Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Néhány éves kapcsolatban ha...

Néhány éves kapcsolatban ha vége annak lesz a másik fél az utcára kerül?

Figyelt kérdés

Nos, kérdésem a mai párkapcsolatokra vonatkozik. Sokan ha szerelmesek lesznek és úgy gondolják komolyra fordul a helyzet, összeköltöznek (20-on vagy 30-on évesek) és amíg tart a dolog (2-8 év is akár) házasság nélkül együtt élnek.

Általában sok helyzetben az egyik félnek van háza (pl. itt a férfinek), és hozzá költözik a másik (pl. a nő). Ugye együtt élnek évekig. A nő családot akar, és vár hogy összeházasodnak stb. aztán eltelik néhány év nem lesz semmi, a nő otthon dolgozik, esetleg a munkahelyén, és a közös kapcsolatban közös kasszán vannak.

Aztán kihűl a kapcsi, vagy egyéb más történik, ilyenkor az egyik fél (aki odaköltözött a másikhoz, pl. a nő) elköltözik.

Akkor mi jár a nőnek a közösen eltöltött évekből?

Mert ugye ugyanott marad ahonnan indult, nincs családja lakása, semmije, csak egyre idősebb.

Ez ilyenkor hogy van?

Nektek volt ilyen szitutok?

Mert ugye aki együtt él valakivel 2-4 évig, az gondolom semmit nem kap, csak eltelt az éve.....

2009. dec. 11. 16:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én 20 millát adtam az exnek, pedig ő szakított. Vett is belőle egy társasházi lakást. Szerintem korrekt voltam. (Mások szerint lúzer.) ;)

Igaz, nálunk van közös gyerek, meg tovább is voltunk együtt. De összeházasodva nem voltunk soha, így el sem váltunk. A "hivatal" nem is tud semmit. A gyereken sem pereskedtünk, mindent megbeszéltünk egymás között. Tulajdonképpen csak a fiunk a bizonyíték, hogy az egész egyáltalán megtörtént. És ez jól is van így. Nekem legalábbis semmi bajom ezzel.

2009. dec. 11. 18:18
 12/18 A kérdező kommentje:

17:53 nos itt a tiéd a lakás, és látom a pasid sem akar hajléktalanná kisemmizetté válni.Én is ilyesmire gondoltam!!!!!! De ezért nem sértődhet meg, nem?

De sok nőt ismerek, akik a pasinál laknak, de nem gyűjtenek semmit...csak várnak a sült galambra, hátha lesz valami.... minden nőnek/pasinak ezt kellene csinálni, amit te mondtál!

Én is ilyesmire gondoltam.

És

2009. dec. 11. 18:36
 13/18 anonim ***** válasza:

én vagyok az, akinél lakik a pasija :)

szóval: de az nem kisemmizés, hogyha szakítotok. miért adjak én abból egy petákot is, amiért a családom, vagy épp én dolgoztam meg???!!!

ha ő nem ad semmit a lakás árába, akkor miért kapna belőle, ha elhagy???

az más, ha te is adsz az újításba, vagy veszel oda bútort, konyhagépet, tvt, ilyesmit.

nálunk apám volt olyan sutyerák szemét anno, hogy nem csak azt akarta elvinni, amit hozott, hanem keményen meg akarta kopasztani édesanyámat, és ezzel együtt persze engem is. a nagyszüleim vették azt a lakást, apám és a szülei kb semmit nem fizettek bele, és még neki volt pofája követelőzni.

amikor tudomásomra jutott ez a sztori (a váláskor kb fél éves voltam), akkor elhatároztam, hogy én maximálisan bevédem magam az ilyenek ellen, és inkább vagyok külön kasszán, nem házasodok senkivel, nem közösködök semmin, mert így nincs jogalapja ahhoz, hogy bármit is követeljen, ha szétmegyünk.

fújjoghattok, leönzőzhettek, de ha veletek bánt volna úgy egy ember, mint az édesanyámmal, akkor ti is inkább csinálnátok ezt...

ettől függetlenül szeretem a párom, bízom benne érzelmileg, viszont elég nagy anyagi különbségek vannak köztünk, és jobb a biztonság...

2009. dec. 11. 20:31
 14/18 A kérdező kommentje:

20.31. persze a saját házad az a tiéd.

én úgy értettem, hogy egy nő ott él, dolgozik, és a keresetét is odaadja a kasszába. Akkor mégis csak jár valami a nőnek?

Vannak kihasználós pasik, akik erre mennek. Van egy lakásuk, odaköltözik a nő, ott dolgozik neki, fizeti a számlát, stb. aztán amikor vége, kidobja. Na, ez kihasználás. És sokan sztem direkt ezt csinálják.

2009. dec. 11. 20:50
 15/18 A kérdező kommentje:

Én is csak arra gondoltam, hogy pénzt tartalékolni saját számlára, addig, amíg össze nem házasodnánk. Ha meg elhagyjuk egymást akkor is marad egy kis pénzem, amiből boldogulnék.

Amilyen hülyék egyes pasik lehet hogy ezt is kihasználásnak vennék...

2009. dec. 11. 20:52
 16/18 anonim ***** válasza:

egyszerű a megoldás:

külön kassza. csak a rezsi rádeső részét fizeted, kaját is közös pénzből vesztek, az meg sztem alap, hogy ahol lax, ott takarítasz. ennyire nem kell szőrszálat hasogatni. ha otthon laknál, vagy társbérletben, akkor is vannak dolgok, amikért fizetned kell.

a lényeg annyi, hogy nem a te pénzedből újítgatja a fickó a lakását, és nem hagyod, hogy rajtad élősködjön.

a fizetésedhez, és a saját bankszámládhoz mindaddig semmi köze, ameddig nem házasodtok, vagy nincs baba.

javasolnám esetleg azt, hogy ha van önerőd, vegyél kis lakást, add ki, az albérlő fizeti a törlesztőt, ha pedig minden kötél szakad, akkor nem albiba vagy az utcára kell menned, hanem lesz 1 biztos pont.

2009. dec. 11. 22:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Költözz albérletbe és fizesd azt a a a rezsivel.Akkor nem kell félned,h utcára kerülsz.És a pénzed is megmarad:)Viccet félretéve egy okos nővel aki tudja hogy kell viselkedni ez nemigen fordul elő.Egyébként úgy viselkedj a pároddal ahogy azt szeretnéd,h veled bánjon és akkor nem lesz gond.
2009. dec. 12. 12:43
 18/18 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, most tisztábban látok!

Persze nem fogom titokban kezelni ezt az ügyet. És remélem nem is fogjuk elhagyni egymást!

2009. dec. 13. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!