Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen hatása van a gonosz...

Milyen hatása van a gonosz apának a lánya későbbi kapcsolataira? (lent)

Figyelt kérdés
Ha egy lányt kis korában az apja bántalmazott,fenyegetett,tehát boldogtalan gyerekkora volt az apja miatt akit ezért meg is gyűlölt,akkor ennek milyen hatása lehet később a lány párkapcsolataiban, hogyan viszonyul majd a barátjához/párjához? Visszaüt e az apja iránt érzett gyűlölet és ha igen hogyan? Befolyásolja e a lányt abban hogy milyen párt választ magának?
2009. dec. 14. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Apám" soha nem bántott, de sokszor fenyegetett, sokat kiabált, sokszor közölte, hogy elvágja a torkomat. Volt olyan is, hogy felugrott késsel a kezében. Azt hiszem 7 éves voltam akkor.

Az igazság az, hogy most (felnőttebb) fejjel félek a pasiktól. Nem igazán tudok megbízni bennük, rögtön a hibákat keresem, és az első gyanús jelre dobbantok.

Engem olyan szempontból befolyásol a párválasztásnál a dolog, hogy csak és kizárólag idősebb, vagy sokkal idősebb pasikat "választok", és nagyon fontos, hogy külsőre férfias legyen. Az "apám" nem volt az a tipikus férfias jelenség, ezért tényleg a szöges ellentétét keresem.

Szerintem, ha igazi válaszokat keresel, olyanokat, amelyek tudományosan megállják a helyüket, akkor kérdezz meg egy gyermekpszichológust.

2009. dec. 14. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én és a tesóm is ebben a cipőben jártunk. Hát részemről én megutáltam az alkoholistákat, és néhány férfit aki bánt másokat. Elég bizalmatlan vagyok másokkal. De ez nem azt jelenti hogy ez nem lehet másképp. Egyébként azt mondják a lányok olyan férjet választanak mint az apjuk, de ez hülyeség. inkább okulva a rossz tapasztalatból jobban figyelnek az illetőre, aki udvarol nekik.
2009. dec. 14. 17:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

nem igazán ismerem apámat, de tudom, hogy amiket tett anyukámmal azt még én sem fogom neki soha megbocsátani, nem csak anyu.

ettől függetlenül érdekes módon csak mackós testalkatú, körszakállas pasikkal volt dolgom :) apám dettó.

persze természetileg nem hasonlítanak rá hála az égnek :)

annyit tanultam apám és anyám példájából, h senkivel nem szabad összeházasodni, mert mindig meglesz az esélye, h kisemmizzen. nagyon szeretem a páromat, de egyszerűen képtelen lennék házasságot kötni vele, annyira belémivódott ez az egész.

hát én ezt köszönhetem apámnak.

2009. dec. 14. 18:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, és teljes mértékben egyetértek az utolsóval. Én is azt tanultam meg, hogy "Házasságot ne köss, mert csúnya vége lesz!"
2009. dec. 14. 18:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Előzőek! Azért mert volt rossz tapasztalatotok nem feltétlen jelenti azt, hogy csak ez van. Az élettársi kapcsolat is végződhet csúnyán.
2009. dec. 15. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!