Ha le mondok az öröklésről akkor a gyermekeim fogják
örökölni a hitelt?
Figyelt kérdés
Meg halt apukám akivel két évente 1* találkoztunk mert kicsi koromban elváltak a szüleim. ő újra házasodott és sorozatba vették fel a hiteleket. a gyámügyes csaj azt mondta hogy én lemondhatok az örökrészről de akkor mindenféle képen a gyerekek fognak örököni ezért azt ajánlja hogy fogadjam el úgy jobban járok. A kérdésem az lenne, hogy mit tudok ilyenkor csinálni? mert nem tudom és nem is akarom fizetni az ő hülyeségből felvett hiteleit meg azt sem akarom hogy a gyermekeimre szálljon a hitel! Nekem nem kell a házrész sem a hitel csak hagyjanak békén!
Én úgy tudom, örökséget minden esetben vissza lehet utasítani. Ha neked nem kell, igaz, hogy a gyerekeké lesz, de szerintem helyettük is visszautasíthatod, mint törvényes gondviselő. Páromnál az volt, hogy a nagyapja hagyott maga után rengeteg hitelt, ezt az anyja örökölte volna, de ő lemondott róla, ezután lett volna a páromé, de ő is lemondott. Igaz, ő már akkor nagykorú volt. Kérdezz meg egy hozzáértő ügyvédet, a gyámügyes mondhat akármit.
2014. márc. 5. 12:49
12/15 anonim válasza:
Nekem is nagyon fura, hogy a kiskorú nem mondhat le róla, ha a szülője megtehette.
1. a szülő nyilván azért mondott le, mert nem akart hitelt fizetni
2. a kiskorú meg nem tud hitelt törleszteni, tehát vagy a szülőnek kellene, aki nem akar, vagy mi lesz? Halmozódik a hitel meg a kamatai 18 éves koráig? Nem hiszem, hogy ez így korrekt lenne.
Ügyvéd!!!
2014. márc. 5. 12:52
13/15 anonim válasza:
Te vagy az egyedüli örökös? Mert ha van veled egy sorban álló örökös pl a testvéred vagy az apukád másik házasságából született féltestvéred, akkor utánnad még nem a gyerekeid (az unokák) állnak, hanem a többi elsődleges örökösök, a te testvéreid/féltestvéreid. De én is az ügyvédet ajánlom
2014. márc. 5. 13:32
14/15 anonim válasza:
Menj el egy ügyvédhez mert szerintem a gyámügyes téved, a kiskorú gyereked nevében te döntesz ha ők örökölnek arról is lemondhatsz.
2014. márc. 5. 20:25
15/15 anonim válasza:
Beszélj másik gyámügyessel és vizsgáljátok ki.
Ha jól értem, ha elfogadod az örökséget, akkor 14 millió mínusz 12 millió harmada járna, ami 700 ezer Ft. Tény és való, hogy a gyámügyön nem fognak beleegyezni, hogy hagyd, hogy a gyerekek elessenek ennyi pénztől.
Ha viszont össze tudod szedni, hogy miért járnak jobban azzal, ha lemondanak az örökségről, akkor talán ők is lemondhatnak róla.
A másik két örökössel nem tudsz egyezkedni? Mondjuk hogy valamelyikük hitelátvállalásért cserébe megkapja a házrészt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!