Pénz nélkül mit kezdenél ünnepek elött?
Mit tennél ha egész januàr végéig nem lenne egy forintod se,de egy forintod se,mert a munkahelyen nem fizettek ki.Valaki azt mondta kapunk fizetést ünnepek elött,aztàn kiderülne hogy csak januàr végén legközelebb.
És egy forint félretett pénzünk sincs,sem pedig ismerös akitöl kölcsönkérhetnénk...
Miböl együnk kenyeret,satöbbi?
Mit tennétek?
Egyszer már megfordult velem is ilyen szituáció,igaz én csak 18 éves vagyok,de a szüleim elutaztak.
Két dolgot csináltam amiből szerintem csak az egyik cikisebb.
1.VAnnak kutak ahova bedobálnak pénzeket.10,20,50,akár 100Ft-osokat is.Na mikor nemjárt ember innen halásztam ki pár forintot ,úgy 500 Forint összegyűlt.
A másik ami szerintem nemgáz,hogy utcán emberektől kértem pénzt,pl vonatjegyre,mivel elhagytam a pénztárcám.Ha nincs csöves kinézeted,és feltudsz normálisan öltözni akkor adnak,és még lese néznek.
Talán amit még lehet bevásárlókocsikba bentszokták hagyni néha a pénzt:D
Ezek kicsi összegek,de sok kicsi sokra megy.
Kenyeret meg régen ugy szereztem olcsón,hogy megbeszéltem a pékessel ,hogy ami megmarad és nemkell azt 20%os áron odaadja.ez egy 200 forintos kenyérnél 40Ft.Sok sikert és kitartás 18/F
Hogy teljes legyen a válaszom, mielőtt jól "lebunkózol", nálunk is így volt. Mindketten közszférában dolgozunk a férjemmel, nevetséges fizetésért..
Mikor elhatároztuk, hogy babát akarunk, előtte való 2 évben nagyon meghúztuk a nadrágszíjat (épp akkor fejeztük be az építkezést), és majd két évig nagyon szerényen éltünk még a szerénynél is szerényebben, így havi 10-12 ezret el tudtunk tenni, és ez a vésztartalék... Szóval meg lehet oldani mindent, csak előre kell gondolkodni.
Nem bunkozok senkit,de albérletet fizetünk,sajàt hàz sose lenne megoldhato,itt föleg nem.És az albérletet ha tetszik ha nem fizetni kell,emelett az àramot,a vizet,a betegbiztositàst havonta.
Van egy gyerekem,tehàt jelenleg én nem dolgozok,itthon vagyok vele.
Igy egy fizetésböl még félre is tenni igen csak nehéz lenne igy.
Amit annak idején félreraktunk abbol lett babakocsi,babàgy,babaruhàk,amik nem olcsok,föleg hogy a babàk gyorsan nönek....Nem elég 3 szett ruha egy életre.De a tartalék elfogyott,és most nem tudunk màr félretenni.Feléljük.És az a gond,hogy àtvertek,mert mult honapi fizetést beosztottuk volna,ha tudjuk nem kap a pàrom fizetést.
De igy mi gyorsan befizettünk minden csekket,nem akartuk a jövö évet ezzel kezdeni.Tényleg semmi pénz itthon,hàt azt hitem ma megyünk vàsàrolni,hoppon maradtam.Bàrcsak lenne megoldàs,de a legutolso az hogy kölcsönkérünk egy munkatàrstol....Nem hiszem hogy sikerrel jàrunk majd.Azért hàtha.
Igen könnyű ezt mondani, hogy tegyen félre az ember, amikor szinte több a kiadás,mint a fizetés.Az ember persze örül, hogy munkahelye és kap pénzt,de még a legszerényebb körülmények között is ahhoz, hogy ne adósodjon el az ember, kifizet mindent és már ott van, hogy csak épp marad valami.Illetve a barátom nővére tett félre,de nem számított arra, hogy ikrei lesznek és a férjét ki fogják rúgni.Szóval senki nem lát a jövőbe és ha erre alapoznánk, akkor szerintem senki nem szülne gyereket és nem venne semmi újjat.Szóval én megértem azokat akik nem tudnak félre rakni!!
A kérdezőnek, hogy szerintem akkor tartsátok az ajándékozást és egyébb nagyobb vacsorát januárban. Most csak gondoljatok a szeretetre, aztán majd bepótoljátok. Nálunk az ajándékozás is kari után lesz,mert szétszórva laknak a rokonok.
Én nem azt mondtam, hogy ne legyen gyereked, ha nem tudsz félretenni. Hol olvastál ilyet? Amúgy a tanács nem konkrétan neked szólt, hanem mindenkinek (magamat is beleértve). És a gyerekeid érdekében is jó lenne, ha lenne egy minimális tartalékod. Ha te kerülsz gáz helyzetbe, mit adsz majd neki enni? Ja, ha van kitől kölcsönkérni, úgy ok.. de a kérdezőnek nincs!!!
Egyébként roppant sajnálatos az eset, és a munkáltatója egy nagy rakás sz..r, hogy ezt így időzítette - akármi is a nemfizetés oka. Szerintem is kérjetek addig kölcsön egy munkatárstól.. írjatok róla elismervényt is két tanúval, akkor szerintem nagyobb "bizalommal" ad, ha tud.
Megprobàljuk felhivni a fönököt,hogy adjon elöleget,ha a munkatàrsa nem fog adni.
Igy nem tartozunk majd senkinek,és valamennyi pénzünk csak lesz.Nagyon aranyosak vagytok!
Igazàbol nem az ajàndékok hiànyàtol félek,nem is a nagy vacsora hiànya miatt,csak legalàbb kenYér legyen az asztalon,meg a gyerek alatt pelenka,és a legfontosabb tàpszer!
Igen meegvàlogattuk eddig is hogy mit eszünk,legtöbbször paradicsomos tészta,vagy màjkrémes kenyér van....Sajnos egyébként sem àllunk tul jol,de azért ép megéltünk.Hàt igen,szépen beleültették a bogarat a pàrom fülébe,szegény teljesen ki van.Föleg 2 nagy ünnep jön....Nehéz lesz.Azért hàtha a fönök enyhül...és ad elöleget.
Mindenkinek Kellemes Karàcsonyi Ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!