Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a férjek, akik sokat...

Azok a férjek, akik sokat esznek és kikövetelik a húst naponta, megkeresik az árát?

Figyelt kérdés
Mindig olvasom, hogy egyesek férje mennyit eszik, és nem jó neki a főzelék meg a tészta. De gondolom, azok a férjek keresnek is annyit, hogy ezekre jusson. Én legalábbis nem lennék hajlandó etetni egy férfit és én néha odateszem eléa főzeléket, vagy megeszi vagy nem, mert nem hoz haza annyi pénzt, hogy minden nap húst együnk hússal. Rosszul gondolkozom?
2014. febr. 26. 09:39
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
72%

18: köszönöm a helyes szövegértést. :))

Igen, pontosan ennyit szerettem volna mondani, hogy a napi húsfogyasztás nem létszükséglet még fizikai munka mellett is, tehát csak azért megvonni más szükséges dolgoktól az anyagi forrást, hogy húsra jusson, nem okos dolog. Számomra nem lenne elfogadható, hogy a napi húsevés miatt ne legyen a gyereknek méretben megfelelő ruhája, ne tudjunk egyszer-egyszer állatkertbe vagy kirándulni menni, ne legyen pénz semmi sos kiadásra stb.

A napi húsevés nem létminimum, hanem egy költséges táplálkozási forma, ami változatos zöldségételekkel ki is váltható. Nem arról van szó, hogy ha nincs hús, akkor minden áldott nap főtt krumplit és sajtos tésztát eszik az ember, ezt el kell felejteni. Rengeteg jó zöldséges étel van, csak meg kell tanulni változatosan és ötletesen főzni, ahogy a régiek is tették. Sok ízletes levesbetét elkészíthető kis tojás, liszt és fűszerek segítségével, amitől izgalmas lesz egy csomó már-már unalmas zöldségleves, de fel lehet fedezni a krémleveseket, vagy épp a zöldségből készült főzelékfeltéteket is. Lehet rizst főzni zöldségraguval, vagy épp olasz recepteket keresni tésztákhoz! Tévedés, hogy az olaszos tészta az egyenlő a darált húsos paradicsommártással, az esetek nagy részében zöldségalapú szószokat főznek ők is a tésztákhoz! A végeredmény tápláló, finom és sokkal olcsóbb, mint hússal elkészítve.

2014. febr. 26. 10:47
 22/43 anonim ***** válasza:
66%

A hús olcsóbb, mintha annyit ennénk zöldségben amúgy..

A férjem nem eszik túl sokat, de hús nélkül nem ebéd az ebéd.

Nagyon nehezen szed fel, mert gyors az emésztése, sokat szenved emiatt.

Megeszi, sőt szereti a főzeléket, de a feltét legyen fehérje, ha nem hús, akkor tojás.

Mivel hízni természetesen nem a sült krumplitól szeretne (mert nem úszógumit akar:))

Én is köretként eszem a köretet, és nem úgy mint mostanság sokan, hogy a rizs mellé a húst..

amúgy nem kiköveteli..hanem igénye van rá, a tészta nem túl egészséges állandóan, csak zöldséggel még én sem laknék jól.

A szójával nagyon óvatos vagyok, hiszen az érfalakat gyengíti hosszabb távon, ráadásul nem is szeretem csak szójaszószként..

mivel edzés mellett a mindennapos hús sem elég, így fehérjekészítmény fogyaszt.

a 178 cm-hez, még mindig csak 65 kg, nem túl vékony, izmos, de vékony csontozattal, nyúlánk testalkattal.

Sosem éreztem, hogy én etetném a férjem, általánosságban együtt keressük meg rá a pénzt (habár most egyedül ő, mert munkát keresek)

én nem értem a problémát, nem érzem drágábbnak a hús vásárlását..arányaiban, hogy nem húsból mennyi kellene...

2014. febr. 26. 11:04
 23/43 anonim ***** válasza:
64%
szerintem meg belefér a napi minőségi húsevés,mondjuk én nem eszem semmiféle töltelék árút,feldolgozott terméket,nem fogyasztok semmiféle üdítőt ,sz.italt,csokit,édességet stb de 25-30dkg csirkemellet hagy egyek már meg könyörgöm,akárki is a csajom.
2014. febr. 26. 11:04
 24/43 anonim ***** válasza:
49%

Áááá akkor rátapintottam a lényegre.

Házasságban szerintem az a lényeg, hogy minden közös. Nincs enyém-tiéd, nincs "én többet keresek, szóval húzd meg magad"...

Szerintem így rosszul állsz hozzá. Nem feltétlen kell hús mindig, és elvárható a kompromisszumkészség a párodtól, de anyagiaskodás... nem szeretem az ilyen embereket ne haragudj.

Eleve a férfi és a női szervezet más, neki nem biztos, hogy elég napi 2 krumpli, ahogy te fogalmaztad. Ha keveset keres, gondolom nem magas beosztású irodai munkás, hanem a fizikaira tippelek.

Nem jó, hogy elvárja a húst, de az se jó, és szerintem ez rosszabb, hogy te ennnyire fontosnak tartod a pénz eloszlását.

Minek kötöttetek házasságot? Hogy a szemére vess mindent? Hogy ne legyetek egy család csak te, a sok pénzeddel, meg ő?

