Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a férjek, akik sokat...

Azok a férjek, akik sokat esznek és kikövetelik a húst naponta, megkeresik az árát?

Figyelt kérdés
Mindig olvasom, hogy egyesek férje mennyit eszik, és nem jó neki a főzelék meg a tészta. De gondolom, azok a férjek keresnek is annyit, hogy ezekre jusson. Én legalábbis nem lennék hajlandó etetni egy férfit és én néha odateszem eléa főzeléket, vagy megeszi vagy nem, mert nem hoz haza annyi pénzt, hogy minden nap húst együnk hússal. Rosszul gondolkozom?
2014. febr. 26. 09:39
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Az én férjem szerencsére megeszi a főzeléket és a tésztát is, és mindketten úgy gondoljuk, hogy a túl sok hús nem egészséges. Vannak gyerekek is, már nagyok, így ezen sem kell aggódni. Nem téma nálunk a pénz pontosan ezért, nem szoktam piszkálni ilyenek miatt. De itt szoktam olvasni, hogy mások férje kiköveteli a húst és nem hajlandó mást megenni. Nekem ez a szörnyű, amikor azért nem tud mondjuk a nő magára és a gyerekekre költeni, mert a férje nem eszik meg bármit, nem a nő szekálja a férjét a pénz miatt, hanem a pasi szekálja a nőt, ha nincs hús!
2014. febr. 26. 12:10
 32/43 anonim ***** válasza:
89%
Ellentmondásos dolog ez (hasonló cipőben vagyok): egyrészt a férjem nem iszik, nem cigizik, nem bulizik, legalább hadd egyen ami jólesik, más cigire elkölti azt a pénzt, másrészt viszont szar érzés hogy nem jövünk ki a pénzből, ezért nem maradhatok legalább 2 éves koráig otthon a picivel mert a GYED fele a keresetemnek sőt most van a GYED extra stb, DE: valójában nem a húsfogyasztással van a gond hanem a mennyiséggel. Egyik válaszoló írta, és igaz, ha csak éppen egy kis adag húst eszik meg az ember naponta, az nem drágább, az a drága ha a férj a "normál" adagnak akár többszörösét megeszi. De a kérdés: mi a "normál adag"? A másik baj hogy a férfiak nem látják mi minden kiadás van havi szinten alapdolgokra a háztartásban, minden extra nélkül, mert az természetes hogy megvan, így úgy gondolják, bőven telik mindenre. Itt az a fő probléma hogy az emberek nagy többségénél nincsenek olyan keresetek hogy ez ne jelentsen problémát.
2014. febr. 26. 12:22
 33/43 anonim ***** válasza:
58%
Hat en nem tom, de egy kilo rizs 150 ft egy kilo csirkecomb meg 800. Ez napi 1000 ft. Gondolom ennyit csak megkeres. Es ettol lehet olcsobb hus alapu eteleket is kesziteni. Speciel en nem ennek husmentes etelt foetkezesre. Egy gyumolcssalata, vagy zoldseg oke uzsira vagy reggelire. De hogy kecsapos tesztat egyek ebedre, vagy borsos rizst, hat az teljesen kizart.
2014. febr. 26. 12:22
 34/43 zabmester ***** válasza:
63%
"Speciel en nem ennek husmentes etelt foetkezesre." Én meg azt nem tudnám elképzelni, hogy minden főétkezésre hús legyen. És azért hús nélkül nem csak saláta létezik, meg kecsapos tészta. Nálunk elég gyakran van főzelék (borsófőzelék, spenót, zöldbabfőzelék, krumplifőzelék, stb.), mac&cheese, rakott zöldségek, tojáspörkölt, ilyen-olyan egytálételek zöldségekből és tésztából, és senki nem fintorog rájuk. Megbolondulnék, ha minden nap pörkölt lenne vagy rántott hús. Általában csak hétvégén csinálunk húsos kaját, de van, hogy akkor is csak az egyik napon. Amikor rosszabbul ment, akkor meg csak két hetente volt. Mégis elég változatosan ettünk.
2014. febr. 26. 12:30
 35/43 anonim ***** válasza:
60%

Nyilván ha van pénz akkor húst esznek hússal.

miért is nyilvánvaló ez? Mi pl megtehetnénk anyagilag, mégsincs minden nap hús...

