Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt csinál vele amit akar?...

Azt csinál vele amit akar? Fizetés

Figyelt kérdés

Sok olyan kérdés van, ahol az adott válaszok között elég sűrűn szerepel az a verzió hogy én fizetem a rezsit, ő a kaját, és a maradékkal azt csinál amit akar.

Vagy: fIzetünk a közös számlára x összeget és a maradékkal azt csinál amit akar.

Namármost: én nem nagyon tudom elképzelni az ilyenfajta gazdasági közösséget egy családban, de valójában a kérdésem nem erre vonatkozik. Hanem hogy az azt csinál amit akar, az nem jelent-e egyfajta mi közöm hozzá/inkább legyen így mint hogy egyedül maradjak/stb. hozzáállást. Én nem nagyon tudnám azt elképzelni, hogy ha megvan a megélhetésre való, akkor a férjem olyan dolgokra költsön, ami számomra idegen, még akkor sem ha jut rá. És viszont: ha a hobbimról van szó, (ami nem egy költséges valami, és őt hidegen hagyja) akkor is meg szoktam vele beszélni hogy költsek-e rá, vagy inkább ne.

Mit gondoltok erről, csak én látom így, vagy akad még aki szintén így gondolkodik?

2014. febr. 18. 11:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
37%

nincs nézeteltérés...

azért megkérdezném a férjed, hogy ő mennyire örül, hogy le kell tennie a fizetését és ha őnagysága úgy gondolja, akkor kap egy kicsi költőpénzt?!

2014. febr. 18. 13:47
 32/39 anonim ***** válasza:

Kérdező: az nem ér ám, hogy ahány kommentet írsz, annyiszor csavarsz egyet a kérdésen :)

Természetesen ha a közös megélhetés kárára megy a hobbi pénzelése, az nem normális, egyik féltől sem.

Természetesen ha ki van tűzve egy közös cél, és az egyik fél mindent megtesz az elérése érdekében (felújítás, új autó stb), a másik nem, az sem normális.

Az eredeti kérdésed viszont ezek közül egyik helyzetről sem szólt, hiába mondod, ez nem igaz.

Az eredeti kérdésedben általánosságban kérdeztél, hogy kinek mi a véleménye a hibrid kasszáról (én ezt így hívom).

Te kezdtél olyan dolgokat adagolni a kérdéshez később, amivel szeretted volna a válaszolók többségét a saját oldaladra állítani, mivel több olyan komment jött, ami szerint ez egy teljesen normális felállás, ez az arány pedig neked nem tetszett.

2014. febr. 18. 14:48
 33/39 A kérdező kommentje:

Ha boldog vagy attól hogy úgy gondolod, zsarnok vagyok, hát te dolgod.

Ha jól emlékszem sehol nem írtam olyat, hogy ha kér akkor adok neki. Erről szó sincs, mert bármikor hozzáfér, attól függetlenül hogy ideadja.

Megkérdezheted mit szól hozzá, valószínűleg én hiába bizonygatnám hogy ő jól érzi magát így, nem hinnéd el, ez is a te dolgod.

Nekem is van még egy költői kérdésem: azok akik a zsarnok+papucs változat mellett voksoltak, vajon melyik táborba tartoznak? Akiknek tényleg annyi jön össze, hogy bőven jut is, marad is, vagy az enyém/tied, költök/kussolsz csoportba tartoznak? Miközben sóvárogva csorgatják a nyálukat, hogy de jó is lenne egy olyan férj aki közösnek tekinti a megkeresett pénzt mindkét fél részéről...

2014. febr. 18. 14:52
 34/39 A kérdező kommentje:

Kedves Valamokka!

Igazad van, a vitaindítóban nem volt benne minden eshetőség (hogy odagondoltam, az nem mentség, tudom :) )

Azért sikerült így is elég nagy port kavarni, bár ez meg nem állt szándékomban, habár sejteni azért sejtettem.

2014. febr. 18. 14:56
 35/39 anonim ***** válasza:

"nem kérem el a fizetését, mert kérés nélkül is elém rakja az egészet.

Ha kér vissza belőle akkor kap"

"Ha jól emlékszem sehol nem írtam olyat, hogy ha kér akkor adok neki."

Hm...Oké.

2014. febr. 18. 14:57
 36/39 A kérdező kommentje:

:)

Most jól rám pirítottál.

Mert ez úgy szokott lenni hogy tényleg kér, de nem kellene kérnie, mivel van hozzáférése, ezért ez szerintem nem ugyanaz, mint ha úgy kellene a kezébe adni, mert csak én férnék hozzá.

2014. febr. 18. 15:34
 37/39 anonim ***** válasza:
"24-es, nagyon gyenge vagy szövegértésből." Köszönöm a megjegyzésedet, de úgy látom te nem fogtad fel az én mondandóm lényegét és érvelésből sem vagy a toppon, ha ennyit tudsz írni. Akkor elmagyarázom, arra írtam, hogy a fiadról, vagy a párodról beszélsz, mert eltiltani maximum a gyerekedet lehet, nem a párodat, egyszerűen vicces, hogy te nagy kegyesen nem tiltod el a hobbijától, mintha egyébként megtehetnéd. Bár lehet, hogy tényleg megteheted, ebben az esetben egy jó nagy papuccsal vagy együtt.
2014. febr. 18. 18:18
 38/39 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nekem meg az a fura, ha engedélyt kell kérnem a páromtól arra, hogy vegyek magamnak mondjuk egy sampont, vagy munkába menet egy darab kiflit. Közösen fizetjük a kiadásokat és teszünk félre egy fix összeget, de onnantól tényleg mindenki azt csinál a pénzzel, amit akar.
2014. febr. 18. 18:48
 39/39 anonim ***** válasza:
mindketten kivesszük a részünket a családi költségvetésből, és marad is pénzünk ezen felül. ennek egyik részét félretesszük a saját megtakarításunkba, a másik részét az igényeink szerint elköltjük.
2014. febr. 19. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!