Anyósom szerint köteles vagyok visszafogadni a fiát! De miért?
2,5 éve teherbe estem, akkoriban a párom nagyon szeretett volna gyereket. Terhes lettem, hirtelen mégse akarta annyira a gyereket. Sokat veszekedtünk, aztán elvetéltem.
Most megint terhes lettem, de a párom lelépett, mert neki "túl korai" a gyerek...
Eltelt úgy 2 hónap, hogy a párom az anyósoméknál lakik. Anyósom a nyakamra jár 3 naponta, hogy fogadjam vissza a fiát, mert a gyereknek apa kell.
Kérdeztem a párom, hogy visszajönne e,és lehetünk e újra egy csald. Szeretne visszaköltözni, de nem biztos benne hogy akarja ezt a gyereket. 11 hetes vagyok :/
"Most megint terhes lettem, de a párom lelépett, mert nek"
Ti nem tudjátok, mitől lesz a gyerek? Nem védekeztél? Megint nem?
Szerintem az apának éppúgy bele kell egyeznie a gyerekvállalásba, és nem csak utólag értesíteni, hogy apa lesz, ha akarja, ha nem.
"Ti nem tudjátok, mitől lesz a gyerek? Nem védekeztél? Megint nem?
Szerintem az apának éppúgy bele kell egyeznie a gyerekvállalásba, és nem csak utólag értesíteni, hogy apa lesz, ha akarja, ha nem."
Már sokszor olvastam az alábbi mondatot itt a GYK-n és teljesen egyetértek vele. Idézem:
" Ha nem akar gyereket, húzzon a farkára gumit!!"
Bocsánat a nyers megfogalmazásért, de nehogy már az anyuka legyen a hibás, meg aki rávarrja a gyereket szegény apára. Aki mellesleg egyszer gyereket akar, egyszer meg nem.
"Aki mellesleg egyszer gyereket akar, egyszer meg nem."
Mondja az anyuka. De tudod, nem véletlenül annyira kellemes ( sőt élvezetes ) dolog a gyerekcsinálás, hogy olyankor a pasik még az eget is lehazudják érte. Viszont a terhet a nőnek kell vállalnia. Ezért nagyobb is a felelőssége. De az is lehet, hogy épp ő mondta a baleknek, hogy ne húzz gumit, mert bevettem az antibébit...azt mégse.
Nagy tévedés!!! A "terhet" nem a nőnek kell vállalnia. A gyerekvállalás közös felelősség. Az apa éppen annyi felelősséggel tartozik érte, mint az anya, függetlenül attól, hogy az összehozásnál neki csak a kellemesebb rész jut, a szülést meg a nő szenvedi végig.
"akkoriban a párom nagyon szeretett volna gyereket"
Nekem ez nem úgy tűnik, mint egy véletlenül becsúszott baba.
A pasi egy felelőtlen lúzer, egy önző gyerek, aki csak azt nézi, hogy neki pillanatnyilag mi jó.
Remélem ezt a kérdező is belátja, és elküldi melegebb éghajlatra, ha még egyszer próbálkozik.
Védekezés (óvszer) mellett lettem terhes. Most is, és az elsőnél is.
Én nem szeretném elvetetni, a 2,5 év alatt feltartalékoltam egy kis pénzt, ha ismét összejön a gyerek, akkor egyedül is fel tudjam nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!