Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megmondjuk neki hogy halálos...

Megmondjuk neki hogy halálos beteg vagy sem?

Figyelt kérdés
82 éves nagymamám velünk él egy házban 6 éve, mert már nem tudja önmagát ellátni. Talált egy csomót a mellében, amit kivizsgáltak. Rákos. Ő azt hiszi zsírmirigy, már volt neki ilyen. Még nem tudjuk pontosan hogy mennyi esélye lenne ha megműtenék, jövő hét hétfőn kell menni konzultálni a dokihoz. Rengeteg betegsége van: cukorbeteg, véralvadási gondokkal küzd, magas vérnyomásos, a szivével is gond van. Hatalmas teher ez az információ. Tanácstalan vagyok: megmondjuk neki vagy sem? Itt elsősorban arra gondolok, ha az orvos -nagy valószínűséggel- azt mondja nem ajánlott bevállalni egy műtétet ilyen állapotban. Lehet csak hetei vannak hátra. De elélhet így még éveket is. Volt már valaki hasonló helyzetben? Mikor döntök jól emberileg? Ha megmondom neki és ő is szenved mert nagyon fél a haláltól, vagy ha semmit nem mondok? Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
2009. dec. 10. 09:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
szóval még egyáltalán nem biztos, hogy temetni kell a nagymamát, lehet ő még 96 is. a mellrák gyógyítható. ne essetek egyből kétségbe!
2009. dec. 10. 18:07
 22/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nem is kérdés, hogy elmond-e neki. Ugyanis az orvos fogja megtenni, mivel neki kutya kötelessége, nem hallgathatja el előle.

Egyébként, ha nem így lenne, én akkor is biztosan elmondanám neki, mert joga van tudni az igazat, az ő élete, és harcolnia kell. De ha nem tudja, hogy harcolnia kell, akkor elveszti a csatát.

2009. dec. 10. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!