Köteles vagyok-e beleegyezni a környezettanulmányba?
környezettanulmányt a gyerek szüleinél, illetve azok élettársainál lehet végezteteni. Az élettársak esetében is csak akkor, ha bionyíthatóan hosszabb ideje élnek ott - az, hogy éppen beköltözött, nem elég indok.
Szóval kizárt, hogy téged ilyenre kötelezhetnének, és egyébként is semmi közöd az egészhez.
"Milyen alapon szeretnék ezt kérni tőlem?"
Gondolom azért, mert még ha nincs is bejelentve, de ott lakik, azt a címet adta meg tartózkodási címnek, nem?
Azért gondolom ti sem engednétek el akárhová a gyerekeiteket?
Ha a párod gyermekei rendszeresen tartózkodnak nálad, akkor nem tartom indokolatlannak ezt a kérést, attól függetlenül hogy az ide vonatkozó jogszabályokat nem ismerem.
Egyébként miért nem szeretnéd?
Mivel a tartásdíj megváltoztatását kérte párod, gondolom negatív irányba, hiszen ha többet fizetne az ex nem menne ügyvédhez.
Mivel te vagy a volt férj párja, és együtt életek, a környezettanulmány során az anyagi helyzeteteket fogják felmérni. Gondolom megnézik az új dolgokat, amit közösen vettetek, vagy megnézik az új dolgokat a jövedelmed tekintetében.
Valahogy ki kell deríteniük, hogy jogos-e apuka kérése.
Az elég fura lenne, hogy ti éltek a csilli-villibe, veszitek az új cuccokat, apuka meg azt mondja nem tud annyi tartásdíjat fizetni.
Nem azt mondom, hogy ez a helyzet, de a pontos tények ismeretére a bíróságnak szüksége van ahhoz, hogy dönteni tudjon.
Még levele sem jön hozzám.
Mivel a kapcsolatunk nem titok, gondolom minden követ megmozgatnak, hogy ne változzon a gyerektartás összege.
De még mindig nem értem, nekem mi közöm van az egészhez???
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!