Miért alszanak külön ágyban a szülők a kisgyermek születése után? Meddig természetes ez? Mindenkinél így volt?
A picit le lehet 2-3 hónapos korára szoktatni az éjszakai felkelésekről. De addig sem kell külön aludni az anyukának. Az együtt alvás nem csak a szex miatt fontos, hanem a testi közelség miatt is.
Nekünk 3 gyerekünk van, de mindig a saját ágyukban aludtak. Nem voltam lusta felkelni hozzájuk.
A gyerekeknek sincs szükségük az anya melletti alvásra,. Ők is nyugodtabban alszanak egyedül.
mi is külön aludtunk miután szültem.
egyrészt nekem kényelmetlen volt, hogy ne kapcsoljak lámpát, halkan legyek én is, hogy a férjem tudjon valamit pihenni, neki meg azért volt kényelmetlen mert teljesen feleslegesen ébredt velem 2 óránként a babához, mivel ugye én szoptattam... :) majd alig bírt visszaaludni.
én nappal is le tudtam dőlni 1-1 órára, ő viszont 12-15 órákat dolgozott, koncentrációt igénylő munkája van, ki kellett pihennie magát.
mindnyájunknak jobb volt így :)
Külön alszoma férjemtől immár 4éve.
Megvolt a kiságy,meg a nagy tervek hogy márpedig én tuti nem alszom a gyerekkel,aztán másként alakult,és alkalmazkodtunk a helyzethez.Mikor már azt sem tudtam fiu vagyok-e vagy lány akkor annyira mindegy volt már hogy ki alszik melettem.
egy a fontos,sem nekem sem a férjemnek nem okozott,és okoz gondot.az hogy ki it gondol erről annyira nem izgat,nem ők voltak olyan helyzetben mint mi.
Nem mindenkinél van így, kisgyerekes ismerősök (bölcsis-ovis társak szülei) között mindenféle változatot láttam, az együttalvástól kezdve a külön szobában a gyerekig, vagy hogy anyuka költözött be a gyerekszobába.
A kapcsolatok több mint a fele döglődik vagy már elváltak, viszont semmi kapcsolatot nem látok aközött hogy hogyan alakult a szülők között és hogy ki hol aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!