és azok, akik azt írják, hogy értelmetlen a kérdés, mert ha nem keresi meg az árát, akkor persze, hogy nincs, azoknak üzenem, ettől a férfi még követelheti... tudniilik ez volt a kérdés. Mert jópáran vannak, akik nem keresnek annyit, mégis elvárják a nőtől, hogy okos gazdálkodással oldja meg, akár a semmiből is.

2014. febr. 26. 12:40
 36/43 anonim ***** válasza:
89%
34es! A krumplifozelekben a legjobb a sultkolbasz es a hurka! :) mindenesetre en nem emlekszem egyetlen olyan etkezesre sem, hogy ne ettem volna hust. Es nem kell porkoltot zabalni, azt en sem birnam. Fokent a kinai konyhat szeretem, es abban a hus mellett sok a zoldseg, teszta, rizs. Nem kell zsiros porkoltnek lennie egy husos etelnek. De en pl a rakott zoldsegbe is teszek dralthust.
2014. febr. 26. 12:52
 37/43 anonim ***** válasza:
88%

magyarul csak provokatív módon tettél fel kérdést...értem..

nem nem jelent gondot, hogy a férjem az átlagnál több húst kíván, legkevésbé anyagilag, de nem is nézzük ezt így, nem várom, hogy "megkeresse rá"

szerintem rossz a gondolkodásod, de nem azért, mert ti kevesebb húst esztek, hiszen minden családnak egyéni étrendje van

2014. febr. 26. 12:57
 38/43 anonim ***** válasza:
81%
22-es voltam
2014. febr. 26. 12:57
 39/43 anonim ***** válasza:
61%
Mi is mindennap húst eszünk,de azért húsból nem csak pörköltet meg rántott húst lehet csinálni :))) Az az igazság,hogy a férjem este eszi a főételt,mert akkor ér haza 11 óra elég nehéz fizikai munka után.Ettünk már mi is sajtos tésztát ilyenkor,de sokkal többe kerül,hisz 1 óra múlva,megint ennie kellett valamit,aztán este fél 10-kor megint.Ha húsos étel van,akkor csak pluszban az esti fél 10-es kajálás van,tehát sokkal gazdaságosabb,egy kiadós húsétel,legalábbis nálunk.Lehet irodában,vagy bármi más szellemi,könnyű fizikai munkában nem éget annyi kalóriát,energiát az ember,tehát nem is igényel ilyen ételeket.A pénzt megkeresi rá,úgyhogy egye csak amire szüksége van.
2014. febr. 26. 13:08
 40/43 anonim ***** válasza:
65%

Mondjuk én ismerek erre rossz, szélsőséges példát.

Sajnos egyik unokatestvérem is ilyen.

Mielőtt összejött a mostani barátnőjével, azelőtt gyakorlatilag szendvicseken, olcsó félkész ételeken élt, nem nagyon futotta többre, hogy egyedül tudjon albérletet fent tartani.

Most átköltözött a lány bérelt lakásába, jelzem nem keres azóta sem többet, de azt figyeltük, hogy követelőzni tud.

Csak egy példa rá az új étkezési szokásai. Egy elvárás, hogy legyen mindennap főtt étel, hiszen a szendvics nem férfinak való étel (?!), másrészt húst hússal enne.

És tényleg az látszik, hogy azóta vannak extra igényei, mióta ezzel a lánnyal van. Félünk is, hogy elhagyja a barátnője, pedig aranyos, okos lány, jó hatással lehetne unokatesómra.

Egyébként amit felhoztál példának megvan a nőknél is, csak náluk nem a húsevésbe jelentkezik.

Sokan hirtelen létkérdésnek tartják a kéthetenkénti kozmetikushoz vagy fodrászhoz menést, mihelyt nem csak a saját pénzből kell kigazdálkodni.

Na de ezek a rossz példák, azért érdemes még azelőtt elgondolkozni, hogy komolyra forduljon a kapcsolat, ha ilyen típusú emberrel sodor össze az élet.

Nem díjaznám nőként, ha az újdonsült párom hirtelen az én keresetemből igényeskedne, de a férfiaknak is azt tanácsolom, hogy ne hagyják magukat, közös kassza ide vagy oda. És most nem az alap dolgokat értem ezalatt, hanem, hogy amit egyedül is megengedhetett magának, arra legyen igénye ezután is, ha többre vágyik, akkor legalább igyekezzen is többet letenni az asztalra.

2014. febr. 26. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!