Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen felfogás az, hogyha...

Milyen felfogás az, hogyha férjhez megyek/elválok, azt azonnal közzé kell tennem a FB-on?

Figyelt kérdés
Ugyanez a helyzet, ha kapcsolatom lesz, vagy szingli leszek... De miért?
2014. márc. 18. 10:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért írják ki, mert örülnek neki. Mármint a házasságot vagy új kapcsolatot. A válást, szakítást meg, szerintem... hát, szeretnék, hogy minden helyen nyilvánvaló legyen, ahol csak lehet. Az más dolog, hogy ha valaki kevésbé ad mások véleményére, vagy egyszerűen csak nem jön be neki ez a közösségi oldal-dolog, akkor nem fogja csinálni, én sem csinálom. De megérteni mások okait nem olyan nehéz. :D
2014. márc. 18. 12:59
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

3: Mert a házasság csak egy formalitás, egy semmire nem jó papír.

Így gondolta a húgom is... együtt él a párjával 8 éve, sajnos gyermekük nem született, bár szerettek volna. Vettek egy szép családi házat, közösen. Ha a párjával valami történik, a szülei fogják örökölni a részét. Azok a szülei, akik 14 éves korában a nagyszülőknek adták, mondván, neveljék ők, és azóta kb 10 alkalommal látták (36 éves). Most azon gondolkoznak, hogy csak ezért inkább összeházasodnak, de ezeknek az embereknek nem jár semmi abból a házból :(

2014. márc. 18. 13:49
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem azért írják ki az ilyen eseményeket, mert örülnek neki (pl. esküvő, gyerek stb) és szeretnék megosztani az "egész világgal". Nincs ebben semmi rossz, ha Téged ez zavar, akkor ne tedd és kész. Nem is értem, mire volt jó ez a kérdés. Mindenki más, másnak tud örülni, más az életszemlélete, de nehogy már beleszóljunk mások dolgába. Örülj a saját értékrendednek és kész.
2014. márc. 18. 14:27
 14/21 anonim ***** válasza:

Miért kellene? Sok-sok éve házas vagyok. Sehol nem adom meg, csak ahol muszáj: hivatalos okiratok, papírok kitöltése.

A FB és egyéb helyeknek semmi köze az adataimhoz és a magánéletemhez.

2014. márc. 18. 14:42
 15/21 anonim ***** válasza:
14-es voltam, lemaradt: a FB azért akar mindnet tudni, mert így statisztikázik, és halássza az adatokat. Ezért "tudja előre" a FB, hogy hányan fognak elválni, mert az US-ban vannak olyan stupidok az emberek, hogy szó nélkül megadnak magukról mindent. Kiplakátolják az életüket, hátha foglalkozik velük bárki is. :(
2014. márc. 18. 14:43
 16/21 anonim ***** válasza:
Csernus új könyve erről (is) szól (Kiút) olvasd el..
2014. márc. 18. 15:14
 17/21 anonim ***** válasza:
Az örömteli eseményeket szeretem megosztani a barátaimmal, rokonaimmal, a kevésbé örömtelieket meg pedig a félreértések és kellemetlen helyzetek elkerülése végett jelezném feléjük így (pl. ha újra egyedülálló lennék és látnák a családi állapot változását, elkerülhető lenne például hogy a párommal közösen hívjanak meg valahova, meg hasonlók). Szerintem praktikus megoldás.
2014. márc. 18. 19:58
 18/21 anonim ***** válasza:

gyerekek, ez még mind semmi ahhoz képest, hogy mikor az egyik ismerősöm elvált, asszonybúcsút rendezett (a lánybúcsú analógiájára), és még eventet is létrehozott hozzá a FB-on :)

a másik ismim meg ott kezdett gyanús lenni, hogy a 100 csillagos menyasszonyi mosolygós képét lecserélte egy semlegesebb darabra, és törölte az összes esküvői képet. na, mondtam magamban, ez a házasság is sokáig tartott...

2014. márc. 18. 20:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Én naponta használom a Facebook-ot. Ott tartom a kapcsolatot a magyarországi barátaimmal és a családommal. Ha filmet nézek, vagy tanulok, vagy kajálok, akkor is valahol meg van nyitva és 10 percenként rá-rápillantok. Mikor megkérték a kezemet, elsoként felhívtam az édesanyámat, de utána nem lett volna arra idom, meg pénzem, hogy minden egyes ismerosomet kulon értesítsem (a távolság miatt nem is fordulhat elo, hogy osszetalálkozunk a városban pl.) és igen, másnap kiírtam, hogy új állapotom, éljegyezve. Azért orulok, hogy az ismeroseim inkább like-olták és gratuláltak, mintsem az gondolták volna, hogy "szerinte ez kit érdekel?"
2014. márc. 19. 19:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Sokak számára csak az a dolog történt meg, ami kint van frászbúkon. Velem akkor volt ilyen, amikor diplomáztam. A diplomaosztó másnapján tele lett a fb a virágtengerben szülőkkel, nagypapival, kistesóval pózoló csoporttársaimmal, míg én nem tettem ki semmit. Másnap kaptam 3 üzenetet: ,,na, nem sikerült végül lediplomázni? mert nem láttam képeket" ,,neked is volt diplomaosztód ugye?" és társaik.
2014. márc. 20. 05:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!