Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvennétek a munkáját egy két...

Elvennétek a munkáját egy két gyereket egyedül nevelő rokontól?

Figyelt kérdés

Két másodunokatestvérről van szó (és nekem is rokonaim) Egyik egyedül nevel két gyereket, jobb híján takarításból él, sokat vállal magára, ez igaz. A másik elég pénzes, nagy az otthonuk "természetesen" nem ő takarít. Korábban egy ismeretlen végezte, de ő már nem tudott tovább. Ezért ez a rokonom megkereste a másikat, hogy takarítson nála. Heti többször, egyszer nagy takarítást is. Ezt úgy kell érteni, hogy minden ragyogjon. Két hetente ablakpucolás, másik héten más ilyen nagyobb dolog is. Amellett, hogy tényleg minden csillogjon. Akkor amikor nincs otthon senki, dolgoznak. Ezt elvállalta, de valamikor kicsúszik az időből. Persze akkor is ki van takarítva, de pici hiányosságokkal (pl. nincs minden ablak megpucolva). Már tóbbször szólt állítólag, hogy nem elégedett (mások még sosem), nem ezt várja, a régi takarítónő el tudta végezni amit kellett. Most kirúgta.

Én valahol megértem, mert fizet, akkor kapja azt amit akar. De csak rokonról van szó, akinek kell a pénz, és nnem silány munkát végzett.

Mit gondoltok? Jogos volt?

2014. ápr. 8. 10:50
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
91%

"Rossz làtni, mennyi szivtelen dög ember van...

Kevesebb munkàt kell neki adn, a kisasszony ha ott lakik, vegye csak ki a részét a munkàbol! Nem esik le gyürü az ujjàrol!"

Hát erre nekem is kell reagálnom.

Ennél viccesebbet azt hiszem ezen az oldalon még nem olvastam.

Te ezt tényleg komolyan gondoltad, vagy van benne irónia amit halandó módjára nem értek ki belőle?

Te tényleg úgy gondolod, hogy felvesz valaki egy háztartási alkalmazottat és fizet neki azért, hogy rend és tisztaság legyen, majd amikor látja, hogy szegény munkaerő nem bírja, akkor kis kötényt húz és nekiáll ablakot pucolni, majd kifizeti a saját munkáját az alkalmazottnak? Te ezt komolyan így gondolod?

Az élet nem ilyen. Elárulom neked, ha valaki nem végzi el a munkáját a mai világban, azt nem figyelmeztetgetik, hanem fogják, és úgy kib....sszák a pi-...ba, hogy a lába nem éri a földet. Hát jól néznénk ki ha....

- a gyárakba a soron valaki nem tartaná a tempót, azért nem kirúgás járna, hanem nagyvezér beülne a helyére, és végezné a munkáját.

- ha a bolti dolgozó nem rakná ki az árut, azért nem dorgálás és elbocsájtás járna egy idő után, hanem igazgató kilibegne kipakolni a tamponokat.

Még folytathatnám, de szerintem ez a két példa elég szemléletes volt. Gondolkodni is kéne.

2014. ápr. 8. 13:54
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Újabban már falun is divat (egy párszáz fős településen hallottam nemrég), hogy van akihez járnak takarítani. Néztek nagy bociszemmel akik épp ott voltak, amikor a takarítónőjük ezt mesélte, főleg, hogy nem is annyira gazdag a család. A takarítónő is furcsállta, de igazából örül neki, hogy itt a faluban is akadt munkája és kevesebbet kell a városba bejárnia. A takarítónő sem teljesen érti, hogy miért nem fér a család idejébe, hogy maga takarítson. De ennél többet nem foglalkozik az okkal, letojja. Ő elvégzi a munkát úgy, ahogy a család azt kéri tőle, megkapja a érte a pénzt, és mindkét fél elégedett. Ha nem férne az idejébe a többi munka mellett, akkor nem vállalná, de ahhoz nem lenne képe, hogy hanyag munkáért pénzt fogadjon el bárkitől is...
2014. ápr. 8. 14:19
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Én már a felvetést sem értem, persze hogy nem bóvlit akarok a pénzemért.
2014. ápr. 8. 16:25
 34/34 anonim ***** válasza:

Ha valaki ingyen, vagy szívességből ajánl fel valamit a rokonoknak, akkor annak a munkáját nem becsméreljük annak minősége miatt.

DE! Itt ellenszolgáltatásról van szó. Ha nekem a húgom, készít egy kiadványt (mert ő ilyenekkel foglalkozik), és azért megkéri az árt, akkor jogosan puffogok, ha nem azt kapom, amiben megegyeztünk az elején. Ha puszta testvéri jóságból megcsinálja nekem, akkor meg én nem kötekedek vele, mert az ő idejéből áldoz rám.

2014. júl. 3. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!