Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvennétek a munkáját egy két...

Elvennétek a munkáját egy két gyereket egyedül nevelő rokontól?

Figyelt kérdés

Két másodunokatestvérről van szó (és nekem is rokonaim) Egyik egyedül nevel két gyereket, jobb híján takarításból él, sokat vállal magára, ez igaz. A másik elég pénzes, nagy az otthonuk "természetesen" nem ő takarít. Korábban egy ismeretlen végezte, de ő már nem tudott tovább. Ezért ez a rokonom megkereste a másikat, hogy takarítson nála. Heti többször, egyszer nagy takarítást is. Ezt úgy kell érteni, hogy minden ragyogjon. Két hetente ablakpucolás, másik héten más ilyen nagyobb dolog is. Amellett, hogy tényleg minden csillogjon. Akkor amikor nincs otthon senki, dolgoznak. Ezt elvállalta, de valamikor kicsúszik az időből. Persze akkor is ki van takarítva, de pici hiányosságokkal (pl. nincs minden ablak megpucolva). Már tóbbször szólt állítólag, hogy nem elégedett (mások még sosem), nem ezt várja, a régi takarítónő el tudta végezni amit kellett. Most kirúgta.

Én valahol megértem, mert fizet, akkor kapja azt amit akar. De csak rokonról van szó, akinek kell a pénz, és nnem silány munkát végzett.

Mit gondoltok? Jogos volt?

2014. ápr. 8. 10:50
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
20%
Látom le lettünk pontozva,akik nem értettek egyet, de az itteni válaszolók soha ne kerüljenek abba a helyzetbe, amibe ez a "szegény anya".
2014. ápr. 8. 12:30
 22/34 anonim ***** válasza:
24%
Ha nem végzett silány munkát,akkor mégis miért küldte el?Talán jól esett neki, hogy lehuzhat valakit?Egyébként rokonnak sohasem jó pénzért dolgozni.Nehéz megállapitani,hogy jogos volt vagy nem!
2014. ápr. 8. 12:37
 23/34 anonim ***** válasza:
97%

Utolsó: persze, nyilván te, mint szent, ha megfizetsz valakit munkáért, akkor elnézed, hogy folyamatos figyelmeztetés ellenére se csinálja azt, amiért fizeted, csak mert sok egyéb munkája is van. Nyilván lenyeled a békát, hogy azért, amiért korábban másnak fizettél, és az tisztességesen, az elvárásoknak megfelelően elvégezte (tehát teljesíthető a kívánalom), a rokon csak részlegesen tud eleget tenni, de fizetni ugyanúgy kell neki. Hát tudod, ha valakinek ennyire kell a munka, az nem engedheti meg magának, hogy többszöri figyelmeztetés ellenére se csinálja meg azt, amiért fizetik. Ha valakinek fizetek egy elvégzendő munkáért, akkor az érdekel, hogy nekem mit csinál, és nem az, hogy egyébként még hány helyen végzi ugyanazt és milyen minőségben. Ha nekem nem felel meg, akkor keressen olyan helyet, ahol igen, és én is keresek olyat, aki megcsinálja azt, amiért fizetik.

Egyébként nem rosszindulatból, de arról nem szól a fáma, hogy csak a rokonnál nem végezte el, amiért fizették, vagy mindenhol lecsípett a feladatokból, hogy minél több helyen tudjon dolgozni?

2014. ápr. 8. 12:39
 24/34 anonim ***** válasza:
94%
Nem utolsó, utolsó előtti.
2014. ápr. 8. 12:39
 25/34 anonim ***** válasza:
96%

Állojn már meg a menet, a "szegény anya" túlvállalta magát, ha nem tud olyan szintű/minőségű munkát nyújtani amilyet elvállalt akkor igenis jogos a kirúgás. Pláne, hogy nem első szóra történt a kérdező írta is, hogy többször szólt a munkaadó, hogy nem elégedett.

Ez munakvállaló és munkaadó viszonya, ha valaki megtartaná mert rokon az adjon neki pénzt de ne dolgoztassa rokoni alapon. Ha meg valaki munkátvállal azt végezze is el úgy ahogy meegyeztek.

Mellesleg az ellenzők többsége csak a gazdag rokonokat szidta, mert gazdagok. Áruljátok már el ha valaki 2 hete ablakot pucoltat és megfizeti az miért böki egyesek csőrét. Irgyiségi alapon? vagy mert feleslegesnek érzik?Szereintem meg a cigi felesleges mert én nem dohányzom, büdös és még egészségtelen is, most akkor álljak neki minden cigizőnek szidjam őket meg akarjam megváltoztatni a viselkedésüket?

