Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzámennél olyan emberhez,...

Hozzámennél olyan emberhez, aki csak adósságot halmoz fel adósság hátára? Ha ilyen ember a párod, elhagynád emiatt?

Figyelt kérdés

Mikor megismertem, eltitkolta az adósságát. Akkor derült ki, mikor összeköltöztünk. Akkor "csak" 3 felé tartozott, plusz a gyerektartáson kívűl valamit már vontak a fizetéséből. 3 év alatt nem jutottunk a mínuszról a nullára... Még mindig több mint egy millióval tartozik egy adósságbehajtó cégnek, plusz 2 szolgáltatónak (telenor, upc), plusz providentes tartozása is van.

Az én nevemen nincs semmi... Viszont, megkérte a kezem...

Mire mindent kifizetünk, minimum 2-3 év, és akkor leszünk csak nullán, ha addig nem csinál újabb adósságot.

Besokalltam, hogy soha semmire nem telik (kirándulás, nyaralás). A gyerekének sem tudunk venni ruhákat, bicajt, kifestetni a szobáját stb.

Dolgozott már külföldön, de a sok túlóra pénzt nem kapta meg, így a 3 hónapra szinte ugyanannyit kapott mintha itthon maradt volna dolgozni.

Megmondom őszintén, az is bennem van, hogy miután kifizettük közösen az adósságát, elhagy és új életet kezd valaki mással.

Van a nevemen egy lakást (albérlők vannak benne), ha azt eladnám, mindent kitudnánk fizetni belőle... Egyébként albérletben van a párom, ami egy ismerőséé, tehát csak rezsit kell fizetnie.

2014. márc. 21. 20:00
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Azt mondta, nem emlékszik mire költötte a pénzt. Nekem csa az ügyintéző (adósságbehajtó cégnél) mondta a hölgy, hogy az egyik személyi hitel, a másik azt hiszem hitelkártya tartozás...

Én 140E-t keresek nettóba, ő 160E-t, amiből csak 80at kap kézhez. Havi szinten. Utalnunk kell 60-60 ezret a tartozására, rezsi havonta 50 e, bérletre 15E megy el kettőnknek. És a maradékból eszünk, plusz a tv-internetet fizetni kell a hűségidő miatt (8E)

Tehát kajára 25-30 E ft szokott maradni.

2014. márc. 21. 20:41
 22/35 A kérdező kommentje:

Amit mi utalunk adósság, az 1 és 1,5 millió között van, amit vonnak tőle az is azt hiszem 500 e fölött van.

A telenor+upc tartozást még nem számoltam bele, mert azt még nem követelik adósságbehajtón keresztül.

2014. márc. 21. 20:43
 23/35 anonim ***** válasza:
96%

Ne viccelj, nehogy eladd a lakásodat. Hogyne, hogy az ő tartozását kifizessétek. Nyomban utána el is hagyna. Ebből nem fog "kigyógyulni" kezdődni fog elölről.

A kérdésre válaszolva: Igen, elhagynám.

2014. márc. 21. 20:51
 24/35 anonim ***** válasza:
96%
én is éltem egy ilyen kapcsolatban... több évig, mert én is azt hittem hogy jobb lesz majd... nálunk annyi különbség volt még, hogy volt, amikor munkája sem volt... én fizettem mindent... hátam mögött vett fel providentet is a végén... voltak jobb hónapok, voltak rosszabbak... de elegem lett... aztán amikor megint munkanélküli lett akkor hazazavartam az anyjáékhoz... jött utána az üzenet hogy öngyilkos lesz meg eltűnt 3 napra a rendőrség kereste már, de egyszerűen anyagilag és érzelmileg is annyira a padlóra tett már, hogy baromira nem érdekelt... ahogy megszabadultam tőle, mintha egy mázsás súly omlott volna le a vállamról... komolyan... azt hittem nehéz lesz majd egyedül, de végre önmagam lehettem, azt csinálhattam amihez kedvem volt, végre elkezdhettem élni :) azóta férjhez mentem és boldog házasságban élek... :) szállj ki amíg nem ránt magával teljesen!
2014. márc. 21. 21:50
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Ze a fizetésed majdnem felét az ő tartozására költöd? Hát persze, hogy feleségül akar venni.
2014. márc. 21. 21:50
 26/35 anonim válasza:
100%

Szerintem nincs min gondolkodni!

