Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nagy probléma, ha...

Szerintetek nagy probléma, ha egy kapcsolatban a lány/nő okosabb és emiatt nem tudnak beszélgetni vagy ennek a fordítottja?

Figyelt kérdés
Voltatok már olyan kapcsolatban, amikor a különböző intelligenciaszint miatt nem értettétek egymást? Vagy nő vagy a férfi volt okosabb és ez odáig jutott, hogy egymás kommunikációját sem értettétek? Mit lehet ilyenkor tenni?
2014. márc. 2. 01:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%
A "lány szerint én okosabb vagyok nála" tipikus lerázó szöveg. A "te jobbat érdemelsz szinonimája"- Ép kereste a módját, hogy hogyan szabaduljon meg tőled mert nem tetszettél neki, de nem akart megbántani.
2014. márc. 2. 06:28
 12/23 anonim ***** válasza:
80%

Amennyiben az egyik fél (valóban) okosabb és szereti a másikat, akkor nincsenek, nem lehetnek kommunikációs problémáik! Sőt ha egymásra néznek, már tud(hat)ják mire gondol a másik!

Ennyi erővel az is problémát okozhat, ha két nagyon intelligens (bármit is jelentsen), de nagyon különböző érdekeltségű ember kerül össze.

Hiszen miről beszélgethet egy agysebész mondjuk egy programozóval???

-Például arról, hogy miközben sétálnak az őszi erdőben, milyen szépek a színes falevelek és milyen jól alakított a Nicolas Cage abban a filmben amit éppen most néztek meg a moziban.

És még azt is meg tudják beszélni, hogy "drágám, te adod fel a csekkeket, vagy hazafelé ugorjak be és a postára?"

Elég életszerűtlennek tartom, hogy a feldobott esetben agysebészünk latinul nyögdécsel az ágyban, a kedvese pedig csak sóhajtozik: 00110100101100110

Persze biztosan van a hétköznapokban is olyan szituáció, ami az egyik félnek természetes a másik meg elképzelni sem tudja miről lehet szó, de szerintem ez áthidalható!

Amúgy volt egy dr haus rész, ami éppen ezt a kérdést boncolgatta! Ott az "okosabb"(?) egyed leszedálta magát, mert akkora volt az intelligencia különbség, hogy már fajtalankodásnak érezte amikor lefekszik a csajjal!

2014. márc. 2. 06:59
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem működik. Az okosabb félnek egy idő után mindenképpen rossz, mert azt érzi, hogy a kevésbé okos párja nem érti. Itt most nem arról van szó, hogy valaki diplomás-e a párja meg nem, hogy ki mennyit tanult, vagy mennyire tájékozott (olvas híreket..stb.).

Az intelligenciában benne van az ember egész gondolkodásmódja, és ha ez nagyon nem egyezik, ott gáz van.

2014. márc. 2. 08:38
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Az intelligencia es az iskolazottsag nem ugyanaz!
2014. márc. 2. 08:56
 15/23 anonim ***** válasza:
81%

"Hiszen miről beszélgethet egy agysebész mondjuk egy programozóval??? "

- Én ma meglékeltem egy koponyát mert vérrög volt benne.

- Nekem le kellett kapcsolnom a tűzfalat, mert egy uj virusirtót teszteltem.

- Utána ki kellett metszeni egy agyszövet darabot.

- Töröltem egy szubrutint.

- Alkalmaztam egy uj szövetregenerálái eljárást.

- Letöltöttem egy uj verziót.

- Kicsit módositottam rajta.

- Igen én is átirtam benne ezt azt, így kell ezt.

- Ideiglenesen egy lemezzel zártam le a koponyát.

- Igen, én is ideiglenes virusirtót használok, korai még ujjat telepiteni.

2014. márc. 2. 09:34
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
Jártam olyan férfival, aki nem volt tanult. Én épp vizsgákra készültem (egyetem), és beleolvasott a jegyzetembe, aztán elámult egy sima osztás-szorzást tartalmazó képleten, hogy mikkel foglalkozom, és elment sörözni a haverokkal, hogy hagy tanulni. Akkor már éreztem, hogy nem leszünk sokáig együtt. Egyszerűen nem volt elég értelmes, közös témánk. Bíztattam, hogy tanuljon tovább, együtt fejlődünk,stb., de neki nem volt rá igénye. 8 hónapig hittem, hogy az azonos iskolázottság nem fontos. Tévedtem. A túl nagy különbség unalomhoz vezet.
2014. márc. 2. 10:19
 17/23 anonim ***** válasza:
82%

Barátom egyetemista, érdekli, amit tanul, ugyanakkor az élethez is konyít. Sokkal bölcsebb, sokkal nagyobb a lexikális tudása, mint nekem, a kapcsolat elején teljesen butának éreztem magam mellette, és ezt mondtam is neki. Mondta, hogy ne gondoljam így, hiszen jól elvagyunk, és igaza volt, tudtunk beszélgetni, voltak közös témáink. Később, ahogyan megismertük egymást, kiderült, hogy ő szereti tanítgatni, vezetgetni az embereket, én pedig vevő vagyok arra, hogy tanítgassanak, vezetgessenek, mivel tudom, hogy szükségem van rá.

