Mit csináljak a párom ex barátnőjével?
Mond meg neki, hogy téged nagyon zavar a dolog és, hogy nem esik jól, hogy így játszik veled. Döntse el végre, hogy ki a fontosabb számára, de téged ne tartson kétségek közt.
Én egyenlőre az exet még kihagynám a dologból.
Szerintem az a megoldás, ha leülsz Vele és komolyan megbeszéled a dolgokat, az érzéseit irántad és iránta.
Igenis ne levelezzen, ne beszélgessen olyan lánnyal, aki iránt érez most is, vagy akkor menjen oda... Az a normális, hogyha együtt élek valakivel, és szeretem (amit persze mondok neki), akkor más nem érdekel, akkor nem beszélem ki a háta mögött, akkor nem érzem azt, hogy mással mi a jó.
Nem korrekt a barátodtól, hogy egy olyan nővel beszéli meg a magánéletét, akivel nem közömbösek egymásnak.
Ne legyél megértő és toleráns ha a kapcsolatod forog kockán! Nem tudhatod, hogy az a nő mivel befolyásolja a párodat. Egyszer azon kapod magad, hogy lelép a társad a nő miatt, előzd meg a bajt, és beszélj Vele.
Ugyanilyen helyzetben vagyok kb, mint te csak fordítva. Azaz az én exem jelent meg az életemben, vagy maradt meg mióta új kapcsolatom van. elmondom, hogy látom a helyzetet, talán a párod is hasonlóan gondolkodik.
Amikor különváltunk az exemmel, gyakorlatilag nagyon padlón voltam, mert a vége fele kezdtem érzelmeket táplálni iránta, de ő kidobott, kétszer, aztán a végére én döntöttem úgy, hogy elég kiszállok, mert csak szenvedek.Nálunk az volt az óriási probléma, hogy nem volt vége (lehet még most sincs) a kapcsolatunknak, gyakorlatilag egyik hétről a másikra egy másik srác oldalán kötöttem ki, aki első látásra olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy kitartok mellette és szeretem. (tény, hogy mi csak 4 hónapja vagyunk együtt a jelenlegivel, és fél évet voltam együtt az exel)Az ex baráttal meg nem sikerült pont akkor és előtte (mielőtt összejöttem a másik sráccal)szakítani (külföldön volt, de smsben megkérdeztem tőle, hogy van e még értelme a dolognak, mert ha részéről nincs én továbblépek és ha hazajön megbeszéljük) azt írta, hogy érzi ő is, hogy ennyi volt, nincs értelme, lépjek tovább, így félig nyugodt szívvel léptem át rajta.áldását adta rám és nem haragudott, hogy így döntöttem, megmaradtunk barátoknak. Ez négy hónapja volt és azóta egyszer sikerült leülnünk megbeszélni a problémáinkat, de még mindig nincs pont az i-n. Úgy váltunk el, hogy nem tudtuk, az utolsó együtt létünk (az utolsó éjszakánk) tényleg az utolsó lesz és több mint valószínű nem lesz közünk egymáshoz ilyen téren soha többet.Mint utóbb kiderült mindkettőnknek ugyanez fáj, az a bizonyos búcsúzás (a búcsúszex, az együtt töltött mondjuk egy nap, amikor tudjuk utána vége)Nincs pont az i-n. A napokban felkeresett és elmondta, hogy most jött rá mekkorát tévedett annak idején, és ha tehetné visszaforgatná az időt, többet foglalkozna velem és megadná azt a szeretetet ami nekem kell.Ha nem a legjobb haverja barátnője lennék jelenleg (igen ez is egy külön sztori) még harcolna értem, sőt ha belemennék, akkor még a barátja tisztessége sem érdekelné, csak engem kapjon vissza. De nekem tőle már nem kell semmi, mert annak idején meg volt az esélye.Ettől függetlenül kötődöm hozzá, sok közös élményünk van és csábító az ajánlata, de nem mennék bele soha, mert szeretem a párom. ÉS itt a lényeg, bármennyire kísért, nem teszem meg mert van vki mellettem akiről tudom, hogy szeret, akiben megbízom és aki megbízik bennem. Tud róla, hogy az exem "veszélyt" jelent a számára, legalábbis így fogja fel, de minden egyes nap igyekszem