Házasság vagy élettársi kapcsolat?
Lassan már Dunát lehet rekeszteni a témával...-már annyi"ilyesféle"kérdés van itt mint a másik"sláger témáról"Jani bácsiról.
Nézegettem az eddigi"anyagot"...:-)
Ez nem rossz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__3..
KÜLÖNÖSEN A 8. VÁLASZ
Nézze csak meg aki megteheti!
Szerintem itt-a 8-as válasznál van a kutya elásva. Maga a válasz picit"kulturálatlan"de...szerintem igaz!
Szerintem nem éppen így van.
Én házasság párti vagyok és fontos is volt nekem.
De anyukámék 20 évet leéltek élettársként, 13 éves voltam amikor összeházasodtak. Nem cigányok, és nem azért nem házasodtak mert nem gondolták komolyan, egyszerűen így alakult.
Nekem nem azért fontos a házasság mert ez örök érvényű garancia, mert ha az élettársi kapcsolat az azért van hogy szétmehessenek akkor ilyen logikával a házasság örök garancia . Szóval nekem nem azért volt fontos. Bár ugyanúgy szerettem előtte is és utána is .
Én férjnél vagyok, de nem éreztem a házasság előtti (2 év) együttélést konzervbabnak, a házasságot pedig ahhoz képest mennyei lakomának.
Sokkal inkább egyetértek a 8. válasznak azzal a részével, hogy a "döntés elmaradása". Szerintem találó.
Én azt szoktam mondani, hogy akinek nem számít a papír, aláírja, pontosan azért, mert nem számít, hogy van. Csak az nem írja alá, akinek számít... mert nem akarja magát elkötelezni.
És lehet, hogy manapság bármikor el lehet válni, de nem igaz, hogy ez könnyű dolog. Anyagilag baromi nehéz, és lelkileg is sokkal nehezebb, mint "szakítani".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!