Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Néhány éves kapcsolatban ha...

Néhány éves kapcsolatban ha vége annak lesz a másik fél az utcára kerül?

Figyelt kérdés

Nos, kérdésem a mai párkapcsolatokra vonatkozik. Sokan ha szerelmesek lesznek és úgy gondolják komolyra fordul a helyzet, összeköltöznek (20-on vagy 30-on évesek) és amíg tart a dolog (2-8 év is akár) házasság nélkül együtt élnek.

Általában sok helyzetben az egyik félnek van háza (pl. itt a férfinek), és hozzá költözik a másik (pl. a nő). Ugye együtt élnek évekig. A nő családot akar, és vár hogy összeházasodnak stb. aztán eltelik néhány év nem lesz semmi, a nő otthon dolgozik, esetleg a munkahelyén, és a közös kapcsolatban közös kasszán vannak.

Aztán kihűl a kapcsi, vagy egyéb más történik, ilyenkor az egyik fél (aki odaköltözött a másikhoz, pl. a nő) elköltözik.

Akkor mi jár a nőnek a közösen eltöltött évekből?

Mert ugye ugyanott marad ahonnan indult, nincs családja lakása, semmije, csak egyre idősebb.

Ez ilyenkor hogy van?

Nektek volt ilyen szitutok?

Mert ugye aki együtt él valakivel 2-4 évig, az gondolom semmit nem kap, csak eltelt az éve.....

2009. dec. 11. 16:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
hát elvileg 4 év után élettársi viszony áll fent, de ezt keményen biztonyítani is tudni kell. Bár lehet h jobban kellett volna tekerni a palinál, hogy ne üres kézzel hagyd ott, vagy mire spekulálsz?
2009. dec. 11. 16:53
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha bejegyzett élettársi kapcsoltban élnek vagy házasságban élnek, akkor az együtt töltött idő alatt megszerzett vagyon fele jár mindkét félnek. Függetlenül attól, hogy az egyik háztartásbeli volt, míg a másik dolgozott. a házasságba bevitt vagyon nem feleződik.
2009. dec. 11. 16:54
 3/18 A kérdező kommentje:

A lényeg az, hogy én még nem éltem együtt senkivel. És a pasinak van lakása. De én mindenképpen valamin akarok spekulálni, már csak az anyagi biztonságom érdekében.

És fogok is tenni, csak érdeklődöm, hogy akik éltek ilyen kapcsiban mit csináltak,????

Mert gondolom elég sok ember volt így aki máshoz költözött, és vége lett a kapcs-nak, mi lett???

Ki lett fizetve?

Vagy ez a lakásos ürgének tiszta haszon?

Erre lennék kíváncsi.

2009. dec. 11. 17:08
 4/18 A kérdező kommentje:

16:54 ezt tudom, persze ezzel nincs baj.

Én az együtt élő párokra vagyok kíváncsi!

Akik 2-4 évig együtt élnek (az egyiké a lakás) de nem házasodnak össze.

Akkor a másik semmivel költözik el?

2009. dec. 11. 17:11
 5/18 anonim ***** válasza:

a második vagyok. Esetleg a lakásba közösen vásárolt, beépített dolgok felét megkaphatod.A mostani férjem korrektül elfelezett mindet az előző feleségével, amiket beépítettek.A ház a férjemé de együttélés alatt metlachiztak, felújítottak.Nos a párom szó nélkül odaadta neki a felét.

Ehhez olyan mentalitás kell.

De ha bunkó a férj, akkor mondhatja nincs számla (amivel a dátumokat lehetne bizonyítani) amit közösen csináltunk volna.

Gondolom a rezsit,kaját közösen álltátok.

szumma-szummárum, nem sok az esélyed arra, hogy valamivel kiszállj a kapcsolatból, ha nincs papír:-((

2009. dec. 11. 17:25
 6/18 anonim ***** válasza:
bocs, persze nem a férj, hanem a párod
2009. dec. 11. 17:26
 7/18 A kérdező kommentje:

Szerintetek az jó ötlet lenne, ha megegyeznék a párommal hogy ha összeköltözünk a fizetésem egy részét félreraknám hónapról-hónapra addig, amíg házasságot kötünk?

Ezt csak a biztonság edvéért, persze házasság után befektetném!

Vagy titokban kellene egy összeget (pl. 40 ezret félrerakni bankban) hogy biztonságban legyek, és ne legyek kisemmizve?

Remélem, értitek, mert én ilyen vagyok, jobb biztosra menni.

2009. dec. 11. 17:35
 8/18 A kérdező kommentje:
Előző hozzászóló: nem párom, most jöttünk össze, csak már most spekulálok.
2009. dec. 11. 17:36
 9/18 anonim ***** válasza:

Na most esett le, hogy te előre gondolkodsz:-)

Ez jó ötlet, de semmiféleképpen nem tenném titokban. Mert ha ez évek múlva kiderül, akkor a párod iszonyatosan nagyot fog benned csalódni és oda az évek óta épített bizalom.

Beszéld meg vele mindenféleképpen ezt.

2009. dec. 11. 17:44
 10/18 anonim ***** válasza:

ezt nem így kéne csinálni sztem...

amúgy jó ötlet.

nálunk ezért van külön kassza. a barátom költözött hozzám, felújítottuk a lakást, viszont nem vártam el még azt sem, hogy egy szöget beverjen, mert ha ne adjisten szétmennénk nem szeretnék balhét...

ezért nem szállt be se a felújításba, se a bútorokba.. hozta a szép kis bőröndjét, meg a laptopját. ha vége, akkor azt viszi, amit hozott.

ha közben félretesz magának egy számlára, az az ő dolga, nem bántódok meg rajta. ha lesz babánk, akkor rá költjük, ha nem maradunk együtt, akkor arra költi, amire akarja.

nincs ide bejelentve, semmi írásos bizonyítéka nincs arról, hogy itt lakik, de ezt sem ő, sem én nem erőltetem. nem kell elkapkodni a dolgokat, majd az idő megmutatja, hogy egymáshoz valók vagyunk-e :) eddig jól haladunk :)

22l

2009. dec. 11. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!