Az elején hazudott Neked, tehát később is fog.Az emberek alapvetően nem változnak!

Élősködik rajtad, Te meg hagyod! Jól kerestek és nyomorogtok, az ő adósságai miatt.

Felelőtlen ember, pláne, ha még gyereke is van!

Az ingatlanodat meg el ne add!!!

Gyorsan szabadulj meg tőle!

2014. márc. 21. 22:02
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mennék hozzá egy ilyen emberhez, mert előbb utóbb kisemmiz. A lakást ne add el, meg se forduljon a fejedben. Meg hát az se járja, hogy te fizetgesd más hülyeségét. Akármennyire is szereted, szerintem nem fogtok ebből kilábalni, mert ha ennyire nem tud bánni a pénzzel,akkor később se fog tudni, és akkor élhettek a létminimumom a jó fizetésetekből.

Jobbat teszel magadnak, ha elhagyod.

2014. márc. 21. 22:06
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, nekem is volt egy ilyen hazug disznó az életemben, persze minderre csak akkor derült fény, mikor hozzám költözött. Azt hiszed változott bárni is? Még ha segítesz is neki kifizetni mindent (de miért is? Jó drága szerető...), akinek ilyen mentalitása van, az nem változik. Hozzád meg tudod miért ragaszkodik? Mert olyan hülye vagy, már bocs, hogy ennek ellenére szereted, pénzeled, és biztos alap vagy így neki minden téren. Te biztosítod, hogy van hol lakni, hogy tud mit enni, hogy fizetni tudja a dolgait, és még nője is van; nélküled a híd alá bújhatna kb. Komolyan, neked egy ilyen ember kell? Ilyen emberrel akarsz te bármit is tervezni? Egy ilyen megbízhatatlan alakkal mi a fenét akarsz? És igen, elhiszem, hogy egyébként tündér-bűbáj, mert az ilyenek mind azok, az ember nem is feltételezné, hogy közben meg ekkora kókler. Pedig pont ez a túlélésük kulcsa: mindig lesz, aki megsajnálja őket, aki mellett folytathatják a totálisan felelőtlen életvitelüket, úgyhogy a büdös életben nem fogja megtanulni azt hogy milyen végleges következményei vannak, annak, amit tesznek/nem tesznek. Nyugi, mire esetleg kifizetnétek mindent, addigra majd csinál újakat, vagy mire látnátok a fényt az alagút végén, megint magára ránt valamit. Ezek ilyenek...Volt ilyen párom, van ilyen a családban is, láttam eleget hidd el. Ezek mellé olyan pár való, mint ők, aztán együtt vegetálhatnak a létminimum alatt, normális ember legfeljebb tönkremegy mellettük minden szinten, mire nem bírja és lelép. Te ne érd el ezt a szintet, jobb vagy ennél! Ennél még az egyedüllét is jobb lehet!
2014. márc. 22. 05:55
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

2 millió forinttal nem tud elszámolni... ráadásul a legdrágább hiteltípusokat vette fel.

Komolyan, mire számítasz? Eddig is eltitkolta, tudta, hogy nem kóser, amit csiál. Mi a garancia arra, hogy akár most is nem vesz fel újabb - jó drága! - hiteleket?

Miben más ez a helyzet, mintha minden fizetésnapon egy nagy lendülettel kiszórnál néhány tízezrest az ablakon?

Mondtad, hogy gyereke van. Rákérdezhetek, hogy ott min ment gajra a kapcsolat? Csak nem az anyagiak?

2014. márc. 22. 07:10
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Hozzámennék-e? Semmiképpen sem!

Elhagynám-e? Igen!

Nem fizetném az adósságát, és búcsút mondanék neki minél hamarabb. Évekig dolgozol azon, hogy kifizesd az Ő hülyeségét, de addigra majd lesz másik adósság.

Te tönkremész, ő meg éli az életét, hiszen tudja, majd rendezi valaki a számláit.

Jobbat érdemelsz! Az ilyen mihaszna, élősködő pasiktól mindenki jobbat érdemel.

Köszönj el tőle mielőbb!

2014. márc. 22. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!