Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alszanak külön ágyban a...

Miért alszanak külön ágyban a szülők a kisgyermek születése után? Meddig természetes ez? Mindenkinél így volt?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy naiv vagyok, még nincs gyermekem, de egyre több anyukától hallom, hogy miután megszületett a kisgyermek, utána hónapokig, akár évekig is úgy aludtak, hogy anyuka és a pici együtt, apa pedig külön. Mindenki így csinálja? Én nem tudom elképzelni, hogy külön aludjak a férjemtől! Meddig lehet ezt így csinálni? Nem megy rá az intimitás, a házasság rosszabb esetben? Köszönöm a válaszokat!

2014. ápr. 12. 17:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Mi a férjem horkolása miatt alszunk külön. Nemsokára szülök, a gyerek egy harmadik szobában fog aludni, közvetlen vele alvást betegség esetén tervezek csak (meg gondolom az első 1-2 hétben, amíg én is gyakorlatot szerzek).
2014. ápr. 12. 18:17
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Nalunk messze van a 2 szoba egymastol, a parom reggel 7tol este 8 ig dolgozik igy a picivel fogok aludni ha megszuletik hogy apuka meg tudjon aludni ejszaka.
2014. ápr. 12. 18:33
 13/21 anonim ***** válasza:
23%

A picit le lehet 2-3 hónapos korára szoktatni az éjszakai felkelésekről. De addig sem kell külön aludni az anyukának. Az együtt alvás nem csak a szex miatt fontos, hanem a testi közelség miatt is.

Nekünk 3 gyerekünk van, de mindig a saját ágyukban aludtak. Nem voltam lusta felkelni hozzájuk.

A gyerekeknek sincs szükségük az anya melletti alvásra,. Ők is nyugodtabban alszanak egyedül.

2014. ápr. 12. 18:37
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

mi is külön aludtunk miután szültem.

egyrészt nekem kényelmetlen volt, hogy ne kapcsoljak lámpát, halkan legyek én is, hogy a férjem tudjon valamit pihenni, neki meg azért volt kényelmetlen mert teljesen feleslegesen ébredt velem 2 óránként a babához, mivel ugye én szoptattam... :) majd alig bírt visszaaludni.

én nappal is le tudtam dőlni 1-1 órára, ő viszont 12-15 órákat dolgozott, koncentrációt igénylő munkája van, ki kellett pihennie magát.

mindnyájunknak jobb volt így :)

2014. ápr. 12. 18:58
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Külön alszoma férjemtől immár 4éve.

Megvolt a kiságy,meg a nagy tervek hogy márpedig én tuti nem alszom a gyerekkel,aztán másként alakult,és alkalmazkodtunk a helyzethez.Mikor már azt sem tudtam fiu vagyok-e vagy lány akkor annyira mindegy volt már hogy ki alszik melettem.

egy a fontos,sem nekem sem a férjemnek nem okozott,és okoz gondot.az hogy ki it gondol erről annyira nem izgat,nem ők voltak olyan helyzetben mint mi.

2014. ápr. 12. 19:40
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem tudom, ki pontozott le mindenkit, sajnálom! Én pirosat nyomtam mindenkinek! Azt hiszem, ha a férjem is így akarja, akkor mi a baba után is együtt fogunk aludni, legfeljebb eleinte betesszük a kiságyat a mi szobánkba. :)
2014. ápr. 12. 19:40
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
hát ha pirosat nyomogattál, akkor te vagy a lepontozó ;D
2014. ápr. 12. 19:46
 18/21 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok híve a gyerek születése utáni külön alvásnak.
2014. ápr. 12. 20:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Két gyerekünk van, mindig a férjem mellett alszok éjszakánként. Eleinte a babaágy volt a hálószobánkban, nem én költöztem a gyerekekhez.
2014. ápr. 12. 20:42
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinél van így, kisgyerekes ismerősök (bölcsis-ovis társak szülei) között mindenféle változatot láttam, az együttalvástól kezdve a külön szobában a gyerekig, vagy hogy anyuka költözött be a gyerekszobába.

A kapcsolatok több mint a fele döglődik vagy már elváltak, viszont semmi kapcsolatot nem látok aközött hogy hogyan alakult a szülők között és hogy ki hol aludt.

2014. ápr. 13. 02:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!