biztosítani, hogy mellette vagyok szeretem és nem hagyom el, egy kaland miatt. Biztos vagyok benne, hogy a párodnak hasonló problémája lehet. kötődik egy emberhez, nem tudja miért van ez így (számomra is felfoghatatlan) de nem dobja el a biztosat a bizonytalanért, mert nem éri meg felrúgni egy jól működő kapcsolatot, és ha azt mondja, hogy szeret és 2,5 éve veled van, legyél biztos benne. Nehéz bizonyítani, hogy az ember szereti a párját, ezt magamról tudom, mert ő még mindig kételkedik, de kitartok, a szerelem miatt. nyugodj meg és hagyd, hogy megoldják ketten, mert ebbe nem lehet beleszólásod, ahogy az én páromnak sem az enyémbe, ezt meg kell értened. nekik kell lezárniuk, és te nem tehetsz semmit, max csak ideges leszel, ingerültebb és az a kapcsolatod rovására megy csak.legyél türelemmel. és egy idézet a végére.... " a múlt megbecsülendő, a jelen alakítható, a jövőn gondolkodni kell"
Az utolsó irományára csak az lenne a reakcióm, hogy na igen... hagyja ölbe tett kézzel, ahogy ők ketten megoldják... de mivan akkor, ha ennek a megoldása az lesz, hogy "hm a barátnőmet már úgysem izgatja a dolog, hát vessünk véget neki, és jöjjünk össze megint". Szerintem igen is fontos az, hogy éreztesse a barátjával, hogy neki abszolút nem esik jól, amit csinál, hisz a srác is csak így kap egy megerősítést arra, hogy szükség van rá ott, ahol van.
Én a helyedben leültetném újra és újra beszélgetni! Elmondanám neki, hogy undorító az, hogy neked azt mondja szeret, blablabla, közben a hátad mögött lehord minden szépnek, kibeszéli a hibáidat. Választás elé állítanám. Lehet fájdalmas lesz az igazság, de jobb most szembesülni vele, mint majd hosszú évek múlva, amikor már esetleg gyerek is lenne a dologban. Mond el neki, hogy te így csak örlődsz, és ha ezt folytatja, akkor vegye sátorfáját és menjen hozzá. Azt is magyarázd el neki, hogy nem a kettőtök kapcsolattartásával van problémád, hanem azzal, amiről beszélnek. Ne sajnáld meg! Ne legyél toleráns! Szerintem éppen eleget nyeltél már, most már állj a talpadra és beszélj a pároddal! A csajt én egyelőre kihagynám a dologból, oldják meg ők ketten!
Személyes tapasztalat: Én is voltam hasonló helyzetben, egy kapcsolatban én voltam az a bizonyos harmadik, aki nagyon szerette a srácot mint havert, akit viszont nagyon utált a srác barátnője, mert mindvégig tudta, hogy a srác régen oda volt értem. Trágár leveleket kaptam tőle, hogy mi vagyok én, miért nem tudok már végre leszállni róluk, stb... ettől ez a lány csak összezsugorodott a lány a szememben hangyányira, és a párjánál is csak ásta el magát. Én soha nem akartam semmit a sráctól, továbbra sem akarok... pár hónapja újra elkezdett zaklatni a lány, ezúttal már telefonon. Bekavart a barátaim és köztem, előadta a saját sztorijait, hogy én hányszor voltam együtt az ő barátjával stb. Majd végül miután abban a korszakomban amúgy is borzasztóan padlón voltam felhívtam a srácot. Elmondtam neki (2 év szenvedés után), hogy nekem ez így nem megy, elegem van a barátnőjéből, és majd ha már elhiszi hogy semmi közünk ÚGY egymáshoz, hívjon fel, addig ne keressen. Azóta nem beszéltem vele, ami nagyon nehéz, de úgy érzem ez volt a legjobb döntés neki is és nekem is. Ők nem veszekednek folyton miattam, nekem nem kell izgulnom, hogy mivel fogunk megint lebukni, hogy beszéltünk, nem kell a fenyegetéseket és a megítéléseket hallgatnom. Ha az a csaj szereti annyira a párodat, akár barátilag, akár máshogy, akkor elfogja tudni engedni, ehhez csak az kell, hogy a barátod megértse, hogy ez fontos neked!