2014. febr. 26. 11:05
 25/43 anonim ***** válasza:
68%

"Mondjuk a kérdést úgy gondoltam, hogy lenne húsra pénz, mert a nő jól keres, csak a férje meg rosszul. De a nő megél napi két szem krumplin, vagy zöldségfélén és beéri a mákos tésztával is, a pasi meg nem akarja megenni a zöldséget, tésztát, holott alig visz haza pénzt."

Szeretnél egyszer babát a férjedtől?

A férjed ekkor rosszul fog keresni, te meg még rosszabbul...

Ha netán terhességi cukorbetegséged lesz, nem is gondolhatsz mákos tésztára meg krumplira, csak csirkemellre meg zöldségre. És szülés után sem ajánlatos mákos tésztázni, mert akinek terhességi cukra volt, nagyobb eséllyel lesz cukorbeteg.

Persze nem árt egészségesen sem meggondolni ezeket, megelőzésképpen.

Amúgy meg továbbra se nagyon értem. Te "beéred" zöldséggel meg mákos tésztával, vagy azért eszed, mert szereted őket? Ha igen, akkor az nem "beérés". Mindenki azt szeret, amit akar. Viszont ha lenne pénzed jó kajára, de te mégis lemondasz róla, és csak "beéred" valamivel, az - ne haragudj - de a világ legnagyobb baromsága.

Az ember azért dolgozik, hogy legyen pénze megvenni olyan dolgokat, amiktől jól érzi magát. Jobb esetben ez minőségi kaja, utazás, koncert, könyv, ruha, autó, lakás... kinek mi a vágya. Rosszabb esetben cigi meg pia...

Ráadásul az ember elvileg szereti a házastársát. Ha szeretem, azt akarom, hogy jó legyen neki. Ha neki a hústól jó, nekem meg a mákos tésztától, és megtehetjük, ő egyen húst, én meg eszem mákos tésztát. Nem logikus?

Szerintem igen. :)

2014. febr. 26. 11:05
 26/43 anonim ***** válasza:
64%

Mellesleg!

Ha rizses húst csinálsz, az kb. 800 Ft-ból kijön! Nem drágább, mint egy zöldborsó főzelék!

2014. febr. 26. 11:07
 27/43 anonim ***** válasza:
79%

Ezt én sem értem, amit a 24-es írt.

Ha mondjuk házasok vagytok X éve, és pl. a párodnak új műfogsorra lesz szüksége (:)), ami nem két fillér, addig nem csináltathatja meg, amíg le nem akasztja a hozzá szükséges pénzt? Csak mert te kerested meg, ezért a párod nem kaphat belőle semmit?

Mondjuk én eleve közös kassza párti vagyok, de szerintem külön kasszát is lehet úgy kezelni, hogy jó legyen.

Amúgy meg honnan tudod, hogy egyszer nem üt be a baj, és nem leszel munka nélkül néhány hónapon keresztül? Akkor bezzeg rosszul esne, ha a párod eléd rakná a vajas kenyeret, nem?:)

2014. febr. 26. 11:09
 28/43 anonim ***** válasza:
70%
Mi majdnem minden nap húst eszünk, elsősorban énmiattam (én vagy a feleség), mert nagyon kevés nem húsos étel van, amit megeszem (a zöldségeket inkább nyersen szeretem, főzve/sütve egyáltalán nem). Viszont szerencsére nem vagyunk nagyevők, 6 db csirkeszárny vagy fél kiló darált húsból készült bolognai 2-3 étkezést kitart (kettőnknek), így azért nem olyan drága :) Ráadásul a mi családunkban hagyomány a disznóvágás, így mivel segítünk, sok "ingyen" nyersanyagot kapunk. Jövőre már felesben fizetjük a disznót, így gyakorlatilag az egész évi sertésfogyasztásunkat lefedjük, és sokkal olcsóbb, mintha ugyanazt a húst boltban vennénk (ami nem is olyan finom, mert sokszor vizezett, felfújt). Nem vagyunk milliomosok, de a húst mindig sikerül kigazdálkodni. Gyakorlatilag azzal, hogy pl. nem dohányzunk, már meg is spóroltuk a hús árát :D
2014. febr. 26. 11:13
 29/43 anonim ***** válasza:
63%

"Mondjuk a kérdést úgy gondoltam, hogy lenne húsra pénz, mert a nő jól keres, csak a férje meg rosszul. De a nő megél napi két szem krumplin, vagy zöldségfélén és beéri a mákos tésztával is, a pasi meg nem akarja megenni a zöldséget, tésztát, holott alig visz haza pénzt."

Nyugodtan le lehet pontozni érte, de én főznék neki húst, ha annyira sokat keresnék, hogy anyagilag nem okozna gondot, még ha ő nem is keresne sokat. De még akkor is, ha mondjuk elveszítené a munkahelyét, én meg annyira jól keresnék, hogy még így sem lenne anyagilag gondunk és nem kellene fontos dolgokról lemondanunk. Nem rendszerezném úgy az anyagiakat, hogy: ez az én pénzem, ez a te pénzed, te ennyit és ennyit kerestél, tehát ezt és ezt eheted.

2014. febr. 26. 11:16
 30/43 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy nem értem ezt az egészet.

Megvesztek (közösen, mivel egy család vagytok) 2 kiló darálthúst, gyúrtok belőle fasírtot a fasírtgolyókat még nyersen külön folpackolva elteszitek a fagyasztóba és minden étkezésnél előveszel belőle 2-3 darabot a párodnak, amit a napi főzelék mellé tudna enni. Vagy ahelyett amit nem szeret.

És szerintem ne lovagolj a pénzen, mert válás lesz a vége.

2014. febr. 26. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!