Azt csinál vele amit akar? Fizetés
Sok olyan kérdés van, ahol az adott válaszok között elég sűrűn szerepel az a verzió hogy én fizetem a rezsit, ő a kaját, és a maradékkal azt csinál amit akar.
Vagy: fIzetünk a közös számlára x összeget és a maradékkal azt csinál amit akar.
Namármost: én nem nagyon tudom elképzelni az ilyenfajta gazdasági közösséget egy családban, de valójában a kérdésem nem erre vonatkozik. Hanem hogy az azt csinál amit akar, az nem jelent-e egyfajta mi közöm hozzá/inkább legyen így mint hogy egyedül maradjak/stb. hozzáállást. Én nem nagyon tudnám azt elképzelni, hogy ha megvan a megélhetésre való, akkor a férjem olyan dolgokra költsön, ami számomra idegen, még akkor sem ha jut rá. És viszont: ha a hobbimról van szó, (ami nem egy költséges valami, és őt hidegen hagyja) akkor is meg szoktam vele beszélni hogy költsek-e rá, vagy inkább ne.
Mit gondoltok erről, csak én látom így, vagy akad még aki szintén így gondolkodik?
Én nem nagyon tudnám azt elképzelni, hogy ha megvan a megélhetésre való, akkor a férjem olyan dolgokra költsön, ami számomra idegen, még akkor sem ha jut
Szóval ha ő most nagy filmrajongó, te meg utálod, és vesz DVD-ket akkor mi van?
Nem kell beosztani a másik minden forintját!
Ráhibáztál, mert valóban filmrajongó, és rengeteget költ DVD-re. Ezzel nincs semmi problémám. De ha lenne, akkor úgy gondolom visszafogná magát e téren.
Egyébként meg nem mondhatjuk hogy az ő pénze, ha már a felesége vagyok.
Házisárkánykodás powa :)
Akkor kérd el a fizetését, és majd te eldöntöd mire költhet :D
2-esnek:
Az korrekt hogy arra kéred, legyen tartaléka. De ha arra kérnéd hogy mondjuk egy-két hónapig ne vegyen ruhát mert már nem fér a szekrénybe, akkor megtenné-e?
4-esnek:
nem kérem el a fizetését, mert kérés nélkül is elém rakja az egészet.
Ha kér vissza belőle akkor kap, de úgy látom a kérdés lényegét nem sikerült felfognod :)
ha kér belőle, akkor kap :D aztapina
milyen rendes vagy, hogy kap zsebpénzt :)
végül is nem ő dolgozott meg érte, jó papucsot neveltél! gratula
Én kapásból azt nem tudom elképzelni, hogy én pénzem-te pénzed.
Viszont nem tiltanám el a hobbijától, hacsak nem veszélyeztetné a megélhetésünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!