Én így gondolom, nem vagyok jótékonysági intézmény ha valaki töbszöri figyelmeztetés ellenére sem nyújt értékelhető munkát úgy hogy nem ebben egyeztek meg szerintem jogos a kirugás.

2014. ápr. 8. 12:42
 26/34 anonim ***** válasza:
97%

"Inkább elnézném a retkes ablakot mint hogy 2 gyerektől elvegyem a kenyeret."

Akkor nem munkát kell adni a rokonnak, hanem pénzt. Úgy tűnik itt sokaknak nem nyilvánvaló a lényeg.

Ha munkát adok egy rokonnak, a pénzemért ugyanazt várom el mint egy idegentől, hiszen ha idegennel csináltatnám akkor is meglenne. Az, hogy rokon annyit számít, hogy segítek neki. Nem mást veszek fel a munkára, hanem őt. A fizetésért pedig dolgozni kell.

Ha a retkes ablakomat akarom nézegetni inkább, mert a két gyerekre tekintettel vagyok, akkor meg nem hívom a rokont dolgozni, hanem átutalok neki szívességből egy összeget akár minden hónapban.

Nem rokonságról, nem jóindulatról vagy rosszindulatról van szó, hanem munkáról. A dolgokat meg kellene tudni különböztetni.

2014. ápr. 8. 12:43
 27/34 anonim ***** válasza:
Jogos volt, de én elve nem mennék bele ilyesmibe. Nem takarítanék rokonoknál, és nem is vennék fel rokont takarítani. Tisztább ügy.
2014. ápr. 8. 12:46
 28/34 anonim ***** válasza:
10%

Rossz làtni, mennyi szivtelen dög ember van...

Kevesebb munkàt kell neki adn, a kisasszony ha ott lakik, vegye csak ki a részét a munkàbol! Nem esik le gyürü az ujjàrol!

2014. ápr. 8. 12:56
 29/34 anonim ***** válasza:
92%

Annak akik nem értik a munkaadó szempontját:

-Ha egy postás kisasszony csigatempóban szkenneli a csekkeket és cimkézi a borítékokat, közben a kolleginával trécsel vagy falatozgat, és lemegy a nap, mire neked visszaad, ráadásul nem is jól ad vissza, meg kígyózik mögötted a sor, akkor te is elégedett vagy ugye? Azt mondod, ó ez biztos egy szegény elvált kétgyerekes anyuka, nézzük el neki, az a fontos, hogy a fizetését megkapja, mindegy milyen munkát végez???

Beletörődünk, mit tehetünk. A munkaadója meg elnézi eleinte, de ha sok a panasz, akkor majd kirúgja és keres mást, hisz szorgalmas jelentkező van elég...

-Ha egy fül-orr-gégész orvosnő kiműti tévedésből a gyereked manduláját, holott az orrpolipját kellett volna kiműteni, akkor te is megértő leszel? Hát szegény dokinéni fáradt, két gyereket nevel egyedül, ráadásul maszekban is dologik esténként... Na megértő vagy vele, vagy reklamálsz a kórháznál? Ugye...

Nyilván egy ablakpucolás elmaradásába nem hal bele senki, nem olyan szintű munka, mint egy orvos munkája, de az is munka. Aki elvállalja, az végezze is el, különben nem muszáj vállalni, senki nem kényszeríti...

A munkahely nem jótékonysági szervezet.

2014. ápr. 8. 13:10
 30/34 anonim ***** válasza:
91%

"Rossz làtni, mennyi szivtelen dög ember van...

Kevesebb munkàt kell neki adn, a kisasszony ha ott lakik, vegye csak ki a részét a munkàbol! Nem esik le gyürü az ujjàrol!"

hol élsz te??? persze, meg masszázst is..ha fáj a lába.

ha elvállalta, csinálja meg a munkát rendesen! ahhoz meg senkinek, semmi köze, hogy a nö otthon csinál e bárminemü házimunkát, ha megteheti, hogy járnak hozzá takaritani, vasalni, vagy éppen naponta ablakot pucolni, igaza van!

nem kéri ingyen, amit kér, hogy legyen elvégezve a munka! ha nincs, akkor el lehet menni, lehet keresni mást.

2014. ápr. 8. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!