Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok van vita anyagiak miatt?

Nálatok van vita anyagiak miatt?

Figyelt kérdés
Jól kijöttök egy hónapban, vagy nehéz? Tudtok félretenni? Okoznak az anyagiak vitát köztetek?
2014. ápr. 9. 23:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Néha szokott, de nem komolyan, kiabálva, vagy nagyon vitatkozva, inkább csak érvelés ez. Férjem akar venni 3d-s tévét én meg mondom neki, hogy már van egy nagy tévénk, az nem hiánycikk, de még most veszünk sarokülőt a nappaliba, kell majd bútor a mi és a gyerek szobájába és a garázst is újra kell építeni, mert jelenleg egy romhalmaz (fából), kőgarázst szeretnénk. (most vettük a házat a nyáron). Azonnal bele is nyugszik, mondja, hogy igazam van. Kaját viszont ő intézi, nem szoktam beleszólni, hogy mire költ kaja ügyben, mert soha nem esik túlzásokba. Sajnos vita szokott lenni még az elektromos cigije, mindig mondom neki, ha lerakná, az se kerülne semmibe, több maradna. Szerencsére mind a ketten spórolósak vagyunk. Sajnos nem tudunk eljárni, így abból sem szokott vita lenni (kicsi lányunk van, nagyszülők messze-külföldön lakunk) Mikor nekem nem volt munkám fél évig, vagy mikor a gyerekkel 2 évet itthon voltam és 1 év után már nem kaptam rá semmit, akkor se volt vita, nem vágta a fejemhez, hogy ő eltart, egyetlen egy célzással, tettel se éreztette. Eszébe nem jutott.
2014. ápr. 10. 07:52
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

van

mert többet keres és azt hiszi h csak a számít és h akkor ő annyit költ hülyeségre amennyit akar

persze azt mindig elfelejti h a hiteleit fizetni kell :-(

szal pár havonta helyre kell rakni, h amíg kötelező fizetni való van addig nincs lébecolás.....

2014. ápr. 10. 08:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Nincs. Mindig, mindent megbeszélünk. Ha kevesebb a pénz, akkor keményebben osztjuk be. A múltban is, most is, mindig kijövünk annyiból, amennyi van.
2014. ápr. 10. 09:06
 14/20 anonim ***** válasza:
Szokott. Ő lakásra spórolna nagyon, én meg az esküvőre is szeretnék félrerakni. Végül is már kompromisszumot kötöttünk, de ő még néha bepróbálkozik:-)
2014. ápr. 10. 09:23
 15/20 anonim ***** válasza:

Igazából nincs vita, mert kijövünk a pénzünkből , tudunk is félre tenni, egymástól nem sajnálunk semmit az ésszerűség határain belül.

Inkább azért kell vitatkoznom a férjemmel hogy nyugodtan vegye meg azt a gépet, ha annyira szeretné ne spóroljon magán, mert ez bele fér.

A nyaraláson meg igazán nem a pénzen megy a vita hanem ő nem nagyon akar én meg igen. de mindent megoldunk.

2014. ápr. 10. 09:31
 16/20 anonim ***** válasza:

Nincs.

Nem sok pénzből élünk meg, úgyhogy megtanultuk beosztani, és szerencsére még mellette tudunk venni ezt-azt, amire éppen szükség van.

Nem költekezünk a semmibe, terveink vannak ugyan, de mindig megvárjuk a havi fizetést, utána leülünk EGYÜTT, és először a számlákra rakjuk el a pénzt, megnézzük, mennyi marad ételre, majd, ami onnan kimarad, abból megvesszük, ami éppen kell. Ruha, cipő, sampon, stb... Most szerencsére csak egy videókártyát kell, másra jelenleg nincs szükség :)

Egyébként sem vagyunk válogatósak, nekünk az olcsó kaja is megteszi. Ismertem olyat, aki havi 200 ezerből sem tudott megélni, szóval mi hozzá képest túlélőbajnokok vagyunk :d

2014. ápr. 10. 09:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem jövünk ki jól. Soha nincs olyan, hogy egyik fizutól a másikig gond nélkül kihúzzuk. :( Félretenni? Még 10 ft-ot sem tudunk. Néha vitázunk, de nem jellemző.
2014. ápr. 10. 10:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem nagyon tudunk félretenni, kijövünk minden hónapban, de van, hogy rendesen osztani, szorozni kell hozzá. Ezen vita nem szokott lenni, inkább én vagyok ingerültebb, ha tudom, hogy nagyobb kiadás jön, és meg kell oldani, de a pénzen nem vitatkozunk, jobb úgyse lesz tőle a dolog.
2014. ápr. 10. 11:07
 19/20 anonim ***** válasza:
83%

Egyedül nevelek egy ovis kisfiút, úgyhogy (egyelőre) nincs kivel vitázni :)

Komolyra fordítva: igen, jól kijövök egy hónapban és még félre is tudok tenni (általános tartalék, egészségpénztár, nyugdíjpénztár, kisfiamnak előre takarékoskodás, lakáskasszák illetve egyéb megtakarítás), mert normálsian keresek, jó pozícióm van.

DE: ennek ellenére excelben vezetem a bevételeket, kiadásokat (készpénzt és számlapénzeket is), előre minden hónapban készítek egy tervet (kb. 15 percet vesz l az életemből), amiben a fix dolgok szerepelnek (pl. fizetés, rezsi, egyéb szokásos kiadások) és látom, hogy az adott hónapban kb. mire lehet számítani.

Minden nap rászánok max. 5 percet, hogy beírjam akár a kártyával, akár a készpénzzel vásárolt dolgokat, így mindig képben vagyok.

Hónap végén pedig átnézem a költéseket/utalásokat és végiggondolom, hogy van-e olyan dolog, amit lehetett volna jobban (olcsóbban, más időpontban stb.) megvenni.

Igyekszem nagyon tudatosan kezelni a pénzügyeket, nekem ez sokat segít.

2014. ápr. 10. 12:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Nálunk egyszer-kétszer van. Ez többnyire az én hibám, de nem hiszem, hogy azért, mert önző vagyok.

Diákok vagyunk, és elég kevés pénzt kapunk otthonról. Igaz, a lakás, ahol lakunk, a barátnőm szüleié, így bérleti díj nincs, de a rezsi, kaja, bérlet, stb. még mindig ott van. Amit hónap elején-közepén kapunk, az általában el is megy hó végére (ez kb olyan 50.000 körül van).

A hibám annyi a dologban, hogy mikor már egy kártyás vásárlás után jön az egyenleg-SMS, és nagyon kevés pénz van a kártyámon, akkor bepánikolok (nem orvosi értelemben), és elkezdem úgymond "sajnálni a pénzt" mindenre. Ez valószínűleg azért van így, mert édesanyám nagyon rosszul bánik a pénzel, nagyon pazarló életet élnek, ami azt eredményezi, hogy a kártyája állandóan mínuszban van, max fizetéskor jön ki épp nullára. Én meg nem szeretnék így járni.

2014. ápr. 11. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!