Sokszor kérdezgettem, kérdezgetem a mai napig a gépész dolgokról, és nagy örömmel magyaráz, megértem és megjegyzem. Sok életszituációban is tanácsot ad, amire nagyon érdemes hallgatnom.

Különbözőek vagyunk, mégsincs probléma, mivel olyan a személyiségünk, hogy meg tudjuk oldani a kommunikációt és egyenrangúnak érezzük egymást, vagy legalábbis próbálok egyenrangúvá válni vele, amiben ő támogat.

De ez csak a mi kapcsolatunk. Rengeteg párkapcsolatban bizony nagy probléma, sokféle okok miatt.

21/L

2014. márc. 2. 12:17
 18/23 A kérdező kommentje:
Barátnőm gazdasági szakot végzett, így otthon van ezekben a dolgokban, de emellett szeret olvasni is szépirodalmat. A probléma inkább abból fakadt, hogy ő gyakorlatiasabb és szerinte én vagyok az elvontabb típus. Kicsit úgy érezte, hogy amikor kér tőlem tanácsot, akkor nem igazán tudok neki adni például banki dolgokban vagy álláskeresésben, ami joggal zavarja, zavarta, mivel így nem érezte magát nőnek mellettem. Mivel én körülbelül öt éve nem nézek tv-t és nem foglalkozom politikával, vagy nem tudom milyen zenék mennek ma, ezért tartott engem elszigeteltnek. Ekkortól jöttek a konfliktusok sorozatai. Amíg el tudtunk járni színházba, voltak közös, filmélményeink addig nagyon jó volt a kommunikáció, felnézett rám, de amikor kijött az, hogy a hétköznapi életről fogalmam sincs akkor már jöttek a problémák. Egy idő után ellaposodott, üressé vált, most nem tudjuk, hogyan tovább.
2014. márc. 2. 13:04
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

Beszélgessetek másról, vidd bele olyan dolgokba, amiket te tudsz jobban. Szerezzetek új, közös élményeket. Ha mondjuk a művészetekben vagy otthon, vidd múzeumba, kiállításra. Ha szépen rajzolsz, jobb vagy a videójátékokban, vagy valamilyen sportban, esetleg zenében, vond be, magyarázz neki. Biztosan fel fog rád nézni, amiért olyat tudsz, amit ő nem. Simán lehetsz mondjuk jobb emberismerő, lehet, hogy jobban főzöl, vagy csak kellemesebb benyomást tudsz tenni új társaságban. Mindenkiben van valami, amiért fel lehet rá nézni.

Ne próbáljátok a pénzügyi dolgokra fogni az egészet. Ha neki attól férfi valaki, hogy befektetési tanácsokat ad, és politikáról társalog, akkor nem olyan okos, mint amilyennek tartod/tartja magát.

2014. márc. 2. 14:44
 20/23 anonim ***** válasza:

De sok mindenhez hozzá lehet szólni..

14-es: ez pontosan így van!

3-as, 4-es: Olvasok, de nem tankönyveket. Hanem azt, ami érdekel. Az élet által intelligens pedig egy tanult ember, de nem az iskolai tanulástól várja az észt, onnan csak a képesítést várja. Az észhez elő veszi a könyveket vagy az internetet, és azt tanulja, ami a legjobban érdekli éppen.

Kérdezőnek: Pont ilyen cipőben jártam pár éve... Én is álmodozósabb vagyok, barátnőm gyakorlatiasabb volt, mára mondjuk én is jóval gyakorlatiasabb lettem, de ez nekem nem kielégítendő, úgyhogy mindkettő vagyok egyszerre.

Barátnőmön akkor azt vettem észre, hogy csinálja a dolgait, pörög, viszont ha le kellett ülni magával szembe, szó szerint kínozta saját maga mellett az unalom. A mostani barátjával is gondba van, mert ott is csak a felszínre épített.. de én az ilyen nőket megtanultam kezelni, gyakorlatiasnak kell lenni először, adni nekik azt az életstílust, amit ők is csinálnak, de közbe egy-egy rohanás közepette elmerülni mély témákban. Így kell ezt, egy normális kapcsolatban amúgy is mindkét fél eszik mindkét jójából, rosszából.

2014. márc. 2. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!