Vagy megtanulsz bízni a párodban,vagy továbbállsz.
Az,hogy megtíltod neki,mint itt írta valaki,nos az azt jelenti,hogy ez a kapcsolat már végetért,mielött elkezdődött volna.Felnőtt embernek nevetséges megtiltani bármit,ha az illető saját belátásából nem tesz ,azt a mi a másiknak jó lenne,az azt jelenti,hogy nem egymáshoz valók.
Ez nehéz kérdés, de mivel úgy tűnik az elmondásodból, hogy nem éppen csak baráti a viszonyuk, ezért szerintem nem helyes hogy tartják a kapcsolatot.
Nekem is van olyan exem akivel nagyon jóban vagyunk, de már semmi nincs köztünk. Én szakítottam mert nem voltam szerelmes, de ő sem, ezért fenn tudtuk tartani a barátságot. Ha valamelyik pasival gondom van, igen, megbeszélem vele, de ő nagyon segítőkész, és őszintén elmondja a véleményét, nem fúra egyik aktuális barátomat sem, és ez viszont is működik. És nem írunk egymásnak kétértelmű leveleket, smseket, mivel nincs semmi.
Mivel a barátod bevallotta, hogy a lányban előtörtek a régi érzések, ez is ékes bizonyítéka, hogy ami köztük van az elsősorban nem barátság, bármennyire is próbálják annak beállítani. És nem kell elviselned azt, hogy egy idegen nő epekedik a barátod után, és ezt hangoztatja is. Tudod ez a nő nem éppen a ti kapcsolatotok elősegítésén fáradozik, mint mondjuk ahogy én a exén. Ha neki mesél a barátod a kettőtök kapcsolatáról, akkor a nő nem fog melléd állni, és elmesélni, hogy az adott probléma miért okozhat neked gondot, mit kéne a barátodnak máshogy látni, vagy megérteni. Érted ugye?
Ezért én leülnék a barátommal, és elmesélném neki, hogy az ex barátság csak akkor működhet ha egyis sem érez szerelmet és vonzalmat a másik iránt, mert akkor tudnak őszinte barátok lenni és segíteni a másiknak. és mivel náluk ez nem így van, ezért te joggal haragszol erre az állítólagos barátságra. Így megkéred, hogy fejezze be a barátkozást a csajjal, vagy te kilépsz mert nem vagy hajlandó hogy mikor teljesedik be az ő szerelmük amikor ti éppen nem vagytok jó paszban... Ha azzal takarózik, hogy ő nem érez semmit a csaj iránt, akkor meg meg kell neki mondani, hogy a csaj viszont igen, ezért nagyon helytelen a részéről is tovább bíztatni és hitegetni a lányt.
ahogy írod: "a párom hozzá rohan, ha gondja van, ő meg azzal traktálja, hogy mi volt régen azon a nyáron" - azt hiszem ez elég egyértelmű, hogy nem helyénvaló ez a barátság.
Igen, sajnos választás elé kell állítani a pasit. Ha nem egyértelmű, hogy megszakítja a csajjal a kapcsolatot, akkor szakíts vele. Vagy észbe kap, hogy igazad van, vagy jobb is akkor befejezni, mert ő sem csak barátkozik a lánnyal.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!