Elvennétek a munkáját egy két gyereket egyedül nevelő rokontól?
Két másodunokatestvérről van szó (és nekem is rokonaim) Egyik egyedül nevel két gyereket, jobb híján takarításból él, sokat vállal magára, ez igaz. A másik elég pénzes, nagy az otthonuk "természetesen" nem ő takarít. Korábban egy ismeretlen végezte, de ő már nem tudott tovább. Ezért ez a rokonom megkereste a másikat, hogy takarítson nála. Heti többször, egyszer nagy takarítást is. Ezt úgy kell érteni, hogy minden ragyogjon. Két hetente ablakpucolás, másik héten más ilyen nagyobb dolog is. Amellett, hogy tényleg minden csillogjon. Akkor amikor nincs otthon senki, dolgoznak. Ezt elvállalta, de valamikor kicsúszik az időből. Persze akkor is ki van takarítva, de pici hiányosságokkal (pl. nincs minden ablak megpucolva). Már tóbbször szólt állítólag, hogy nem elégedett (mások még sosem), nem ezt várja, a régi takarítónő el tudta végezni amit kellett. Most kirúgta.
Én valahol megértem, mert fizet, akkor kapja azt amit akar. De csak rokonról van szó, akinek kell a pénz, és nnem silány munkát végzett.
Mit gondoltok? Jogos volt?
Ha azért fizet, akkor miért ne lehetne ablakot pucoltatni minden két hétben? ha x nem csinálja meg, akkor majd megcsinálja y. Nem kötelező elvállalni, de ha elvállalja, akkor meg tudomásul kell venni, hogy meg kell csinálni. Ha hívok egy szerelőt, hogy javítson meg valamit, azt is azért fizetem, hogy rendesen megcsinálja, nem azért, hogy nagyjából.
A rokon meg pont a rokoni kapcsolat miatt vehette volna komolyabban a munkáját. Sokat vállalt és ezért nem tudott minden megcsinálni? A rokona nem azért fizette, hogy másnak csillogjon az otthona...
Régi mondás: 1 s.ggel csak 1 lovat lehet megülni... Máskor ne vállalja túl magát!
Jogos volt.
Nem azért fizették, mert rokon vagy mert két gyereke van, hanem mert takarítóra volt szüksége a munkaadónak, aki a megbeszéltek szerint elvégez mindent.
Gondolom rendszeresen nem teljesített, és repült. Helyes. Esetleg lehetett volna olyan engedményeket tenni, hogy mondjuk csak fele fizetést kapjon és fele annyi időt/munkát végezzen. De akkor mást is kellene a tulajnak alkalmaznia, az meg megint csak bonyolítja az életét...
Esetleg olyat, hogy vegyen fel más takarítót, és ez a rokon meg csak alkalmanként ugorjon be, vagy bizonyos munkát csak ő csináljon x időnként, pl nagytakarítás.
Szerintem gáz 2 hetente ablakot pucolni. persze attól is függ, hogy milyen helyen élnek, egy forgalmas út mellett indokolt lehet még az is. Mindegy, ha tiszta is az ablak, de ez a heppje a munkaadónak, akkor ez a heppje, ezért fizet...
Gondoljatok csak arra, hogy milyen pocsék munkát végeznek cégeknél a takarítóók, vagy vonaton, bárhol... Alig csinálnak meg pár dolgot, azt is felületesen, kenik, vizezik, a kosz marad. undorító. Ezért én sem fizetnék. Gondolom ez a rokon nő alaposabb lehetett, de ha minden el van neki nézve, akkor bevállal mindent, és ugyanolyan semmirekellő takarító lesz, mint a vonatos takarítók pl... A tulaj ebből nem kér...
Azt hiszi, mert pénze van, már mindent megengedhet magának.Én a -rokon- takarító helyében a seggébe dugnám a portörlőt és úgy ott hagynám, mint a huzat.Előtte persze hagynék neki egy kis takarítani valót!
Anyukáját csicskáztassa az ilyen.Bár az ilyen tipikus, lelketlen+pénzéhes+ öntelt alakokból az is kitelik.
Ez az ember tipikusan az a kategória lehet, akinek mindene megvan, de semmit sem ér.
Hát emberileg nem helyes döntés.
Inkább elnézném a retkes ablakot mint hogy 2 gyerektől elvegyem a kenyeret.
"Anyukáját csicskáztassa az ilyen."
nem csicskáztatta, nem szivességet kért, kapott érte pénzt a -rokon.
gondolom megbeszélték az elvárásokat, ha a -rokon- rábolintott, hogy 2 hetente ablakpucolás van, akkor az van.. elvállta, mert ugy érezte birni fogja.
jaaaah, hogy nem birja, meg ezer meg egy problémája van, akkor meg kell mondani, hogy nem gyözi, vagy kapjon kevesebb pénzt, vagy keressenek mást a helyére.
összefoglalva, megegyeztek, elvállalta, nem teljesitette, teljesen jogos, hogy el lett küldve a -rokon.
A helyzet az, hogy tényleg nem jó a munkát keverni rokonsággal, barátsággal.
Megrendelőként nekem is kellemetlen lenne pl. egy baráti, rokoni körhöz tartozó mesterembernek azt mondani, hogy figyelj ide a munkád minősége, határidőkhöz való hozzáállásod nem az elvárásomnak megfelelő, most hagyd abba, kifizetem az eddigi munkádat.
Hogy kinek mi a jó munka az meg relatív. Engem is rúgtak ki úgy, hogy az volta az indoklás, tulajdonképpen jól dolgoztál, de nem érte el munkád minősége a kiváló szintet, mi meg megengedhetjük magunknak azt, hogy a legkiválóbb munkaerőt alkalmazzuk.
Munkavállalóként én is hajlamos lennék több belátást várni el egy rokontól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!