Azok a férjek, akik sokat esznek és kikövetelik a húst naponta, megkeresik az árát?
Ez egy elég vicces kérdés.
Nyilván amire nincs pénz, azt nem vesszük meg.
(Őszintén szólva a kaja lenne az utolsó dolog, amin spórolnék, mert azon múlik az egészség hosszú távon, és betegnek lenni sokkal többe kerül, mint normálisan étkezni. Tehát inkább mondanék le egy új pulcsiról, mint a húsról meg a zöldségről. De ha már mindenről lemondtunk, és nincs pénz húsra, nyilván kénytelen vagyok arról is lemondani.)
Viszont tényleg vagyonközösség van, ami számomra azt jelenti, hogy nem én tartom el a férjemet, és ő sem engem. Közösen tartjuk fenn magunkat, mindketten azért dolgozunk (függetlenül attól, ki mennyit keres), hogy előbbre jussunk és ne kelljen azt nézni, mit teszek az asztalra. Más eset, amikor valaki átmenetileg munkanélküli lesz, és más eset, amikor valaki lusta és nem hajlandó dolgozni. Ilyen emberhez soha nem mentem volna hozzá.
Megkeresi az árát, de azért nincs mindennap hús.
Megkérdezem, mit főzzek, és a nekemmindegy válasz után meg is eszi amit főzök.
Rendszerint még kiegészíti annyival, amit a gyerekek szeretnének.
Megbeszélés kérdése is. Nyilván, ha tehetem, a kedvencét főzöm, de nem biztos, hogy hétköznap, vagy éppen fizetés előtt.
Vicces kérdés?
EZ?Ez inkább idegesítő és bosszantó.
Gondolom fizikai munkát végeznek ahhoz meg kell az energia.
"Mondjuk én megnéznék egy bányászt aki 14-16 órákat keményen dolgozik, az el lenne 1-2 tányér babfőzeléken.. "
Azért az ország teljes lakosságát nézve ez nagyon nem jellemző. :) Eleve nem sok bányász van már manapság, másrészt a munkaügyi szabályozások nem is tennék lehetővé a 16 órás fizikai munkás műszakot. Azért túlozni sem kéne. ;)
Érdekességképpen: a napokban került szóba apámmal, miket ettek ők annak idején. Parasztcsaládból származik, akik tényleg a földeken dolgoztak, kapáltak, kétkezi munkával, akkor még traktorok meg hasonlók nélkül. Apám azt mondta, heti egyszer ettek húst, a hét nagy részében feltét nélküli főzelékfélék, zöldséglevesek voltak, amibe gombócot, galuskát, tésztát főztek, és persze kenyeret ettek. Szalonnával és zsírral főztek ugyan, de hús csak heti egyszer került az asztalra, hiszen nem is volt nagyon több. Ha a hét minden napján ettek volna húst, nem bírták volna az akkori emberek, hiszen saját tartású állataik voltak, nem lehetett volna megoldani, hogy naponta levágjanak egy csirkét vagy bárányt, mert nagyon hamar csődbe ment volna a család. Mégis bírták a fizikai munkát, láttam nagyapámról legénykori képet, csupa izom, jókötésű férfi volt. Tehát az, hogy a fizikai munkát nem lehet napi húsevés nélkül bírni, nagy tévedés, hiszen eleve nem is volt soha napi szintű húsevés, csak amióta a nagyüzemi húsipar beindult. Előtte fizikai lehetetlenség lett volna!
Nem, mert fontosabb az egészsége. Az ár persze fontos tényező, de akkor se hagynám, hogy a szeretteim koleszterint zabáljanak nyakló nélkül, ha történetesen milliomosok lennénk. Szerintem ez az egymásra való odafigyelés, gondoskodás egyik fontos része.
A főzelék vs. tészta kombón kívül van még jópár ötletem mit lehet enni, sőt, sőt, szükség esetén házikertből-erdőből-mezőből, gyakorlatilag nulla forintból is tudok finom vacsorát főzni.
Ha kemény időket élünk, arról mondjuk egy kapcsolatban mindkét fél tud. És jó esetben egyik sem olyan hülye, hogy ilyenkor kiköltekezik. Különösen nem kajára, amin sokat lehet spórolni.
Az mondjuk más kérdés, hogy az "asszony vacsorát ide" típusú hozzáállás belőlem a Disney-s Aranyhaj palacsintasütős mozdulatát váltja ki. Eleve ilyen embernek esélye se lenne a házasságig jutni.
14.
Csak azt felejted el,hogy ma már más világ van.
A volt párom állandóan csak húst evett volna....
A szülők nem győzték venni a húst, végül inkább vettek egy egész sertést ami fél év alatt elment!
Szakításunk előtt majdnem összeköltöztünk, mikor megtudta az apja, hogy mégsem költözik el a fia mit is mondjak nem örült neki, mert akkor kevesebb kiadásuk lett volna...
De aki nem teheti meg, hogy állandóan hús legyen az asztalon az ne flancoljon már!
"14.
Csak azt felejted el,hogy ma már más világ van."
Mármint? Kevesebb a paszulyban a protein mint 30 éve?
Két dolgot állított a 14.
-nem csak a húsban van elég tápanyag a fizikai munkához
-a gépesítés miatt azért korántsem dolgozunk már olyan intenzitással mint anno
Szerintem mindkettő totál releváns és nem gondolom, hogy a paprikás krumpli anakronizmus lenne.
"mert a nő jól keres, csak a férje meg rosszul"
Ha fordítva lenne és a nő igényelné a dolgokat akkor az rendben lenne?
Egy házasságban nincs ilyen,hogy jobban és rosszabbul kereső.Közös kassza van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!