyut anyunak, hanem Mimi volt mindig is. Az is olyan, mintha becézett név lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!