Nálatok van vita anyagiak miatt?
van
mert többet keres és azt hiszi h csak a számít és h akkor ő annyit költ hülyeségre amennyit akar
persze azt mindig elfelejti h a hiteleit fizetni kell :-(
szal pár havonta helyre kell rakni, h amíg kötelező fizetni való van addig nincs lébecolás.....
Igazából nincs vita, mert kijövünk a pénzünkből , tudunk is félre tenni, egymástól nem sajnálunk semmit az ésszerűség határain belül.
Inkább azért kell vitatkoznom a férjemmel hogy nyugodtan vegye meg azt a gépet, ha annyira szeretné ne spóroljon magán, mert ez bele fér.
A nyaraláson meg igazán nem a pénzen megy a vita hanem ő nem nagyon akar én meg igen. de mindent megoldunk.
Nincs.
Nem sok pénzből élünk meg, úgyhogy megtanultuk beosztani, és szerencsére még mellette tudunk venni ezt-azt, amire éppen szükség van.
Nem költekezünk a semmibe, terveink vannak ugyan, de mindig megvárjuk a havi fizetést, utána leülünk EGYÜTT, és először a számlákra rakjuk el a pénzt, megnézzük, mennyi marad ételre, majd, ami onnan kimarad, abból megvesszük, ami éppen kell. Ruha, cipő, sampon, stb... Most szerencsére csak egy videókártyát kell, másra jelenleg nincs szükség :)
Egyébként sem vagyunk válogatósak, nekünk az olcsó kaja is megteszi. Ismertem olyat, aki havi 200 ezerből sem tudott megélni, szóval mi hozzá képest túlélőbajnokok vagyunk :d
Egyedül nevelek egy ovis kisfiút, úgyhogy (egyelőre) nincs kivel vitázni :)
Komolyra fordítva: igen, jól kijövök egy hónapban és még félre is tudok tenni (általános tartalék, egészségpénztár, nyugdíjpénztár, kisfiamnak előre takarékoskodás, lakáskasszák illetve egyéb megtakarítás), mert normálsian keresek, jó pozícióm van.
DE: ennek ellenére excelben vezetem a bevételeket, kiadásokat (készpénzt és számlapénzeket is), előre minden hónapban készítek egy tervet (kb. 15 percet vesz l az életemből), amiben a fix dolgok szerepelnek (pl. fizetés, rezsi, egyéb szokásos kiadások) és látom, hogy az adott hónapban kb. mire lehet számítani.
Minden nap rászánok max. 5 percet, hogy beírjam akár a kártyával, akár a készpénzzel vásárolt dolgokat, így mindig képben vagyok.
Hónap végén pedig átnézem a költéseket/utalásokat és végiggondolom, hogy van-e olyan dolog, amit lehetett volna jobban (olcsóbban, más időpontban stb.) megvenni.
Igyekszem nagyon tudatosan kezelni a pénzügyeket, nekem ez sokat segít.
Nálunk egyszer-kétszer van. Ez többnyire az én hibám, de nem hiszem, hogy azért, mert önző vagyok.
Diákok vagyunk, és elég kevés pénzt kapunk otthonról. Igaz, a lakás, ahol lakunk, a barátnőm szüleié, így bérleti díj nincs, de a rezsi, kaja, bérlet, stb. még mindig ott van. Amit hónap elején-közepén kapunk, az általában el is megy hó végére (ez kb olyan 50.000 körül van).
A hibám annyi a dologban, hogy mikor már egy kártyás vásárlás után jön az egyenleg-SMS, és nagyon kevés pénz van a kártyámon, akkor bepánikolok (nem orvosi értelemben), és elkezdem úgymond "sajnálni a pénzt" mindenre. Ez valószínűleg azért van így, mert édesanyám nagyon rosszul bánik a pénzel, nagyon pazarló életet élnek, ami azt eredményezi, hogy a kártyája állandóan mínuszban van, max fizetéskor jön ki épp nullára. Én meg nem szeretnék így járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!